Bezig bij de bouw, voor het eerst binnenkijken

bouw-update-binnenkijken
Na maanden van wachten was het deze week eindelijk zover, ik mocht voor het eerst binnenkijken in mijn nieuwbouw huis! Het moment waar ik al tijden naar uitkeek. Kom je mee binnenkijken in wat nu nog een betonnen paleisje is, maar wat straks mijn droomhuis wordt?

huis-voorkantHoi! Hier zie je een blij meisje in haar deurpost staan. Dit blije meisje voelde zich gisteren euforisch, omdat ze ein-de-lijk in haar huis mocht rondlopen! Vijf maanden geleden, in de eerste bouwupdate, schreef ik: ‘Op de onderste foto zie je mijn huis, zo gek. Het lijkt me erg leuk om eens binnen te lopen, alle foto’s maak ik door de gaten in de hekken heen, maar ik zou het graag van dichterbij willen zien.’ In de maanden dat ik de bouw zag vorderen werd die wens alleen maar sterker. Al even is mijn huis uit de steigers, wat het al een heel ander aanzicht gaf, sinds een paar dagen zit er glas in alle deuren en ramen en is het een echt huis. Van achter de bouwhekken kon ik al zien dat de trap erin zat, wat wilde ik die graag oplopen. En gisteren was het dan eindelijk tijd om binnen te kijken, de ruimte te voelen. Ik herhaal mezelf even van Twitter want zo voelde het:

Gisteren liep ik voor het eerst rond in mijn nieuwe huis. Het was episch. Ik zag mijn uitzicht, beliep de treden van mijn trap, ik stond vanuit de openslaande deuren te genieten van de zandbak die mijn tuin wordt.

Begane grond: woonkamer en keuken

begane-grond keuken woonkamer woonkamer 2Ik sprong vrij letterlijk naar binnen via de tuindeuren, zo de woonkamer in. Twee dagen geleden stond ik nog in de keukenzaak om mijn keuken vast te leggen, en nu kan ik hem eindelijk eens in het echt bedenken. Hij komt daar, op de tweede foto. Rechts koken en links een kastenwand, jammer dat die dan een beetje voor het raam komt, maar het kon niet anders met de afzuigkap. Al die tijd heb je een idee in je hoofd van de plattegrond, maar hoe de ruimtes in het echt zijn is zó moeilijk om je voor te stellen. Gelukkig viel het me niet tegen! Ik hoorde mensen zeggen dat de kale bouw altijd kleiner lijkt en dat dat erg schrikken kan zijn. Maar het was misschien nog wel beter dan ik me voor had gesteld. Ik ben écht zo blij met mijn keuze voor een uitbouw, als ik mijn woongedeelte vergelijk met de huizen zonder maakt dit een heel groot verschil. Op de derde foto het uitzicht vanuit wat straks de keuken wordt, wat een ruimte!

Verdieping: slaapkamers en badkamer

trap trap2 slaapkamer slaapkamer-3 slaapkamer-2 badkamerHier zie je een dolgelukkig meisje onderaan de trap, ik denk dat ik erg zal moeten wennen aan het hebben van een trap en een verdieping, want ik woon nu al drie jaar gelijkvloers. Maar een trap maakt een huis wel meer een huis, voor mijn gevoel. Ik kan het niet echt goed uitleggen, maar dat het huis als het ware twee delen heeft, vind ik wel prettig. Op de derde foto zie je de master bedroom, hekel aan die term, maar soit. Ik koos ervoor om twee slaapkamers samen te voegen tot één, wat ben ik blij met die keuze! Een ruime kamer waar je echt iets mee kan in plaats van proppen in twee kamertjes. Op foto vier een stralend meisje met haar ogen dicht voor het slaapkamerraam, maar hij moest erbij omdat je zo een beter idee van de ruimte krijgt. Dan volgt een foto van de tweede slaapkamer, ook wel mijn toekomstige inloopkamer. De badkamer tegels liggen al klaar voor binnenkort, wanneer de badkamer en het toilet beneden betegeld zullen worden. De onderste foto laat de badkamer zien, de enige ruimte in huis die ik wél kleiner vond dan verwacht. Ik houd me maar voor dat het straks allemaal heel anders lijkt wanneer het betegeld is. Het hele huis lijkt nog donker van binnen omdat het één en al grijs beton is. Ik zal je niet vermoeien van foto’s van de ruimtes die straks het toilet, de trapkast en het washok worden, maar zo krijg je al een aardig beeld van mijn huis. Het zal rond begin juni opgeleverd worden, dat is al over zes weken! Ik ben druk bezig met opruimen, het bestellen van de keuken en vloer, het maken van een planning voor de verhuizing en ik pak af en toe een verhuisdoos in. Het komt nu zo dichtbij, nu ik mijn huis van binnen heb gezien sta ik helemaal te popelen. Ik heb gewoon zin om uren de kozijnen te schuren en verven (want die moeten natuurlijk wit worden in plaats van grijs/blauw), was het maar juni!

huis-achterkant huis-raam

Klik hier om de bouw te volgen vanaf het begin.

 

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

Save

Save

13 reacties

 1. Superleuk! Je ziet er echt dolgelukkig uit! :) Geniet van dit euforisch gevoel!

  |
  1. Dankjewel Nicky, ik loop op wolken :D

   |
 2. Wauwww wat gaaf! Heel leuk om te zien! Wat een droomhuis!

  |
  1. Bedankt Rowan, ik kan niet wachten om er echt een droomhuisje van te maken wanneer ik in kan richten!

   |
 3. ikkie

  Het komt dichtbij!

  |
 4. Marianne

  Euforisch !! Heerlijk ! Supercalifragilisticexpialifantastic ! A dream come true ! June is coming !
  En uiteindelijk het kunnen betrekken en helemaal naar je eigen smaak inrichten, ik denk dat de euforie nog even blijft en weer komt , wat zal je je gelukkig voelen, en wij genieten ( van een afstand ) met je mee.

  |
  1. Haha, ja zo voelt het wel ongeveer, op mijn gelukkigst!

   |
 5. Desiré

  Super! nog ff doorzetten hihi ;)

  |
 6. Chantalles

  Wauwwww dat gaat heel gaaf worden! Jammer dat de kastenwand iets voor het raam valt maar dat zal uiteraard de beste oplossing zijn geweest. Ben heel erg benieuwd en wens je heel veel plezier toe ! ????

  |
 7. M.de.P.

  Wat leuk om te zien!! Tijd gaat snel ineens! Ook heerlijk die uitbouw, lekker een stuk groter! Hoe lang is je huis nu?
  Ik vond/vind de badkamer bij ons ook best klein lijken, maar dat komt waarschijnlijk door ons kleine raam wat de ruimte wat donker maakt. Jouw raam is juist best groot toch? Komt vast goed als er getegeld is!

  |
  1. Iets meer dan 10 meter lang. Het raam in de badkamer heeft inderdaad een mooie afmeting, heel blij mee! Ik ga er natuurlijk sowieso ontzettend op vooruit in vergelijking met waar ik nu woon, maar ik vind de badkamer qua breedte wel aan de krappe kant lijken, vooral als je bedenkt dat er nog een wasmeubel en een douchewand in komen.

   |
 8. Pip

  Wat een leuke reportage heb je gemaakt! Mooie gevelsteen heeft het huis. 10 meter diep is flink, goede keuze geweest om uit te bouwen! Ik vond bij ons de badkamer ook klein lijken, maar toen het klaar was, was dat totaal niet. Ga je de kozijnen ook aan de buitenkant schilderen? Ik zou dat zo laten, heeft wel wat. En welke Ral, 9010? Weet je al wat voor raambekleding je neemt aan de achterkant? Mijn broer heeft een vergelijkbare achterzijde en die heeft shutters. Is erg mooi.
  Veel succes met alles!

  |
  1. Super blij met de uitbouw! De kleur van de kozijnen vind ik aan de buitenkant wel erg mooi passen bij de stenen. Het zou ook gek staan om ze een andere kleur te geven, het hele rijtje huizen heeft deze kleur. Maar voor de binnenkant vind ik het echt veel te donker, wordt gewoon 9010 denk ik ja. Ik heb nog geen goed idee over de raambekleding. In de slaapkamer zou ik luikjes voor de ramen wel leuk vinden, en verder denk ik aan brede houten jaloezieën. Maar dat bekijk ik wel als ik er woon! Shutters zijn prachtig, maar zó duur!

   |

Comments are closed.