Binnenkijken: thuis bij Ilse

Terug van weggeweest: ’thuis bij…’. Lekker binnenkijken bij anderen, wie houdt er niet van? Er zijn zoveel leuke woonbloggers te vinden, die ik zelf ook graag volg. Ik vind het leuk om wat meer samen te werken met andere woonbloggers. Misschien ontdek jij zo ook een nieuwe favoriet, dat zou enig zijn! Vandaag kun je binnenkijken bij Ilse. Zelf vindt zij het heel inspirerend om een kijkje te nemen bij anderen in huis. Daarom vindt ze het ook extra leuk dat ze jullie een kijkje mag geven in haar eigen huis. Ik ben Ilse van Elleswijk, 33 jaar, en woon met mijn man Jasper en hond Jackie in een nieuwbouwwoning uit 2015 aan de rand van het centrum van Arnhem. Ik ben werkzaam als interieurstylist en eigenaar van de interieurblog InteriorTwin. Daarnaast coach ik andere ondernemers hoe ze online hun klanten kunnen bereiken.

Stoer en kleurrijk wonen

Ik vind het altijd lastig om je eigen woonstijl te omschrijven, maar ik denk dat mijn woonstijl zich het beste laat omschrijven als stoer en kleurrijk. Mijn man kan zich gelukkig ook goed vinden in deze interieurstijl en voegt daaraan soms wat vintage of landelijke elementen toe.

Omdat ik werkzaam ben als interieurstylist en interieurblogger ben ik eigenlijk altijd wel met interieur bezig. Ons eigen huis is voor 95 % af en ik voel ook steeds minder de behoefte om grote projecten aan te pakken. Een keer een muurtje in een andere kleur verven of wat accessoires vervangen is vaak al voldoende, want ik ben eigenlijk heel tevreden met hoe het nu is. Ook wil ik proberen duurzamer te leven en niet altijd voor de nieuwste trends uit de budgetwinkels te kiezen. Dat is niet altijd even makkelijk, want wie houdt er nou niet van een koopje, maar ik doe mijn best.

Op dit moment is het grootste project onze tuin, welke we flink aan het renoveren zijn. Ik hou er daarbij van om dingen zelf te maken en op zoek te gaan naar creatieve oplossingen. Zo zijn onze tuinkussens bijvoorbeeld zo verkleurd dat ze eigenlijk vervangen moeten worden. In plaats daarvan ben ik nu op zoek naar stof om de kussens opnieuw te bekleden, want ik vind het zonde om ze weg te gooien.

Een persoonlijk interieur

Iets wat ik heel erg belangrijk vind, en ook altijd aan mijn klanten meegeef, is dat je een stukje van je persoonlijkheid terug laat komen in je huis. Hiermee bedoel ik niet dat je huis vol moet staan met foto’s (dat mag natuurlijk wel!), maar vooral dat je huis niet een kopie uit een magazine moet worden en dat er dingen instaan die jij belangrijk vindt. Zo staan er veel creatieve projecten in onze woonkamer zoals een zelfbetegelde bar, een geërfd stoeltje in mijn favoriete kleur en een tweedehands tafel welke ik heb opgeknapt. Ook is er plek voor de bierglazenverzameling van mijn man en mijn tijdschriftencollectie.

Wil je meer zien van ons huis? Dat kan op mijn instagramaccount of neem een kijkje op de blog voor meer interieurinspiratie.

 

3 reacties

 1. Kelly

  Hele leuke binnenkijker! Echt een eigen stijl, terwijl ik ook veel bekende meubels zie. Veel drukker dan mijn eigen huis, maar heel gezellig. Wij zijn nu ook bezig met de tuin, als die af is mag je gerust ook hier eens komen fotograferen. Mooie overzichtsfoto’s trouwens, altijd zo jammer als er overwegend detailfoto’s zijn.

  |
  1. Inderdaad, Ilse heeft echt een eigen stijl, ondanks de bekende merken. Fijn inspiratie opdoen vind ik!

   |
 2. Esra

  Ik vind deze stijl nu de woonwinkel-stijl puur omdat echt overal een variant van de meubels aanwezig is of iets van pinterest (allemaal uitwerkingen van de ideeën daar) dus origineel is het niet maar het gaat erom dat mensen zich thuis voelen in een interieur en dat niet alles zo in verhouding moet zijn of interieur technisch kloppend – dat is stijl.

  |

Comments are closed.