Een kijkje in mijn keuken

Ik wilde de keuken laten zien wanneer hij helemaal naar mijn zin was. Dat is hij namelijk nog niet, toch kon ik het niet laten je alvast een idee te geven van mijn keuken. Ik ben erg blij met de basis en heb een aantal ideeën om de keuken meer sfeer te geven. Het is een paralelkeuken, met aan de ene kant het aanrecht en ertegenover een kastenwand. Zoals alles in mijn huis vormen wit en hout de basis.

Ik ben ontzettend blij met de basis van de keuken; mat witte kastdeurtjes aan de ene kant, een licht houten kastenwand aan de andere kant. Het aanrechtblad is van hetzelfde materiaal als de kast wat het tot een geheel maakt. Ik koos voor greepjes die zo min mogelijk opvallen en zoveel mogelijk lades. Naast de twee grote lades, zijn er lades in het meest rechter keukenkastje en ook in het gehele lange gedeelte aan de rechterkant van de kastenwand. In de kastenwand zit verder een inbouwoven met magnetronfunctie (2 in 1 oyeah) en een koelkast. Naast de grote lades bevind zich een vaatwasser. Nog elke dag pak ik de vaatwasser fluitend in en uit, nooit meer horrorafwas, wat een luxe. In de keuken staan veel planten. De kamerlinde op het krukje staat daar misschien wat raar, maar het is een plant die veel zon nodig heeft en hier doet hij het ’t best! Wat vind je, lijkt het op mijn droomkeuken? Ik wil nog wat veranderingen in de keuken maken. Zo wil ik graag een plank boven het aanrecht om leuke dingen op kwijt te kunnen en ik denk erover om de muur waar het raam zit een kleurtje te geven voor wat meer sfeer. Naast de kastenwand is nog ruimte over, waar ik de afvalbakken heb staan. Mooi is het niet, maar wel nodig natuurlijk. Ik zit eraan te denken om hier een plank boven te hangen, daar wil ik dan het koffiezetapparaat enzo op zetten zodat het aanrecht minder vol is. Een soort koffiehoekje dus. Maar met het afval weet ik het nog niet zo. Een gordijntje ervoor misschien? Deurtjes? (maar dan zijn het zoveel kasten naast elkaar). Een ander afvalsorteersysteem? Wie heeft er advies?

Save

Save

Save

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

9 reacties

 1. Marianne

  Hallo Karin,
  Wat leuk een kijkje in je keuken, ik snap dat je er super blij mee bent.
  Wat een mooi geheel.
  Ook wil ik even reageren op je vraag m.o.o de prullenbakken in je keuken.
  Ik heb al diverse systemen gezien, en ja vaak heeft het te maken met smaak en natuurlijk
  de handigheid en een prijskaartje.
  Brabantia heeft een systeem van 3 in 1 , ook een systeem hangend aan een ophangmechanisme.
  Veelal zie ik ze in keukenkastjes weggewerkt glijdend over een rail.
  En ja dan de laatste , misschien is dat wel iets wat je aanspreekt, bij Ikea , een bankje met drie bins er in.
  Uiteraard heb ik ook de naam voor je Anvandbar.
  Ik wens je veel plezier met de rest van het inrichten en wie weet zien we die resultaten wel weer terug in het volgende kijkje.
  Een fijne zondag verder toegewenst.
  Hartelijke groet Marianne.

  |
  1. Dat afvalbakken worden weggewerkt in keukenkastjes zie ik veel online, maar ik heb maar 1 kastje waar dat in zou kunnen. Misschien toch eens over nadenken, dan kan ik de spullen die daar nu in staan wellicht in dat hoekje kwijt! Ik ben benieuwd naar dat 3 in 1 systeem, zoiets zou ik graag willen. Ik heb gekeken naar je Ikea tip, het idee vind ik super, maar helaas is hij er niet in het wit! Wel een idee om zoiets zelf te maken. En wat het uiteindelijk gaat worden laat ik zeker zien!

   |
 2. Marianne

  Het is echt mooi geworden. Zo licht! Ik denk dat het er beter uit zou zien als de drie afvalbakken exact hetzelfde waren. Drie witte om het licht te houden. Dat zou meer eenheid en rust geven in die hoek.
  Ook je koffiezetapparaat springt er nu wat uit qua kleur. Gebruik je hem niet echt vaak, zou je hem in een kastje kunnen zetten. Ik had nl begrepen dat je meer een theedrinker bent. Of een keer een nieuwe met een lichte kleur kopen.
  Succes ermee!

  |
  1. Ha ja dat klopt, het koffiezetapparaat is vooral voor bezoek. De bedoeling is dat deze uiteindelijk in dat hoekje waar de afvalbakken staan komt, dan is hij uit het zicht vanuit de woonkamer. Qua afvalbakken heb je gelijk, alleen heb ik een grote nodig voor plastic en voor groen afval een kleine (een grote krijg ik nooit vol en dat ruikt zo snel). Ik ben wel bereid om nieuwe bakken te kopen als ik een goed systeem heb gevonden.

   |
 3. Lesley

  Ah het dilemma van de prullenbakken, daar herken ik me in.
  Sinds onze nieuwe keuken zitten ze in een kastje, systeem van Ikea. Heel tevreden over! Grote bak voor plastic, 2 kleinere voor gft en rest. Aanrader :)

  |
  1. Ik wist niet dat ikea ook dat systeem voor in een kastje verkocht. Ik ga er eens naar kijken, bedankt voor de tip!

   |
 4. Chanel

  Je keuken ziet er echt heel leuk uit op deze foto’s, kan me voorstellen dat je het een fijn plekje vindt :)

  |
 5. Laila

  Echt een prachtige keuken. Een koffie hoek is geweldig ik zou daar zeker voor gaan!

  |
  1. Dankjewel Laila, wanneer het af is zal ik het laten zien!

   |

Comments are closed.