Wat kun je met...

Wat kun je met… pallets

wat-kun-je-met-pallets
Pallets zijn goedkoop of zelfs gratis te krijgen en ze zijn heel veelzijdig. Je kunt pallets gebruiken zoals ze zijn, of als bouwmateriaal. Je kunt allerlei meubels maken van pallets, zoals salontafels, bedden en banken. Perfect als je een klein budget hebt of ervan houd om zelf dingen te maken. Pallets geven sfeer en karakter aan een ruimte. Gebruik ze binnen of buiten, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Klik op de foto’s voor de bron.

Pallets in de tuin

pallet-planten-balkon pallet-tuin hangplanten-palletbalkon-pallet-plantenIk kwam op dit onderwerp omdat mijn werk op het moment gedeeltelijk een bouwplaats is, met heel veel pallets. Ik wil er dan ook een graag een paar meenemen. Dit idee van een pallet als plantenbak vind ik een gaaf idee voor op mijn balkon. Daar wil ik namelijk niet teveel geld aan uit geven, maar toch een soort schutting creëren. Een pallet lijkt me daarvoor ideaal! Vul je pallet met potgrond (wel eerst zorgen voor plastic aan de binnenkant), of zet er planten in losse potten in. Geef de pallet een ander uiterlijk met verf.

Pallet als bank

bankje-van-pallets bank-van-pallets pallet-bedStapel meerdere pallets op elkaar en leg er een matras en kussens op, zo maak je snel een bank. Door naast het matras nog een stuk pallet uit te laten steken kun je dat gedeelte gebruiken als tafeltje, twee meubels in één. Dit idee is ook heel geschikt voor buiten.

Pallets in de slaapkamer

hoofdbord-bedSONY DSC bed-van-palletsSONY DSCpallet-tafel-bedGeef je bed een upgrade met een hoofdboard van pallets, of trek de pallets door als een soort lambrisering. Ook kun je pallets gebruiken als bodem voor je bed. Mij lijkt dit nogal hard liggen, maar het ziet er wel mooi uit. Pallets kun je ook gebruiken als tafelpoten, inventief!

Pallets aan de muur

pallet-planken pallet-muur-planken pallet-als-wandkastZaag een pallet door midden en gebruik de smallere stukken als wandplanken. Hang een pallet aan de muur als showrekje, of om spullen in te bewaren.

Tafels van pallets

tafel-pallets salontafel-pallet-op-wielen pallet-tafel pallet-salontafel bureau-gemaakt-van-pallets bureaublad-palletPallets worden vaak gebruikt om salontafels mee te maken, leuk en simpel. Schroef een paar wielen onder de pallet en klaar! Je kunt de salontafel zo hoog maken als je zelf wilt, door pallets op te stapelen. Je kunt er ook een eettafel van maken of een bureau. Zoals je ziet kun je van pallets heel veel soorten meubels maken, je kunt er natuurlijk nog veel meer als je de planken van de pallet uit elkaar haalt (zo heb ik een schutting van pallet planken), maar met een hele pallet kun je ook al heel veel en dit is sneller en makkelijker te doen.  Pallets vind je bij bouwplaatsen, sommige tuincentra of houd marktplaats in de gaten. Je kunt ze vaak gratis of tegen een klein prijsje meenemen.