Geef beschadigde bloemen een eigen vaasje

In het kader van wat liever voor mezelf zijn koop ik vaker bloemen. Meestal ontdek ik dan thuis dat er in het boeket een steel van een bloem is geknakt of dat er al snel een paar bloemen gaan hangen. Jammer, want daar lijkt het hele boeket gelijk zo treurig van! Gelukkig is dit probleem snel verholpen door deze beschadigde bloemen een eigen vaasje te geven.

Van treurig boeket met hangende bloemen…

In dit mooie bosje bloemen, dat ik overigens gewoon bij de AH kocht (supermarkt boeketten zijn tegenwoordig bijna even mooi als bij de bloemist), zaten twee gerbera’s die na een dag gingen hangen door een geknakte steel. Een beetje een verdrietig gezicht. Omdat ik het zonde vind om die beschadigde bloemen zomaar weg te gooien haal ik ze uit het boeket, snijd de stelen kort af en zet ze in klein vaasje.

Naar levendig boeket met éxtra mini boeketje!

Meet af waar je de stelen af moet snijden door de bloem op de kop naast je vaasje te houden, zo kun je hem nooit te kort afsnijden. Door de kleine opening van mijn vaasje blijven de bloemen rechtop staan, ook al is de steel geknapt. Tip: mijn vaasje was een kringloopgelukje, bij de kringloop staan altijd kleine glazen vaasjes in overvloed, zeker een tripje waard! Het boeket krijgt meteen een frisser uiterlijk door het verwijderen van de hangende bloemen en je hebt er eigenlijk een mini boeketje bij, zo heb je op meerdere plekken in huis mooie bloemen staan om van te genieten! Pip is ook gek op bloemen, wie spot mijn lieve rode kater op de foto?

Ranonkel redden, één bloem in een speciaal vaasje

In dit boeket was de steel van de ranonkel geknakt, zonde want deze prachtige bloem moet je echt van bovenaf zien! Het is toch wonderlijk hoe de natuur iets zo perfect kan maken? Zo hangend gaat alle schoonheid verloren. Het kleine glazen vaasje bood ook hier weer uitkomst. Ik hoop dat je vanaf nu nooit meer een beschadigde bloem weggooit, maar hem een eigen vaasje gunt zodat hij alsnog de show kan stelen. Volg je me nog niet op instagram? Doe dat dan snel, ik maak graag foto’s van alle bloemenpracht waar ik mezelf op trakteer :)

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

5 reacties

 1. Ellen

  Hierbij een tip voor gerbera’s/ranonkels/annemoon, deze kunnen in een klein laagje water gezet worden. Ze hebben nl een holle steel en gaan hangen als ze teveel water krijgen.

  Leuk om je bloemenfoto’s te bekijken, echt een feestje op t scherm.

  Enjoy your flowers

  |
  1. Bedankt voor het delen van deze goede tip Ellen!

   |
 2. Lesley

  Heel leuk zo’n mini boeketje erbij, ik pas dezelfde truc toe als jij doet :) Ik weet weinig van bloemen maar vraag elke keer als ik een bosje koop, op de markt, wat advies, en leer zo steeds wat nieuws.

  |
  1. Goeie! Het lijkt me ook echt heel leuk om een soort cursus bloemschikken te volgen!

   |
 3. Wat een leuk artikel! Mooi om te zien hoe alles meteen gezellige wordt van een mooi bosje bloemen! Leuk idee trouwens ook om de 2 afgeknakte bloemen in een klein vaasje te doen :)

  Groetjes Marieke

  |

Comments are closed.