Bezig bij de bouw, de laatste loodjes

bouw-5
Het aftellen is begonnen, nog een paar dagen en dan krijg ik de sleutel van mijn nieuwe huis. Het huis is nu bijna helemaal klaar, de deuren zitten erin, het toilet en de badkamer zijn betegeld (en zo zo mooi!). Ik bereid me voor op het klussen en de verhuizing, maar eerst laat ik je zien hoe mijn paleisje er nu uit ziet.

pip-doos21 juni krijg ik de sleutel van mijn nieuwbouwhuis, nog vier dagen nu ik dit schrijf. Gisteren had ik de voorschouw van mijn huis, wat inhoudt dat je voor de daadwerkelijke oplevering checkt of alles klopt. Of je meerwerk goed is uitgevoerd en of er gebreken of beschadigingen zijn bijvoorbeeld. Er bleken nog best een paar fouten en gebreken te zijn, ik heb er zo’n 20 gevonden, waarvan drie grote fouten, ik hoop dus maar dat dit voor de oplevering opgelost zal zijn. Verder was het erg fijn om te kijken in een huis dat bijna af is, het toilet en de badkamer zijn zo goed als klaar en het is zó mooi geworden! Ondertussen geniet Pip van al het karton in huis, verhuisdozen zijn z’n nieuwe lievelings slaapplek.

Begane grond: hal, woonkamer, keuken en toilet

haltoilettegels-toilet kamer woonkamer-keuken keukenHet huis lijkt veel ruimer en lichter sinds de laatste kijkdag, nu de plafonds zijn afgewerkt (overigens helemaal niet netjes, en hier moet dus iets aan gebeuren) en de muren behangklaar zijn gemaakt. Alles is bijna klaar voor gebruik, de trap is afgewerkt met een hek en trapleuning, de binnendeuren zijn geplaatst, de stopcontacten zitten op hun plek en de aansluitingen voor de keuken zijn ook gereed. Op de onderste foto komt de keuken, rechts koken, links een kastenwand. Ik ben zó benieuwd hoe dit gaat staan! Het allerleukste was om het toilet beneden en de badkamer te zien, nu die zo goed als af zijn. Wat ben ik blij met mijn tegeltjes :D

Verdieping: slaapkamer en badkamer

overloop slaapkamer badkamer badkamer-2Aan de slaapkamers is nog niet zoveel te zien qua veranderingen, maar check mijn badkamer! Vorige keer was ik vrij ongerust omdat de ruimte zo klein leek, gelukkig valt het me 100% mee nu alles betegeld is. De badkamer is precies zo geworden als op de eerste tekening. Ik vind de tegels echt prachtig, de extra investering zeker waard.

En verder, voorbereidingen

tuinontwerp pergola'sOp mijn vrije dagen bezoek ik bouwmarkten, tuincentra en pak ik dozen in. Een tijdje terug liet ik een ontwerp maken voor de tuin, hier kwamen leuke ideeën uit, die ik zelf nooit bedacht zou hebben. Ik ga de tekening niet 1 op 1 overnemen, maar de rij met pergola’s over de hele breedte van de tuin is zeker een blijvertje, dat komt er dan ongeveer uit te zien als op de onderste foto. Hoewel de tuin nu nog een ver van bed show is, vind ik het erg leuk om er alvast mee bezig te zijn. Ik hoop de tuin wel vrij snel aan te leggen, zodat ik in de zomer ook daadwerkelijk in een tuin kan zitten in plaats van in de bouwgrond. Maar alles is Zo Duur. Op het moment bestaat mijn leven uit lijstjes en planningen maken. Er moet nog best wat geschilderd worden in huis (alle kozijnen, de trap, de muren na het stucen), en alles hangt af van de bedrijven die er na elkaar in moeten, eerst stucen, dan de vloer laten leggen en daarna kan de keuken erin. En dan volgt natuurlijk nog de verhuizing zelf! Het is nu zo dichtbij, dagen in plaats van weken. De bouw van mijn huis duurde zo’n acht maanden, die tijd is voor mijn gevoel echt omgevlogen. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van het klussen en verhuizen en daarna het állerleukste gedeelte: woonshoppen en inrichten!

Klik hier om de bouw te volgen vanaf het begin.

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

Save

Save

28 reacties

 1. H*

  Wat een geweldige tegels bij de wc! Ik ben ook heel erg benieuwd naar het inrichtingsdeel, van je ideeën en voorproefjes van het afgelopen jaar werd ik heel enthousiast.

  |
  1. Ik kan ook niet wachten om mijn ideeën in de praktijk te gaan brengen!

   |
 2. Het wordt echt heel mooi! En die tegeltjes in de wc zijn echt geweldig!! Succes met de laatste loodjes, het lijkt mij vervelend, al die fouten die zijn gemaakt.

  |
  1. Dat is ook vervelend, maar met een nieuwbouwhuis ontkom je er haast niet aan dat er fouten zijn. Zolang ze het maar oplossen/ herstellen is het goed!

   |
 3. Cynthia

  Veel plezier in je nieuwe huis. De vloer in de wc is echt heel leuk!

  |
 4. Superleuk zeg.
  Fijn dat je plekje nu echt bijna af is. Ik wens jou en Pip heel veel plezier en geluk toe in dit huis en de tuin. Als je nog stekkies wilt voor een eigem moestuin ben je welkom. Liefs Esmée

  |
  1. Bedankt Esmée, de tuin lijkt me zo heerlijk! Ik doe het nu met een zonloos balkon, lang niet zo fijn. Lief aanbod, ik weet nog niet of ik ook een moestuintje wil.

   |
 5. Anneke

  Die tegels in je wc! Helemaal wauw!! En een prachtige badkamer! Die tegels zijn geweldig! Veel succes de komende tijd!

  |
  1. Dankjewel, ik ben er helemaal blij mee ^-^

   |
 6. Wat zijn je badkamer en toilet mooi geworden! Ik ben nu in het proces van het kopen van een nieuwbouwwoning, dus ik vidn het allemaal heel interessant om te volgen!

  |
  1. Wat spannend en leuk! Succes! Ik vind het ook heerlijk om nu mensen te volgen die aan het bouwen, klussen of verhuizen zijn.

   |
 7. Mieke

  Wauw zullen we even een moment stilte nemen voor de vloer in je wc? Ik ben verliefd. Meer heb ik niet te zeggen.

  |
  1. Ik moest lachen om je reactie, een moment stilte, ik ben voor :)

   |
 8. Wow, wat gaaf! De badkamer is echt prachtig geworden. Het valt me wel op dat er nergens plinten zitten, worden die nog wel geplaatst of hoort het zo?

  |
  1. Alleen de bovenverdieping krijgt plinten om het laminaat af te werken, de rest van het huis niet.

   |
 9. esra

  Spannend geniet er heel veel van!!!

  |
  1. Dankjewel Esra, dat doe ik zeker, al is het ook wel een beetje een stressvolle periode. Maar als de verhuizing eenmaal achter de rug is, is het alleen maar genieten!

   |
 10. Marianne

  21 juni hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe woning. Al mooie foto,s gezien van wc en badkamer en een kijkje in de rest van je huis. Wat zal je je nu rijk voelen…….hoe voelt het om de sleutel in het slot te steken van de voordeur , jouw eigen voordeur, jouw eigen huis.
  Wat zal je trots zijn……heel veel succes met de verdere inrichting en het knus en gezellig maken en
  uiteraard je daadwerkelijke verhuizing. Het afsluiten van…… Een nieuw begin !!!!!
  Ik hoop dat je met volle teugen zal genieten. En uiteraard is het wachten op al die mooie momenten verwoord in nog meer foto,s …….we wachten in spanning af.

  |
  1. Bedankt Marianne, erg lief! Ik voel me zeker trots! Het is nu even hard werken, maar daarna alleen genieten!

   |
 11. Laila

  die tegeltjes in je wc!!! love it!! ziet er goed uit. Zo fris en nieuw

  |
 12. Ikkie

  Je wc tegels…wauw!!! De ideeën rond je tuin zijn ook mooi. Het geld vliegt eruit…herkenbaar :)

  |
 13. Wauw wat mooi. Ik vind vooral de badkamer erg mooi gedaan, maar ook de tegels in de wc zijn super.

  |
 14. Meyke

  Waar ik nou super benieuwd naar ben: ga je voor de witte vloer in je nieuwe huisje? (http://eenigwonen.nl/witte-vloeren/ )

  Ik ben zelf nog in twijfel, maar de nadelen lijken me niet op te wegen tegen de voordelen! Ben zo benieuwd wat jij gaat doen? Ik heb nog 4 maanden om te beslissen ????????

  |
  1. Yes, álle vloeren worden wit! :D Dat wil ik al jaren!

   |
 15. Nick

  Ik kwam net pas je blog tegen. Hoe bevalt de badkamer jullie en wat voor douchewand is er geplaatst? Vond met name dat hoekje aan de glazen wand er erg handig uitzien.

  |
  1. Ik ben dolgelukkig met de badkamer! Nog steeds helemaal blij met alle keuzes die ik daarvoor heb gemaakt. Ik kan je helaas niet vertellen wat voor douchewand het is, dat soort details heb ik niet onthouden! Maar als je ernaar vraagt bij een badkamerzaak en eventueel deze foto’s laat zien, kunnen zij je vast perfect helpen! Dat hoekje is zeker handig.

   |

Comments are closed.