Een muur vol bloemen, mijn nieuwe behang

Op mijn instagramaccount kon je al een glimp opvangen van de nieuwe bloemen in mijn huis. Geen boeketje, maar een muur vol! Ik voorzag een deel van de muur in de woonkamer van een prachtig bloemenbehang. De grote print van getekende bloemen voegt veel toe aan mijn interieur.

Bloemenbehang op de muur

Hierboven zie je de voorsituatie. Al eerder brak ik deze lange witte muur op door een groen vlak achter mijn buffetkast te schilderen. Maar deze muur, die loopt van de woonkamer tot en met de keuken (tien meter lang) bleef te leeg aanvoelen. Al een tijd dacht ik er over na om een deel te behangen. Een paar dingen hielden me tegen, dat het ‘zonde’ zou zijn van de gestuukte muur en de angst dat de kat het kostbare behang wellicht niet heel zou laten. Tijdens mijn interieurstyling opleiding liep ik tegen het perfecte behang aan, dat ik gebruikte voor de inrichting van een fictieve klant. Toen besloot ik mijn eigen interieuradvies maar gewoon op te volgen en het bloemenbehang toe te passen in mijn eigen huis ;)

Het verbaast me echt hoe zo’n groot verschil dit bloemenbehang maakt! De muur is niet langer saai, lang, wit en leeg. Alle woongedeeltes lijken nu beter op elkaar afgestemd; de woonkamer, het eetgedeelte en de keuken vormen meer een geheel. Het behang is een enorme print van een pentekening van bloemen in romig wit met grijstinten. Ik bestelde de print op maat, zodat er evenveel ruimte tussen het groene vlak en het begin van de keuken zou zitten. Het was voor mij belangrijk om een afbeelding te kiezen die niet te druk of te kleurrijk was, omdat hij in het midden van de muur en de kamer hangt. Deze rustige print is naar mijn idee tijdloos en ik kan me niet voorstellen dat ik hier snel op uitgekeken zal raken. Ik ben benieuwd wat je van mijn nieuwe bloemenmuur vindt? Het geeft zoveel meer sfeer en persoonlijkheid in mijn interieur. Ik word er nog elke dag dat ik de kamer binnenloop ontzettend blij van! Het is voor mij meer een enorm kunstwerk dan een simpel behang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties

 1. Lesley

  Wat een toffe tekening inderdaad, ik vind het mooi bij je tafel passen ook zeg! En een dappere keuze die goed uitpakt :)

 2. Esther van Emden

  Hoi, wat prachtig. Mag ik vragen waar je het behang besteld hebt? Alvast bedankt. Gr. Esther

 3. Luna

  Mooi! Ik vrees alleen dat mijn man dit veel te vrouwelijk zou vinden. Een meer ‘gender neutral’ behang zou, denk ik, wel kunnen.

 4. Kim van der linde

  Behang van kek Amsterdam.
  Welke precies en welke maat?
  Ik wil dit namelijk ook heel graag in mijn nieuwe woning gaan toepassen.
  Gr kim

 5. Urs

  Super gave print zou ik ook wel willen ….mag ik vragen van waar vandaan heb je die?:)

  Groetjes,Urs

  1. Urs

   al gevonden op KEK Amsterdam :) maar nog een vraagje welke maat heb jij ?