Persoonlijk

Woonwishlist & nieuwe aankopen

wishlist
Dat ik gek ben op wonen en inrichting is geen nieuws, het is dan ook heerlijk om me nu uit te kunnen leven in mijn appartement. Al eerder deelde ik een wishlist over het huis van mijn dromen, met visgraat vloeren en glas in lood ramen. Dingen die ik nu niet kan verwezenlijken maar om over te dromen voor de toekomst. Daarom leek het me leuk om een woonwishlist samen te stellen van dingen die wel bereikbaar zijn. Lampen, vaasjes en decoratie die ik nu meteen zou kopen als ik een geldboompje op het balkon had staan! Ook laat ik foto’s zien van wat dingen die ik nog niet gedeeld heb, zoals het nieuwe behangetje in mijn hal.

wishlist-keukenWishlist nummer één, dingen die ik graag zou kopen voor in de keuken. Een roze kaartenset van , het gele dienblad met theekopjes en de gele poster met theepot van Pollkajam voor wat meer kleur aan de muur. Het ontzettend leuke theelepeltjes behang van Studio Ditte zou ik graag aan de muur hangen. Ik ben helemaal gek van behang aan het worden, helaas is dit exemplaar wat aan de prijzige kant met €135 per rol. Met stip op nummer één staat de roze afvalbak van Wesco, dat snoepige kleurtje zou perfect staan bij mijn roze rolgordijnen toch?

wishlist-slaapkamerEen grofgebreide poef staat ook op mijn wishlist, misschien voor de woonkamer, maar in de slaapkamer lijkt het me ook leuk staan. Het allerliefst zou ik een filigrainlamp willen boven mijn bed, de foto’s van deze site zijn wat onduidelijk, maar dit is de vorm en het patroon wat mij het meest aanspreekt. De lamp kost helaas €329, wat ik niet snel aan een lamp uit zou geven, maar ik vind hem echt fenomenaal. Hij zou ook zo goed passen bij mijn cirkel behang! Als laatste een mooi plaid voor op bed de ‘twist a twill‘. Ik vind het patroontje erg leuk!

wishlist-rozeDeze twee keramieken vaasjes van Lenneke Wispelwey Daisy en Home is where the heart is zou ik met liefde een mooi plekje geven in mijn interieur. Papieren vouwlamp Moth in wit met roze van Studio Snowpuppe vind ik prachtig van vorm en structuur, ik weet niet waar ik hem zou hangen, maar ik geloof dat dingen die je mooi vind vanzelf wel een plekje vinden in huis :)

wishlist-decoratieNog meer decoratie, het wandsysteem Ixxi vind ik al tijden leuk. Vooral het schilderij van het Rijksmuseum en de set met roze/witte/ grijze en rode driehoekjes. Daarmee kun je allerlei verschillende patronen maken. Deze gele vaas Wheat Straw van Pols Potten vind ik prachtig om te zien, de kleuren zijn precies goed, roze en geel, daar houd ik van. Helaas lijkt er aan de dingen die ik het liefste zou hebben ook vaak het hoogste prijskaartje te hangen. Deze vaas is er in klein en groot en de grote kost €395 (klein €137). Ja echt waar, bijna vierhonderd euro voor een vaas. Maar het is dan wel een bijzondere vaas, de bloemen zijn niet geschilderd, maar gemaakt van gekleurd tarwe stro. Als laatste pop-up poster Tree Jurianne Matter, waar ik laatst al een artikel over schreef.

wishlist-stoel-wandAls laatste nog wat meubels die ik erg graag, maar dan ook echt heel erg graag zou verwelkomen in mijn huis. Met Stip op één de About a chair van Hay in okergeel. Ooh wat zou die mooi staan bij de eettafel. In het nieuwe Magalogue van VTwonen kwam ik deze XL letterbak tegen (120cm) en ik dacht gelijk ‘hebben!’. Je kunt de vakken horizontaal of verticaal gebruiken. Ik zou hem een plekje geven aan het einde van mijn gang, daar mist echt nog iets. Wat ik zo leuk vind aan dit soort vakkenkasten (echt een letterbak kan ik het niet meer noemen) is dat je makkelijk kunt variëren met de inhoud en zo steeds een ander plaatje kunt maken. Ik vind hem met €199 iets te duur voor fineer, maar zoiets zou ik graag laten maken. Als laatste de String pocket met witte zijkanten en lichthouten plankjes. Dit is een simpel design, maar dat maakt het ook juist zo mooi.

Sommige van deze dingen zou ik zo kunnen kopen en voor andere zal ik moeten sparen, maar wat is het heerlijk om te bedenken wat je in huis zou halen als je alles zou kunnen kiezen. Ik voeg steeds wat kleine dingen toe en zo komt die droominrichting steeds dichterbij!

gang1gang2Bij Ikea kocht ik deze glazen plafonnière, ik ging eigenlijk voor een andere lamp maar soms zie je iets en weet je gewoon dat dat het moet zijn. Bij Karwei kocht ik het behang met roze patroontje. Deze muur was wit en kaal en miste echt iets. Als ik nu mijn huis binnen stap is het veel gezelliger met zo’n roze motief! Het past ook goed bij de roze muur aan de andere kant van de hal. Op de foto komt het niet zo goed over als in het echt, maar op de foto linksboven kun je het patroon wel goed zien.

IMG_6163Ook bij Ikea kocht ik deze twee schilderijen die lekker dik zijn en daarmee perfect voor het nisje in mijn slaapkamer, ik denk dat ik er nog meer leuke dingen bij ga zoeken om er een soort galerij van te maken!

IMG_6173
Voor in de keuken kocht ik dit geinige lampje, ik houd van lampen met openingen zodat het licht mooie patronen op de muur maakt.

salontafel-banksalontafelIk had nog geen salontafel en dat maakte de ruimte nogal leeg. Ook is het wel handig als mensen hun theekopje ergens op kwijt kunnen. Bij de kringloop liep ik tegen dit schattige tafeltje aan, hij was zoals alles in de kringloop lelijk donkerbruin, maar met een beetje verf is dat zo opgelost! Het tafeltje is mooi smal en het tafelblad heeft een patroon van hout in een soort ster vorm.  In de zijkanten zit prachtig houtsnijwerk. Ik ben erg benieuwd waar andere mensen van dromen voor in huis, laat het me weten!