Design tuinset: Eames? Hay? Hartman!

Een maand geleden deelde ik het begin van mijn tuin. Zoals je hebt kunnen zien, is mijn tuin de afgelopen maanden veranderd van bouwgrond naar iets wat aardig op een tuin begint te lijken. Het enige wat nog ontbrak waren tuinstoelen en een tafel, zodat ik ook echt van de tuin kon genieten. In januari kreeg ik een geweldig mailtje waardoor ik niet langer op zoek hoefde naar een tuinset, want de set van mijn dromen kreeg ik. Mooi design, comfortabel en bestand tegen weer en wind. Maak kennis met Hartman Sophie Studio in een tuin die bijna af is.

Een tuinset die de tuin af maakt

Is ze geen plaatje? Ik ben zo blij met deze tuinset. De tuin is pas aangeplant en daardoor her en der nog een beetje kaal, de kleine peuterplantjes moeten groeien om er een échte volwassen tuin van te maken. Deze tuinset geeft in één keer het idee dat de tuin af is. Na het harde werken in de tuin kan ik genieten, ideaal nu het zomergevoel eindelijk om de hoek komt kijken. Deze mooie set is de Sophie Studio van Hartman. Het degelijke, maar kwalitatieve merk dat je misschien nog wel kent van vroeger, in een oogstrelend modern jasje. In mijn tuin staan planten die roze of wit bloeien, daarom koos ik ook voor de helder witte variant van deze tuinmeubelserie. Daarnaast past wit bij mijn interieur, vanuit de woonkamer kijk ik naar buiten waar de tuinset staat, ik vond het dan ook belangrijk dat dit een geheel is. Hartman Sophie is ook verkrijgbaar in taupe en antraciet, voor als dat meer je kleuren zijn. Deze kleuren zouden ook niet misstaan in mijn tuin, maar ik ben nou eenmaal een liefhebber van wit, witter, witst.

Het belangrijkste voor mij is dat de stoelen en tafel buiten kunnen blijven staan en ik ze niet hoef op te bergen in de winter. Daar is mijn schuurtje gewoonweg te klein voor. Ik vind een houten tafel erg mooi, maar in mijn tuin zou het niet praktisch zijn omdat de meubels constant aan weer en wind onderhevig zijn. Deze meubels zijn gemaakt van kunststof en aluminium, waardoor Sophie Studio van Hartman het hele jaar door buiten kan blijven staan. Regenwater loopt makkelijk weg door gaatjes in de zitkuipen, waardoor je snel weer kunt plaatsnemen in een droge stoel. Ik word zo blij van bovenstaande foto’s, laat die zomer maar komen want ik zit goed!

Design uiterlijk: Eames? Hay? Hartman!

De stoelen doen me denken aan mijn kuipstoelen van Eames en Hay, maar dan voor buiten. Met een kuip die lijkt op Eames en poten die doen denken aan Hay, is het een moderne klassieker. Net als deze designklassiekers zit de stoel heerlijk, hier kun je de lange lome zomeravonden prima in vertoeven. Zitcomfort is belangrijk, maar de look zeker ook, ik ben zoals je weet gek op ronde vormen en was dan ook meteen verkocht bij het zien van de poten van deze stoelen en tafel, ze zijn conisch gevormd en dat geeft de tuinset een zacht uiterlijk. Het herinnert me aan retro meubels waarbij de poten ook taps toe lopen en iets schuin staan. Aangezien ik het hele jaar door tegen deze tuinmeubels aankijk vanuit de woonkamer vind ik het erg belangrijk dat het mooi om te zien is. Deze set doet haast aan als design en daar word ik blij van. Mocht rond niet zo jou ding zijn, dan is dezelfde set ook verkrijgbaar met poten die recht zijn, dit is de Sophie Element lijn, die nog meer weg heeft van het onderstel van Hay.

De Hartman Sophie Studio meubelen worden gemaakt in Enschede en zijn daarmee een oer-Hollands product. Dit wordt de eerste lente en zomer waarin ik kan genieten van een eigen tuin, voor mij kan het niet beter dan met deze set. Pip is ook om, hij ligt graag bovenop de tafel om op te warmen in de zon en uit te kijken over zijn koninkrijk. Ik vond het eng om hem buiten los te laten lopen nadat hij zo lang een binnenkat is geweest, maar hij is er overduidelijk zo blij mee dat ik een paar slapeloze nachten als hij de hort op is er graag voor over heb. Geen tuin? Op een balkon zal de tafel niet passen, maar de leuke kuipstoelen zeker wel!

Save

Save

Save

Save

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

10 reacties

 1. Ageeth

  Prachtig!❤

  |
 2. Ziet er schitterend uit! Maar ik vraag me wel af hoe het er na een jaar uitziet, of het dan nog steeds zo wit is. Lekker plekje heb je zo gecreeërd en die kussens en dekens maken het helemaal af!

  |
  1. Hartman geeft 5 jaar garantie op deze tuinset, dus ik denk dat het wel goed zit met het kleurbehoud! Ik hoop er in ieder geval nog jaren van te genieten :) Dankjewel! Het is echt een fijne plek om te zitten

   |
 3. Heel mooi zo! Dit ga ik onthouden voor als wij volgend jaar ook een tuin aan moeten leggen bij ons nieuwbouwhuis. (De link werkt bij mij trouwens niet.)

  |
 4. Lesley

  Dat ziet er mooi uit, net design inderdaad! Ik houd ook van wit witter witst.

  |
  1. Het heeft echt veel weg van de bekende merken vind je niet? Ik ben blij met met mijn keuze voor wit. Het weerkaatst het zonlicht wel, maar het is zo mooi <3

   |
 5. Wat ziet je tuin er gezellig uit zeg! En je nieuwe tuinset is ook echt prachtig! Ik kende dit merk nog niet!

  |
  1. Dankjewel Rowan, ik ben ook heel blij met hoe de tuin nu is en het wordt alleen maar mooier als alles een beetje begint te groeien! Ik ben benieuwd hoe het volgend jaar zal zijn, alles groeit nu al als kool :D

   |
 6. Mooi hoor, past inderdaad heel goed bij de rest van je interieur. Wij hebben nu voor het eerst een buitenruimte aan de gallerij (‘het terras’ noemen we het heel chique) en ik weet nog niet wat we er mee moeten qua zitgerief. Niet te massief in elk geval want ik wil graag licht houden door de schuifdeur en een ruimtelijk gevoel is ook niet weg.

  |
 7. Wat ziet jouw tuin er al mooi uit, fijne plek heb je ervan gemaakt!
  En geweldig jouw tuinset, goede keuze zo in het wit!

  |

Comments are closed.