Bloemen in huis – boek review

Bloemen in huis is de Nederlandse vertaling van het boek Decorate with flowers. Geschreven door bloggers Holly Becker, die je vast kent van haar blog decor8 en Leslie Shewring van a creative mint. Een prachtig vormgegeven boek vol ideeën om te stylen met bloemen. Kijk verder voor foto’s, een zelfgemaakte bloemenkrans en een doorbladerfilmpje van het boek. Ik ontving dit boek van uitgeverij Becht.

bloemen-in-huis Het boek is kleurrijk en staat zoals de naam al doet vermoeden vol met prachtige foto’s van bloemen. Holly en Leslie laten zien hoe je snel een mooi boeket maakt en hoe je bloemen in je interieur kunt laten passen. Ook geven ze creatieve opties voor vazen en DIY/zelfmaak ideeën. Het boek begint met informatie over benodigdheden voor het maken van boeketten en handige tips over het kiezen van bloemen en vazen. Daarna is het boek opgedeeld in acht hoofdstukken of ‘bloemenverhalen’. Elk bloemverhaal begint met een intro over het thema en een bijpassend moodboard, erg leuk vind ik die! Vervolgens wordt je overspoelt met prachtige foto’s en tekst van manieren om bloemen te laten zien, ideeën voor vaasjes, stappenplannen en een DIY idee. Het is echt een feestje om door te bladeren, daarom maakte ik een doorblader filmpje (mijn eerste filmpje ooit!). Zelf vind ik het altijd vervelend als je maar een paar inkijk voorbeelden kunt bekijken en ik kan ook niet van alle pagina’s een foto maken, het filmpje geeft een goed idee van de sfeer en inhoud van dit boek.

Als je het filmpje niet kunt zien, klik dan hier.

bloemen-in-huis-inhoudbloemen-in-huis-inkijkenbloemen-in-huis-hoofdstukbloemen-in-huis-kruidenboek-bloemen-in-huisbloemen-in-huis-bloemAlle hoofdstukken bevatten mooie bloemen en interieur foto’s. Met bloemen kun je bepaalde kleuren in je kamer benadrukken of juist een andere kleur toevoegen. Een verassende tip vond ik die om kruiden in een boeket te verwerken, zoals munt of tijm en om glitters op de bodem van een vaas te strooien voor een extra effect. Dingen waar ik zelf echt niet op zou komen. Er zijn tips over vazen, maar ook andere manieren om bloemen te laten zien, bijvoorbeeld als drijfbloemen of door bloemen aan de muur te hangen, er een krans van te maken en nog veel meer. Het enige minpuntje is dat de zelfmaakideeën wat op elkaar lijken, deze gaan veel over het versieren van vaasjes en er zaten voor mij weinig vernieuwende ideeën op dat gebied bij. Ik koop zelf altijd een kant en klaar boeket en dat was het dan, door dit boek kreeg ik echt zin om zelf bloemen uit te kiezen en er iets leuks mee te doen. Ik was erg blij om het boek te mogen ontvangen. Bloemen in huis kost €18,95 en is onder andere verkrijgbaar bij bol.com. Misschien een leuk cadeau voor de feestdagen, wie houd er nu niet van bloemen? Ik liet me inspireren door een stappenplan voor een bloemenkrans uit het boek en het showen van één enkele bloem in een kommetje, onder een stolp.

bloemen-in-huis-krans-ideebloemenkrans-makenbloemenkransbloemenkrans-witbloemenkrans-close-upIk maakte deze bloemenkrans naar een voorbeeld uit het boek, super leuk om te doen en ik ben zo blij met het resultaat! Natuurlijk blijft zo’n krans niet lang goed omdat de bloemen geen water krijgen, maar voor een feestje staat het echt geweldig.

dwf28bloem-onder-stolpDe bovenste foto is een foto uit het boek. Ik vond het leuk om een kleur bloem te gebruiken die goed past in mijn huis, door één bloem te kopen ben je niet veel geld kwijt, maar heb je toch iets moois in huis! Dit was de eerste keer dat ik iets creatievers deed met bloemen dan de steeltjes afsnijden en ze in een vaas zetten, alleen daarom al kan ik dit boek van harte aanraden!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

13 reacties

 1. Het lijkt me een heerlijk boek! Leuk zo die bloemen onder een stolp!

  |
 2. SanneWierda

  Ziet er echt super uit! Die gaat zeker op mijn wishlist, haha.

  |
 3. Coach Your Home

  I am totally in love with this book :)

  |
 4. De bloemen onder de stolp vind ik echt het mooist. Doet me meteen denken aan Belle en het Beest.

  |
 5. Elien

  Het is een mooi boek!!!!!!! Er staan precies wel toffe ideeën in!

  |
 6. Super leuke ideetjes en mooie krans heb je gemaakt. Jammer dat ik totaal niet creatief ben :)

  |
  1. Ik ook niet zo hoor, maar met een voorbeeld en een stappenplan lukt bijna alles :)

   |
 7. Nien

  Wat een leuk boek. Perfect kerstcadeautje voor mijn moeder. Direct besteld.
  Heel erg handig ook met het filmpje erbij

  |
 8. Fien

  Het is zo te zien een heel mooi boek! Ik kan er ZEKER ook eens iets in proberen! Ik heb namelijk een paar plantjes maar weet niet goed waar ik ze moet zetten met behulp van dit boek zal het waarschijnlijk wel wat makkelijker gaan! En er zijn ook vele andere leuke dingen bij!!!!

  |
  1. Het boek gaat niet echt over planten, maar echt over bloemen! Vooral losse bloemen, om een boeket te maken of te bloemschikken.

   |
 9. Thank you for this beautiful review. It is very exciting for me to see the Dutch edition of our book. I love your country! xo

  |
  1. Thanks for commenting Lesie, I love your light and colorful work!

   |

Comments are closed.