Bezig bij de bouw, het dak zit erop!

bezig-bij-bouw-3
Het is twee maanden geleden dat ik jullie een update gaf van de bouw van mijn woning, het is hoog tijd voor een update want inmiddels is de buitenkant van het huis al bijna helemaal af! Voor mijn gevoel gaat het nu allemaal heel snel en komt de verhuizing steeds dichterbij.

Vorderingen bouw

14 2 3

Het is zover, het dak zit erop! Alle woningen zijn tot bovenaan gemetseld en de raamkozijnen van de verdiepingen zijn aangebracht. Dit zijn hopelijk de laatste foto’s waarop de bouwsteigers te zien zijn. Zodra de ramen erin zitten en de woningen wind- en waterdicht zijn gemaakt, is de binnenkant aan de beurt. Helaas is het me nog niet gelukt om een foto recht van voren te maken aan de voorkant, de pech is dat er precies voor mijn huis allerlei bouwbenodigdheden en apparaten staan. Ik kan niet wachten tot ik voor hek mag spieken in plaats van erachter. In wat straks de hal wordt, staat al een trap, heel tof, want dat betekend dat ik binnenkort binnen zal mogen kijken, maar eerst worden er nog wat binnenmuren geplaatst en moet het veilig zijn om naar binnen te mogen. Alsof het nu voor de bouwvakkers niet uitmaakt of het veilig is, ik wil zó graag kijken! Hoe het er nu voor staat, zullen de huizen half juni opgeleverd worden. Dat is over drie maanden, ik kijk er zo naar uit. Ik ben al bezig met voorbereiden, ik ben aan het opruimen en probeer alles wat ik niet mee ga nemen te verkopen via marktplaats. Misschien is het nog iets te vroeg, maar het liefst zou ik al beginnen met het inpakken van verhuisdozen. Hoewel ik ontzettend veel zin heb om in mijn nieuwe paleisje te wonen, zie ik wel erg op tegen het verhuizen zelf.

Meerwerk en de vloer

meerwerk vtwonen-marwood-white vloer-vtwonen

Ik had de laatste meer-minderwerk bespreking. Alles moet duidelijk zijn voordat ze binnen verder gaan. Alles wat afwijkt van het origineel is roze gekleurd. Het meest blij ben ik met mijn keuze voor een uitbouw en het samenvoegen van twee kleinere slaapkamers tot één grote ruimte. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn om straks rond te lopen in het huis, ik ken het alleen nog maar van deze plattegronden. Op de begane grond komt vloerverwarming in de woonkamer en keuken, vanaf het begin ben ik al bezig met de keuze voor een vloer die daar geschikt voor is. Van pvc vloeren, gietvloeren en marmoleum tot aan tegels, ik heb alles bekeken en overwogen. Hoogstwaarschijnlijk kies ik voor de tegel die je hierboven ziet. Het is een vloer  die lijkt op laminaat, maar dan van steen. Ik wist gelijk al dat ik voor een lichte, witte vloer wilde kiezen, deze komt het dichtst in de buurt van mijn wensen. Ertussen komt een zo dun mogelijke voeg, die qua kleur bijna gelijk is aan de vloer zelf, waardoor het hopelijk een heel rustig geheel gaat worden. Bijna alles ligt nu vast, het enige wat ik nog moet doen is de keuze voor de keuken definitief maken, het gaat dan vooral om de kleur van de frontjes, en wat ik met de muren wil. Het liefst laat ik alles gelijk strak stucen, dit wordt afgeraden voor nieuwbouw omdat er kans is op scheuren, maar ik moet er ook niet aan denken om eerst een jaar tegen kaal beton aan te kijken. Ik weet echt niet wat ik ermee aan wil en maak me daar best een beetje zorgen over. Hopelijk vind ik nog een goede oplossing of valt het erg mee met het vocht in de muren. Ik hoop dat ik mezelf en jullie snel weer mag verblijden met een nieuwe bouwupdate, maar dan van de binnenkant :D

Klik hier om de bouw te volgen vanaf het begin.

Save

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

22 reacties

 1. Mariëtte

  Dag Karin,
  Heel leuk jouw blog te volgen, met name alles omtrent je as nieuwe huis! Je maakt je zorgen over wat je met de muren moet doen. Wat bij ons heel goed ging, was ,de nieuwe (behangklare) muren met gewone muurverf te schilderen, zag er heel mooi uit! Dan kun je als de muren uit gewerkt zijn ze alsnog stucken!
  Veel plezier met de voorbereidingen, Mariëtte

  |
  1. Zuigen de muren dan niet alle verf op? Er zit wel een groot verschil tussen behangklaar en sausklaar, dan zie je toch nog allemaal oneffenheden of viel dat mee bij jullie?

   |
   1. Eksner

    Nee, omdat je het eerst verft met voorstrijk

    |
 2. Willemijn

  Heb je al gedacht aan renovliesbehang? Dat hebben wij ook in ons net opgeleverde nieuwbouwhuis. Het is net zo strak als stucwerk maar het is elastisch, dus als de muur erachter scheurt, scheurt t behang niet mee. Het is glad behang dat wordt overgeschilderd en mits goed aangebracht is t naadloos. Ik ben er heel erg tevreden mee!

  |
  1. Ik heb inderdaad gekeken naar iets soortgelijks, easy-stuc, maar zij werken helaas niet aan deze kant van het land! Ik ben nog aan het uitzoeken of er misschien een soortgelijk bedrijf in de buurt is. Dit lijkt me ook erg mooi en ik begreep dat het eruit ziet alsof de muren gestuct zijn.

   |
   1. M.de.P.

    Wij kiezen ook voor renovliesbehang voor ons nieuwbouwhuis, we gaan dat alleen niet zelf behangen zodat het zo glad mogelijk lijkt. Onze architect heeft ons dit aangeraden omdat het inderdaad net gestuct lijkt en er minder kans op scheuren is. Zodra het erop zit zal ik laten weten hoe het bevalt / eruitziet!

    |
    1. Heel graag, lief van je! Laten jullie het daarna dan ook nog schilderen, of alleen behangen?

     |
     1. Eksner

      Je kunt het meteen door de behanger laten sauzen (is niet veel duurder en ben je meteen klaar!

      |
 3. Spannend allemaal! En ik snap helemaal dat je al dozen in zou willen pakken!

  |
 4. Lore

  Ik reageer normaal gesproken nooit, maar ik vond het toch eens tijd worden. Ik volg je blog al meerdere jaren via bloglovin’. Ik heb het altijd wel een leuke blog gevonden, met mooie inspirerende foto’s. Sinds dat je het roer hebt omgegooid en meer persoonlijk bent gaan bloggen vind ik dat hij zo erg vooruit is gegaan! Als ik nu zie dat er een nieuwe post online is klik ik hem vrijwel meteen aan, terwijl dat eerst niet altijd het geval was. Het is in de stukjes tekst echt te merken dat je meer verteld over dingen waar jij blij van wordt, een vrolijk jasje dat eerst een beetje ontbrak ;) ga vooral zo door zou ik zeggen! Ik hou de blog in de gaten voor de volgende woningupdate, ik ben ook ontzettend benieuwd hoe het gaat worden.

  |
  1. Bedankt voor deze ontzettend lieve reactie Lore, ik word helemaal blij van het lezen van je vriendelijke woorden! Voor mijzelf voelt deze manier van bloggen veel beter, maar ik heb geen idee hoe lezers het ervaren, ik hoop dat de meeste mensen er hetzelfde als jij over denken :D

   |
 5. Wat schiet het op! Opleveren in juni? Dat zou snel zijn, maar aangezien het een groot project is, is het misschien wel mogelijk. Veel succes er nog mee! Ohja, wij laten onze muren beton en hebben gepolierde beton laten leggen over onze vloerverwarming, maar wij wilden dan ook industriestijl…

  |
  1. Het gaat erg hard, het is een rij van 12 huizen. Rechttoe rechtaan, er staan veel gelijksoortige huizen in deze wijk, waardoor ze weten wat ze doen en het snel gaat. Ik heb even op je blog gespiekt en het soort huis wat jullie bouwen is natuurlijk totaal een ander verhaal, dit huis is een beetje ’13 in een dozijn’.

   |
 6. Maaike

  Hoi! Wij hebben ons nieuwbouwhuis na oplevering direct helemaal laten stucen en ik heb slechts 1 barst en dat is op de slaapkamer achter een kast. Verder helemaal niks. Nooit geen seconde spijt van gehad dat we dat meteen hebben laten doen.

  |
  1. Wat fijn om een positief verhaal te horen over gelijk stucen. Hebben jullie laten meten hoe de vochtigheid was/ andere goede tips?

   |
 7. Chantalle

  Hey Karin, wauw het schiet op!! Ons vorige appartement was een nieuwbouw die gelijk gestuukt was, na een jaar overal barsten en scheuren! Wij zijn inmiddels verhuisd maar god dank dat het geen koophuis was want het zag er werkelijk niet uit! Je kunt de muren toch eventueel voorstrijken en daarna in de witte verf en later alles stuken…. Vloer is prachtig, maar hoe houd je die schoon!? En als je een keer thee laat omvallen? En hoe dweil je met al die naadjes? Liefs, chantalle

  |
  1. Eerst verven is wellicht ook een optie, ik ben er nog niet uit. Het lijkt me zo’n enorm gedoe om een jaar later alle meubels weer van de kant te moeten trekken e.d.
   De structuur die in de vloer zit valt wel mee, ik heb een plank meegekregen, dus ik ga nog even testen met vlekken! Maar ik neem aan dat dit soort dingen goed getest worden.

   |
   1. Chantalle

    Ja dat is inderdaad een gedoe! Dat dat ik ook…. Wat adviseert de aannemer? Oh fijn! Prachtige vloer, zal mooi en ruimtelijk ogen! Hopelijk dat hij ook onserhoudsvriendelijk is! Nou… Ik wacht weer op je volgende post ????

    |
 8. Mariëtte

  Bij ons viel het ontzettend mee met oneffenheden en de wanden waren niet
  poreus, uiteindelijk een mooi resultaat!
  Sterkte met je beslissing. Groetjes Mariëtte

  |
 9. Pip

  Sinds gisteren je blog ontdekt, omdat ik googelde op Jielde lampen. Zojuist je post gelezen over je nieuwe huis, wat een leuke en spannende tijd! Wij zijn vorig jaar in een nieuwbouwhuis gaan wonen en de bouwers raden ons af om spackwerk aan te brengen op de muren dit ivm schuren. Eigenwijs dat we waren, toch op de eerste verdieping de wanden laten spacken. Het is een verschrikking, heel veel scheuren, meters lang. Gelukkig op de begane grond gekozen voor renostuc en dat bevalt ons heel goed. Een plaatselijke schilder heeft het aangebracht en erover 2x latex aangebracht die afschrobbaar is. Dat is ideaal, vooral in de keuken. De verf is van Sigma, ultra clean mat (uit mijn hoofd). Succes met alles!

  |
  1. Wat leuk dat je gelijk na het ontdekken van mijn blog een reactie achter laat! Dat is tof :D Wat een verschikking om te lezen over die scheuren in de muren. Ik zit er toch ook aan te denken om te gaan voor vliesbehang en daaroverheen te verven. Nu nog uitvinden welke bedrijven bij mij in de buurt dit doen.

   |
 10. Eksner

  In Emmen zit een goed bedrijf voor het behangen met renovlies (MTO schilderwerken) die niet duur is en goed werk levert (kijk maar eens op werkspot.nl). Wij hebben op de vloer klikvinyl gelegd (flexxfloors). Absoluut geen spijt van, voelt heel prettig aan bij vloerverwarming en makkelijk zelf te leggen.

  |

Comments are closed.