Persoonlijk

Bezig bij de bouw, de laatste loodjes

bouw-5
Het aftellen is begonnen, nog een paar dagen en dan krijg ik de sleutel van mijn nieuwe huis. Het huis is nu bijna helemaal klaar, de deuren zitten erin, het toilet en de badkamer zijn betegeld (en zo zo mooi!). Ik bereid me voor op het klussen en de verhuizing, maar eerst laat ik je zien hoe mijn paleisje er nu uit ziet.

pip-doos21 juni krijg ik de sleutel van mijn nieuwbouwhuis, nog vier dagen nu ik dit schrijf. Gisteren had ik de voorschouw van mijn huis, wat inhoudt dat je voor de daadwerkelijke oplevering checkt of alles klopt. Of je meerwerk goed is uitgevoerd en of er gebreken of beschadigingen zijn bijvoorbeeld. Er bleken nog best een paar fouten en gebreken te zijn, ik heb er zo’n 20 gevonden, waarvan drie grote fouten, ik hoop dus maar dat dit voor de oplevering opgelost zal zijn. Verder was het erg fijn om te kijken in een huis dat bijna af is, het toilet en de badkamer zijn zo goed als klaar en het is zó mooi geworden! Ondertussen geniet Pip van al het karton in huis, verhuisdozen zijn z’n nieuwe lievelings slaapplek.

Begane grond: hal, woonkamer, keuken en toilet

haltoilettegels-toilet kamer woonkamer-keuken keukenHet huis lijkt veel ruimer en lichter sinds de laatste kijkdag, nu de plafonds zijn afgewerkt (overigens helemaal niet netjes, en hier moet dus iets aan gebeuren) en de muren behangklaar zijn gemaakt. Alles is bijna klaar voor gebruik, de trap is afgewerkt met een hek en trapleuning, de binnendeuren zijn geplaatst, de stopcontacten zitten op hun plek en de aansluitingen voor de keuken zijn ook gereed. Op de onderste foto komt de keuken, rechts koken, links een kastenwand. Ik ben zó benieuwd hoe dit gaat staan! Het allerleukste was om het toilet beneden en de badkamer te zien, nu die zo goed als af zijn. Wat ben ik blij met mijn tegeltjes :D

Verdieping: slaapkamer en badkamer

overloop slaapkamer badkamer badkamer-2Aan de slaapkamers is nog niet zoveel te zien qua veranderingen, maar check mijn badkamer! Vorige keer was ik vrij ongerust omdat de ruimte zo klein leek, gelukkig valt het me 100% mee nu alles betegeld is. De badkamer is precies zo geworden als op de eerste tekening. Ik vind de tegels echt prachtig, de extra investering zeker waard.

En verder, voorbereidingen

tuinontwerp pergola'sOp mijn vrije dagen bezoek ik bouwmarkten, tuincentra en pak ik dozen in. Een tijdje terug liet ik een ontwerp maken voor de tuin, hier kwamen leuke ideeën uit, die ik zelf nooit bedacht zou hebben. Ik ga de tekening niet 1 op 1 overnemen, maar de rij met pergola’s over de hele breedte van de tuin is zeker een blijvertje, dat komt er dan ongeveer uit te zien als op de onderste foto. Hoewel de tuin nu nog een ver van bed show is, vind ik het erg leuk om er alvast mee bezig te zijn. Ik hoop de tuin wel vrij snel aan te leggen, zodat ik in de zomer ook daadwerkelijk in een tuin kan zitten in plaats van in de bouwgrond. Maar alles is Zo Duur. Op het moment bestaat mijn leven uit lijstjes en planningen maken. Er moet nog best wat geschilderd worden in huis (alle kozijnen, de trap, de muren na het stucen), en alles hangt af van de bedrijven die er na elkaar in moeten, eerst stucen, dan de vloer laten leggen en daarna kan de keuken erin. En dan volgt natuurlijk nog de verhuizing zelf! Het is nu zo dichtbij, dagen in plaats van weken. De bouw van mijn huis duurde zo’n acht maanden, die tijd is voor mijn gevoel echt omgevlogen. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van het klussen en verhuizen en daarna het állerleukste gedeelte: woonshoppen en inrichten!

Klik hier om de bouw te volgen vanaf het begin.

Save

Save