Bloemen uit een boeket verdelen over meerdere vaasjes

Een boeket blijft bij mij nooit lang heel. Ik houd niet van het bladgroen en maak er dan ook altijd iets anders van. Één van de dingen die ik graag met een bos bloemen doe, is alle bloemen eruit halen en deze verdelen over meerdere kleine vaasjes. Zo krijgen ze stuk voor stuk de aandacht die ze verdienen en komen de bloemen beter tot hun recht.

Dit is het boeket voordat ik hem compleet uit elkaar trek. Ik liet al eerder zien hoe je van een supermarktboeket een chique boeket kan maken in drie stappen. Deze keer kocht ik een boeket bij de bloemist voor acht euro. Ik selecteer mijn boeketten altijd op het grootste aantal bloemen en het grootste verschil in soorten.

Verwijder het groen en verzamel vaasjes

Begin met het verwijderen van al het losse blad zodat alleen de bloemen overblijven. Haal van de bloemen ook alle overtollige bladeren af. Verzamel de vaasjes waarover je de bloemen opnieuw gaat verdelen. Heb je niet zoveel vaasjes in huis? Zelf heb ik van dit probleem nooit last met mijn vaasjes verslaving, maar anders is het ook geen probleem. Ik gebruikte hier twee vaasjes, maar ook een wijnglas, drinkglas en een leeg glazen potje.

Verdelen en hoogteverschil

Verdeel de bloemen over de vaasjes, je hoeft er niet zo op te letten of ze bij elkaar passen, want dit heeft de bloemist al voor je gedaan. Snijd de stelen schuin af op een goede hoogte voor het gekozen vaasje. Zorg voor wat hoogte verschil, het werkt vaak goed om een soort driehoek te vormen. Achteraan hoge bloemen en vooraan lagere.

Wit en roze

Bij deze opstelling koos ik voor uitsluitend witte vaasjes, want dat zijn mijn lievelings. Ook koos ik hier voor een rustiger kleurenpalet van alleen roze en wit. De vaasjes zijn bijna allemaal even hoog, met die losse stengels (het enige blad dat mag blijven) breng ik toch wat hoogte in dit losse boeket aan.

Tips: krijtstift, feestjes en losse bloemen

Als je glazen vaasjes (of potjes of drinkglazen) gebruikt, kun je deze wat extra’s geven door er een patroon op te tekenen met krijtstift. Vooral een simpel potje krijgt zo een heel andere uitstraling. Door de vaasjes op een plateau (of dienblad of boek) te zetten maak je er meer een geheel van dan enkel losse vaasjes neer te zetten. Ook kun je andere dingen toevoegen, zo zette ik er ook een waxinelicht houder en een schaaltje van gekleurd glas bij. Hiermee geef je wat meer body en hoogteverschil in het geheel. Voor een feestje kun je losse potjes, flesjes en vaasjes met bloemen over de hele tafel verspreiden. Heb je een favoriete bloem of kleur? In plaats van een boeket te kopen, kun je ook al meteen een aantal losse bloemen kopen naar jouw smaak.

Save

Save

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

8 reacties

 1. Hoewel ik ook echt van een mooi boeket houd, zit ik weer vol bewondering te kijken naar jouw bloemschikkunsten. Vooral in combinatie met de verschillende vaasjes echt een prachtig geheel steeds, erg leuk!

  |
  1. Ja ik houd ook wel van gewone boeketten (met wat aanpassingen), maar soms wil je iets anders. Ik vind het leuk om te laten zien wat je nog meer met bloemen kunt doen!

   |
 2. Wat ontzettend mooi dit! Ik krijg weer helemaal zin om bloemen te kopen en neer te zetten.

  |
  1. Doen! Ik koop ze veel te weinig, want dan vind ik het ‘zonde’ van mijn geld, maar het maakt je wel elke keer wanneer je er naar kijkt blij :)

   |
 3. Esther

  Graag zou ik willen weten waar je het behang gekocht heb, het behang met de bloemen. Groetjes Esthet

  |
  1. Welk behang bedoel je? In dit huis heb ik nergens behang. Als je het in een ander artikel hebt gezien, zou je me dan misschien de afbeelding kunnen mailen? (onder contact)

   |
 4. Susan

  Leuke tip. Ik doe dit vaak met de bloemen die “over” blijven uit een boeket. Na een week ziet het geheel er niet zo fris meer uit, maar zitten er nog genoeg mooie bloemen in die je op deze manier een nieuw leven kan geven. Waar komen de witte vaasjes vandaan? Die opstelling is mijn favoriet!

  |
  1. Ja dat doe ik ook altijd met overgebleven bloemen, ik wil zo lang mogelijk plezier hebben van een boeket! Het linker en rechter vaasje vooraan zijn van Bart van Didden, die met het gouden randje een kringloopvondst, en de andere twee met ribbeltjes geloof ik van de karwei, xenos of zo’n soort winkel.

   |

Comments are closed.