Persoonlijk Wonen

Woonbeurs 2012

woonbeurs
Gisteren was de eerste keer dat ik de woonbeurs bezocht. En wat was het leuk! Gelijk bij binnenkomst had ik ontzettend veel geluk en won ik de Eames stoel die je rechts ziet! Mijn dag kon dus al niet meer stuk! Er was ontzettend veel te zien op de woonbeurs. Kijk verder voor sfeerimpressies van de beurs, de huizen van de woonbladen en lees mijn Ultieme Geluks verhaal!

stoelendansBij binnenkomst na een bijna 2,5 uur durende reis en een hoognodige plaspauze, twijfelde ik over het gebruik maken van de garderobe omdat er zo’n lange rij stond, maar ik ook weinig zin had om mijn jas mee te slepen. Gelukkig kozen we er voor de rij bij de garderobe te laten voor wat het was en liepen we de trap op om te beginnen aan een geweldige woonbeurs-dag. Nog voordat ik de trap opliep werd er omgeroepen dat er nog één plaats was bij de Vitra stoelendans. Daar had ik over gelezen op twitter, als je de laatste was die overbleef bij een oudhollands spelletje stoelendans won je een designstoel! Ik had van tevoren al bedacht dat ik daar heel graag aan mee wilde doen. Ik rende de trap op, zag een enorme kring van mensen staan om de stoelen en was bang dat de vrije stoel al bezet was, maar er was nog een plaatsje over! Puur geluk. Ik wierp me zowat op de vrije stoel en toen begon de stoelendans. Er deden zo’n 20 mensen mee dus ik schatte mijn kansen niet al te hoog in, maar hoe vaker de muziek stopte, hoe meer mensen er af vielen. Totdat alleen ik en nog een meisje overbleven. Wat had ik een adrenaline in me (en zij ook, we waren bloedfanatiek!), ik had serieus een kans om de stoel van mijn dromen te winnen! Toen de muziek voor de laatste keer stopte zat ik als eerste op de stoel en het andere meisje zat bij me op schoot! Ik had gewonnen! Ik was helemaal overdonderd, stond te trillen op mijn benen en mocht een stoel naar keuze uitzoeken! Het moest wel een Eames worden, met zo’n metalen gekruist onderstel. Daar was ik altijd al verliefd op! Ik mocht een stoel kiezen, werd op de foto gezet (niet heel charmant, met een rood hoofd van de opwinding, maar het kon me niet schelen, ik had mijn Eames stoel!) en in extase beleefde ik de rest van de woonbeurs. Ik kreeg de glimlach maar niet van mijn gezicht en bij alles wat ik zag zei ik ‘past leuk bij mijn stoel!’. De terugreis in de trein was een hele belevenis. Mijn eerste designstuk is binnen, en blijer dan gisteren ben ik nog nooit geweest! En dan nu de rest van de woonbeurs ;)

EamesstoelSfeerimpressies woonbeurs

woonbeurs1Voor de ingang was een mooie schildering op de grond gemaakt, als je er recht voor stond leek het net een 3D afbeelding. Als ik hier ook maar 1 seconde langer was blijven staan, had ik mijn Eames stoel dus gemist, bizar. De woonbeurs was verdeeld over drie grote hallen in de RAI Amsterdam, er was van alles te zien. Webshops, inrichtingen, hele keukens en badkamers. Hierboven een prachtige strakke haard, een enorme kristallen kroonluchter, een leuke vakkenkast en een mooi gedekte tafel.

woonbeurs3Op de woonbeurs krijg je een hoog ‘wil ik hebben’ gevoel, alles wat je ziet is zo mooi gestyled, op het perfecte af. De foto op de tweede rij links lijkt van bovenaf gemaakt, maar het is een bed dat aan de muur was gehangen, bijzonder om te zien! De stoel in het midden vond ik een grappige vorm en kleuren hebben, midden rechts zie je een lamp met daarin allemaal opgerolde papiertjes van mensen die een woonwens hebben opgeschreven. Aan het eind van de beurs wordt er één uitgetrokken (er hingen heel wat van deze lampen) en de winnaar wint zijn woonwens ter waarde van €20.000!

woonbeurs2De gang die twee hallen met elkaar verbond was het Colourlab van Flexa Pure, een hele gang vol met kleurstalen, leuk om te zien. Ik was onder de indruk van LVDK. waar ik onbekend mee was, zij maakte kunst met een naaimachine (foto midden links). Ook indrukwekkend was de kolossale kroonluchter midden rechts, die misschien wel drie meter breed was! De wasknijper salontafel was te leuk om niet op de foto te zetten. Ik zou hem niet in huis willen, maar je moet er maar opkomen.

Huizen van de woonbladen

Ariadne at Home

AriadneSfeerimpressie van het Ariadne at Home huis. Hier zag ik veel moois, zoals de gordijnen met kleurverloop, kanten kleedjes aan de muur, prachtig beddengoed en hele mooie badkamers! Natuurlijk was er nog veel meer te zien, maar het was lastig foto’s te maken zonder andere mensen erop te zetten. Ze hadden hele leuke styling ideeën, zoals een woord gemaakt van spijkers met draad, een nachtkastje van een boomstronk met een stapel boeken erop, een ster gemaakt van duimstokken en vitrinekasten vol moois. Alles in rustige kleuren.

VT Wonen

VTwonen_zps6e605a16Bij VT Wonen heb ik eigenlijk te weinig foto’s gemaakt, ik weet al niet meer precies wat er nog meer te zien was. In ieder geval was ik gecharmeerd van het zachte wollen plaid op bed, een smalle lange tafel met koperen kandelaars, een erg mooi ingerichte vakkenkast en het geinige draadlampje. In de slaapkamer hingen schoenen aan de muur en in het midden was een heuse tuin aangelegd. Veel donkere kleuren, groen, blauw, zwart en koper!

101 Woonideeën

101woonideeen-1Bij 101 Woonideeën was ook veel moois te zien. Een muur met grafische print, kleurverloop en verfspetters op de muren. Een vakkenkast waarvan elk vakje op zich een feestje om te bekijken was, zoals een verzameling hertjes en deze onwijs gave baboebsjka poppen. Heel veel clusters waardoor dingen gelijk een gaaf effect hebben; vijf lampen bij elkaar, drie tafels bij elkaar, vier kleden over elkaar heen etc.  Veelgebruikte kleuren; geel, blauw, paars.

Al met al was het een onvergetelijk eerste bezoek aan de woonbeurs, vanaf nu wil er  wel een traditie van maken om elk jaar te gaan. Er was te veel te zien om op te  noemen. Maar er was ook veel te doen, er werden lezingen gehouden in het woontheater, je kon bloggers ontmoeten, freubelen, een afspraak maken met stylisten en architecten en designstoelen winnen met een potje stoelendans. Ik loop over van de inspiratie en heb het echt onwijs naar mijn zin gehad!