Bezig bij de bouw, bakstenen & badkamer uitzoeken

bezig-bij-de-bouw-2
De vorige bouw update is nog maar een maand geleden, maar in een paar weken tijd veranderd er zo veel dat het tijd is voor deel twee. In december koos ik mijn badkamer uit en veranderde mijn toekomstige woning van kale bouw naar een echt huis met een voordeur en rode bakstenen.

De bouw

bouw

bouw-voordeurDeze foto’s maakte ik 16 dagen na de vorige bouw update, in die tijd is de bouwplaats veranderd van kaal beton naar echte huizen. Er is begonnen met het metselwerk en de raamkozijnen en voordeuren zitten erin. Ik heb de kleur van de bakstenen één keer gezien bij een meerwerkbespreking. Daar lagen vier stenen naast elkaar, ik kon me totaal geen voorstelling maken van hoe het er in het echt uit zou komen te zien. Het is heel gaaf om het nu goed te kunnen zien. Er worden verschillende kleuren gebruikt in deze huizenrij; lichtrood, grijzig en mijn stenen zijn donkerrood. Ik maak alle foto’s voor deze bouwposts met mijn mobiel, mijn camera sleep ik niet elke dag met me mee, maar mijn telefoon wel, vandaar dat de kwaliteit niet super is.

bouw-rij bouw-achter (2) bouw-tuin-achterDe verdieping zit er al zo goed als op en alle huizen staan in de steigers, ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn als die weer verwijderd worden! De onderste twee foto’s zijn van de achterkant van het huis. De openslaande deuren naar de tuin zitten er al in, daarboven zie je de ramen van de slaapkamer. Het hek staat denk ik ongeveer op de plaats waar de achtertuinen zullen eindigen, niet super groot, maar voor mij meer dan voldoende. Ik kan niet wachten om in de zomer (dan zal het hopelijk klaar zijn) die deuren open te gooien en de tuin in te stappen. Al zal die de eerste tijd niet veel meer voorstellen dan de grond die je hier ziet haha. Mijn geld gaat eerst naar de vloer, raambekleding en niet te vergeten de keuken en badkamer, die ik in december uitzocht.

De badkamer

vloer-badkamer douchegoot badkamermeubel-ikea badkamer-tekening badkamer-tekening2Sorry voor de lap tekst maar: Jaaaa, alles voor de badkamer is uitgezocht, dat deed ik in slechts 2 uur tijd! Bij de koop zat een standaard badkamer geleverd, die zag ik de vorige keer dat ik het bouwcenter bezocht. Ik besloot gelijk dat ik heel veel anders zou doen. De standaard bestond uit kleine tegels in zwart, grijs of wit. Een simpele wasbak met plankje en ronde spiegel en een simpele douche, geen glaswand, niets. Eigenlijk precies wat ik nu in mijn huurwoning heb, maar dan nog lelijker. Zelfs de medewerker vond het eigenlijk van de zotte, het kost hun veel meer werk omdat ze alles moeten verrekenen wat de klant veranderd. Nou, bij mij was dat dus letterlijk alles. Ik heb niets van de standaard behouden, alles is aangepast, tot aan de douchegoot en spoelknop voor het toilet aan toe :’)
De vorige keer heb ik tegels gezien die ik toen heel mooi vond, ik was benieuwd of ik ze nog steeds zo mooi zou vinden na al die tijd, nog steeds vond ik ze prachtig! Op de vloer en tegen de muur achter de douche komen de tegels die je op de eerste twee foto’s ziet, op de vloer 60x60cm, op de wand rechthoekig, zodat de voeg netjes doorloopt met de mat witte rechthoekige tegels die tegen de overige wanden komen. De kleur is door de belichting in de winkel slecht op de foto te krijgen, maar het is taupe achtig met allerlei kleurschakeringen erin. EN EEN NIS! Een nisje is een belangrijk onderdeel in mijn droombadkamer, en met een beetje geluk gaat het lukken. Het is nog even afwachten of het kan qua ruimte, omdat erachter leidingen lopen, maar het nisje is niet diep, dus ik heb goede hoop. Ik had van tevoren een budget in mijn hoofd, ik hoopte onder het bedrag dat ik voor mijn keuken kwijt was uit tekomen, maar dat is jammerlijk mislukt. Misschien niet verstandig, maar ik wilde zo graag alles in één keer goed doen! Ergens later spijt van krijgen lijkt me vreselijk. Tegels zijn gewoon duur, ik heb het echt wel geprobeerd door een andere witte tegel te bekijken, maar als ik iets in mijn hoofd heb wat ik mooi vind, dan kom ik daar niet meer van af. Ik koos bijvoorbeeld voor de douchegoot op de tweede foto waarin de tegels doorlopen, veel duurder dan een metalen rooster, maar 10x mooier. Ik ging als een wervelwind door de zaak: ‘hoeveel kost die douche? Kan dat met de waterdruk? Oké doe die maar’. ‘Wat is het verschil in prijs tussen die douchegoten? Oh… Maar hij is wel veel mooier. Doe die maar, dan koop ik wel wat minder kleding’. Ik wees alles aan wat mijn hartje begeerde en ging van ‘die, en die en die graag, inpakken en wegwezen’ ^-^

Hoe het ongeveer gaat worden is te zien op de twee 3D tekeningen, alleen het badkamermeubel is niet ingetekend, omdat ik deze bij good old Ikea ga kopen. Als je ziet hoeveel een meubel in een  badkamerzaak kost, gaan je nekharen recht overeind staan, onder de €1500,- kun je het wel vergeten. Aangezien ik me niet echt ingehouden heb bij de rest koos ik ervoor om hierop te besparen. Het wordt het meubel zoals op de derde afbeelding, hoogglans wit, maar dan met twee witte kranen (zie rechts) en een langwerpige greep langs de lades. Nu ik weet hoe mijn badkamer gaat worden droom ik er elke dag van.

Het toilet

toilet-wasbak tegels-toilet tegels-toilet (2) Voor het toilet beneden koos ik dit toileten strak afgeronde wastafeltje. Hetzelfde toilet komt ook in de badkamer, ik koos voor het strakste model dat ze hadden. Lekker makkelijk schoon te maken. Aan de wand komen dezelfde mat witte tegels als in de badkamer, maar dan tot een hoogte van ongeveer 120cm. Voor de vloer heb ik altijd al iets geks gewild; tegels met een patroontje, in een aparte vorm of met een kleurtje. Daar kom je alleen mee weg in een kleine ruimte vind ik, anders zou ik er helemaal gek van worden. Ik wilde heel graag een zeshoekige tegel, of een andere geometrische vorm waarmee je een patroon zou kunnen maken. In het bouwcenter waar ik moest kiezen omdat ze aan dit bouwproject verbonden zijn, waren dit soort tegels helaas niet te vinden. Uiteindelijk viel mijn oog op een tegel met bloemen. Deze keuze vond ik het moeilijkst van alles! In deze serie tegels, die je hier in groter formaat kunt zien, was slechts 1 tegel aanwezig in de showroom en het plaatje onderaan. Daar moest ik het mee doen, zou ik? De andere tegels die ik mooi vond (Portugese patroontegels) waren niet geschikt omdat die erg dik waren en behandeld moesten worden om te kunnen gebruiken in een natte ruimte. Ik sleepte deze tegel de hele winkel door en vond niets anders moois, de kleuren vind ik erg goed passen bij het mat wit. Het is voor mij een must dat de tegels boven en beneden hetzelfde zijn, om de eenheid in huis te bereiken die ik voor ogen heb. Wat ik zo leuk vind, is dat het een combinatie is van een bloemetjespatroon, wat best een beetje ouderwets is, maar daardoorheen zitten de geometrische vormen waar ik zo dol op ben. De perfecte combinatie tussen oud en nieuw waar ik van houd. Dit stukje vind ik nog wel een beetje eng, want die ene tegel die ik in het echt heb gezien is heel mooi, maar hoe zullen de kleuren van de andere tegels er in het echt uitzien? Er zitten ook wel een paar patronen bij die ik minder mooi vind. Ik hoop dat ik erbij mag zijn als ze de vloer gaan tegelen, zodat ik hier wat zeggenschap in heb. De afgelopen twee weken heeft de bouw stilgelegen door de kerstvakantie, vandaag gaan ze weer verder, ik hoop dat je het leuk vindt om meegenomen te worden in het proces, tot een volgende update!

Klik hier om de bouw te volgen vanaf het begin.

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

10 reacties

 1. Willemieke

  Ah wat gaat dat tof worden zeg! En wat fijn dat je het kan aanpassen naar je zin. Ben erg benieuwd naar het resultaat!

  |
  1. Het is echt zo heerlijk om zelf te kunnen kiezen en om te zien hoe het ongeveer gaat worden!

   |
 2. Wat gaaf allemaal! En fijn dat je nu alle knopen door hebt kunnen hakken. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  |
 3. Het verdient zich wel weer terug, de kosten die je gemaakt hebt :) X

  |
  1. Ik hoop het! In ieder geval word ik er zelf erg blij van <3

   |
 4. Laila

  wat cool allemaal! Je keuzes zijn allemaal heel mooi. Ben benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien!!

  |
 5. Dat belooft veel goeds. Ben hele benieuwd naar het eindresultaat!

  |
  1. Ik kan niet wachten om het resultaat later dit jaar te kunnen laten zien :D

   |
 6. Awesome! Je hebt echt hele mooie tegels uitgezocht. Heel leuk om dit proces zo mee te volgen!

  |
  1. Dankjewel! Voor mezelf vind ik het ook heel leuk en handig om het proces zo vast te leggen, het is zo leuk om het met iedereen te kunnen delen :D

   |

Comments are closed.