Wat kun je met...

Wat kun je met… stenen

wat-kun-je-met-stenen
Stenen kun je overal vinden en je kunt er meer mee doen dan denkt! Je kunt ze gebruiken ter decoratie voor binnen en buiten, of als sierraad. Of verzamel stenen en gebruik ze voor een knutsel of kunst project. Wat dacht je van een zelfgemaakte plantenpot, deurknopjes of een ketting?

Klik op de foto’s voor de bron.

Stenen gebruiken in huis

steentjes-in-vaasstenen-kastgrependeurknop-steenkandelaar-stapel-stenenfotohouders-steenstenen-decoratie-in-huisstenen-deurstopperstenen-in-glazen-potonderzetter-stenenSANYO DIGITAL CAMERAstenen-vaas-decoratieGebruik losse steentjes als laagje in een vaas ter decoratie. Maak er deurgrepen of deurknopjes van. Maak stenen in een stapeltje op elkaar vast en maak er een gat in voor een kaars, zodat je de stenen kunt gebruiken als kandelaar. Door wat metaaldraad om een steen te wikkelen wordt het een fotohouder.  Lijst stenen in een lijst in als kunst. Leg stenen boven op de potgrond in een pot, gebruik grote en zware stenen als deurstopper. Lijm steentjes vast op een stuk vilt om er een onderzetter van te maken.

Buiten stenen gebruiken

buitenpot-met-stenenhuisnummer-van-stenenplanten-in-stenenslinger-van-stenenstenen-moestuinMetsel stenen op een simpele plantenpot en geef de pot een ander uiterlijk. Gebruik stenen als huisnummer. Hol ze uit zodat je er een klein plantje in kunt planten, maak een decoratieve slinger of gebruik ze voor in de moestuin.

Stenen voor de mooi

armband-steenhangers-ketting-steenketting-stenenstenen-mozaiekstenen-geverfdstenen-versierenStenen kun je gebruiken als armband of hanger aan een ketting hanger. Je kunt ze bewerken met mozaïek, beschilderen of erop tekenen. Zo worden het kleine kunstwerkjes die je kunt gebruiken in huis.