Wat kun je met...

Wat kun je met… washi tape

wat-kun-je-met-washitape
Washi tape of masking tape is decoratief tape gemaakt van rijstpapier, waardoor het makkelijk af te scheuren, te verwijderen en te beschrijven is. Je kunt deze tape krijgen in alle kleuren van de regenboog, in verschillende breedtes en natuurlijk met de meest schattige patronen. Stiekem zou ik hier best een stuk of dertig rolletjes van willen hebben, al was het maar om ernaar te kijken. Maar je kunt nog veel meer met washi tape! Kijk snel verder voor inspirerende foto’s met alle manieren waarop je dit lieve, schattige en ronduit éénige tape kunt gebruiken.

Klik op de fotos voor de bron.

Op de muur

washi-tape-collage-muurMaak een collage van leuke foto’s en teksten op je muur met washi tape. Kies één kleur voor eenheid, of leef je uit met allerlei verschillende patronen en kleuren.

washi-tape-kaderMaak een kader op de muur met washi tape en maak hierin een collage of moodboard met behulp van… ja, tape!

washi-tape-hart-muurwashi-tape-hert-muurwashi-tape-boom-muurDecoreer een muur met washi tape in een vorm die jij leuk vindt!

washi-tape-muurGa voor groots en tape een hele kamer! Dit geeft een gaaf effect en als je het zat bent trek je de tape er zo weer af!

Op een feestje

washi-tape-slingerMaak een (mini)slinger van washi tape, vouw de tape dubbel om een draad en knip er een driehoekje uit.

washi-tape-cadeau-inpakkenLeuk een cadeautje op door de verpakking te versieren met washi tape.

washi-tape-kaartenMaak eens zelf een verjaardagskaart met de tape.

washi-tape-vlaggetjesVersier de hapjes prikkers met washi tape. Dat staat gezellig!

washi-tape-om-glasVouw de tape om wijnglazen, zo kan iedereen zijn eigen glas makkelijk herkennen en terug vinden. Het is ook nog eens een leuke versiering.

washi=tape-feestVersier de borden tijdens een diner met tape, in de kleuren van je thema. Het lijkt mij niet echt praktisch, maar het ziet er wel erg leuk uit!

Op alles!

washi-tape-meubelEigenlijk kun je alles in huis be-tapen, zoals hier de tafel.

washi-tape-wasknijpersMaak de was ophangen leuker met beplakte wasknijpers.

washi-tape-kaarsenDoe washi tape op je kaarsenhouders…

washi-tape-waxinelichtOf om je waxinelichtjes. Zo ben je gelijk van dat weinig decoratieve metaal af!

washi-keukenspullenPlak wahi tape op alles in de keuken voor een klein kleuraccent.

washi-tape-vaasjesTape om vaasjes en flessen.

washi-tape-keyboardLeuk je keyboard op.

washi-tape-cameraOf je camera, natuurlijk.

Dus wat kun je met tape? Alles! De mogelijkheden zijn zo’n beetje eindeloos en je kunt van alles opleuken door het te beplakken met washi tape. Van het dichtplakken van een enveloppe tot het beplakken van je telefoon of zelfs hele muren. Als je het kunt bedenken, kun je het beplakken. Washi tape is vooral te krijgen via internet, maar ook bij sommige hobbywinkels, de Action en Hema.