Design: Studio Snowpuppe

snowpuppe
Vandaag introduceer ik een nieuw blog onderwerp, namelijk design! Ik laat je kennis maken met allerlei designers, van wereldberoemd tot Nederlands trots. Design van papier tot beton en van lamp tot stoel. Vandaag trap ik af met Nederlands design. Maak kennis met designduo Kenneth Veenenbos en Nellianna van den Baard. Eigenaars van Studio Snowpuppe in Scheveningen. Studio Snowpuppe ontwerpt en produceert lampen van papier, met de hand gevouwen volgens de origami techniek.

SignatureStudio Snowpuppe begon met een cadeau voor Nellianna’s vader, namelijk een origami tutorial. Kenneth kwam op het idee om de origami techniek toe te passen voor gevouwen lampen. Eens wat anders dan de bekende zwaantjes! De naam Studio Snowpuppe komt van het eerste ontwerp ‘signature’ dat lijkt op de buik van een sneeuwpop, inclusief knoop!

Verschillende modellen

signature_witte_achtergrond‘Signature’, €150,-

paper_lamp_chestnut_brown_witte_achtergrond‘Chestnut’, €89,-

paper_lamp_studio_snowpuppe_moth_pink_and_white_witte_achtergrond_1‘Moth’, €59,- voor éénkleurig, afgebeelde lamp €69,- (mijn favoriet)

studio snowpuppeDe onderkant van lamp ‘Chestnut’ is bijna even mooi als de buitenkant en geïnspireerd op kastanjes. Er zijn ook pastelkleurige snoeren te koop bij Studio Snowpuppe, voor €4,- per meter.
De lampen zijn heel geschikt voor energiezuinige lampen en LED licht. Energiezuinige lampen zijn goed voor het milieu, maar het licht kan fel en koel aandoen. Doordat deze lampenkappen van papier zijn gemaakt wordt het licht zachter en warmer van kleur.

klimoppe_moth_snowpuppe_paper_lamp_whitebackgroundHelemaal leuk vind ik dit muursysteem (‘Klimoppe’) dat je kunt gebruiken met de ‘chestnut’ en ‘moth’ modellen. Zo lijkt het net alsof je een bloem aan de muur hebt hangen! €109,- in combintatie met ‘moth’, €139,- in combinatie met ‘chestnut’.

snowpuppe_06Ik ben een papier fan en kan bijvoorbeeld stationery maar moeilijk laten liggen. Deze lampen van papier zijn dan ook onweerstaanbaar voor mij. Dat ze deels met de hand worden gevouwen vind ik een speciaal idee. Ja, ik wil er eigenlijk wel één. Mijn favoriet is de ‘moth’ in wit met roze, met pastelroze snoer natuurlijk! Is roze niet je kleur? De lampen zijn ook verkrijgbaar in wit, grijs, groen, bruin en verschillende tinten geel.

43276846389888208_ddnuncy2_fKijk voor meer informatie over deze prachtige lampen op de Studio Snowpuppe site of de etsy shop.
Wat vind jij van deze origami lampen? Welke is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties