Dingen in huis die ik de afgelopen tijd heb veranderd

Even geleden schreef ik over de dingen in huis die ik in de periode daarna wilde veranderen. Nu, vier maanden later geef ik je een update van de veranderingen die ik heb doorgezet.

Nieuwe stoel bij de eettafel

De stoel die ik kocht is model Casper van Goossens en voldeed aan de eisen meer kleur, hout, een zwart onderstel en zit echt heel lekker. Sinds ik de roze velours stoel heb merk ik hoe lekker een met stof beklede stoel zit. Ik zit amper nog op de Eames stoelen omdat die toch wat koud aanvoelen. Heel blij met deze keuze! De kat gedraagt zich, na wat strenger te zijn, ook opvallend goed en laat de stoel met rust. Ik viel voor het mat zwarte metalen onderstel, dat mooi doorloopt op de rugleuning. De toevoeging van de houten armleuningen maakt het helemaal af. Ik ben al maanden opzoek naar meer andere stoelen, maar degene die ik echt heel mooi vind hebben een prijskaartje waardoor ik het écht zeker wil weten. Design is prachtig maar ook prijzig natuurlijk. Misschien moet ik binnenkort de Eames stoelen maar eens verkopen zodat ik die kan vervangen voor andere designstoelen. Het liefst wil ik dan in één keer drie stoelen vervangen zodat ik niet met lege plekken aan de tafel zit.

IVAR kast naast de keuken

De stellingkast naast de keukenkast verving ik voor de Ivar kast van IKEA en verfde ik in dezelfde kleur als de muur. Zo had ik het van tevoren ook bedacht. Het resultaat is mooi, maar helaas niet helemaal naar wens. Ik heb er nooit bij nagedacht dat er geen stekker en snoer achter een kast langs kan die strak tegen de muur hangt. Ook biedt de kast toch iets te weinig opbergruimte. Binnenkort gaat dit hoekje dus weer op de schop. Zo blijf je bezig ;) Ik heb een fantastisch kastje besteld, maar die is nog steeds niet geleverd. Hopelijk gebeurt dat deze maand nog en anders gaat de zoektocht vrolijk verder.

Kolomkast in de badkamer

De trolley in de badkamer verving ik voor een kolomkast, die gelukkig wél de ruimte biedt die ik zocht. De houten kast die ik begeerde viel buiten het budget, maar met deze witte ben ik ook tevreden. Ik verving de bijgeleverde (zilverkleurige plastic) handgrepen voor deze mooie exemplaren die vermessingd zijn. De kleur past mooi bij de houten spiegel. Ook kocht ik nog een houten krukje voor onder de kast, om zo toch mijn felbegeerde houten accent toe te kunnen voegen.

Dit veranderde er nog niet (helemaal)

De hal kreeg nog niet de make-over die ik in gedachten heb. De rol behang en zwarte lak voor de voordeur en kozijnen liggen al wel klaar. Dit klusje ga ik in het voorjaar uitvoeren omdat het handiger is om met goed weer de kozijnen te schilderen dan tijdens een storm ;) Wél heb ik de muur boven de tegels een andere kleur gegeven, iets dat een paar maanden geleden nog niet in de planning stond. Zie deze voorfoto en alvast een kleine na zie je hier op instagram (volg je me daar ook al? Zou ik superleuk vinden!)

Het toilet heeft (nog) geen nieuwe kleur gekregen. Dit is nog steeds iets wat ik graag wil veranderen, maar in de tussentijd vroegen twee andere muren om een andere kleur, waaronder de hal. Gaandeweg ontwikkel je toch weer andere plannen die je dan eerder tot uitvoering brengt, herkenbaar? Op dit moment heb ik alweer heel veel nieuwe plannen voor veranderingen in mijn interieur, daarover vertel ik je later meer.

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

Deze blogpost bevat affilatelinks, als je iets besteld via zo’n link, krijg ik er een klein beetje geld voor. Het heeft geen invloed op de prijs die je betaald, maar je brengt mij een paar cent dichter bij nieuwe droomstoelen.

2 reacties

  1. Desiree

    Wat een prachtige kleur groen! Welke kleur/welk merk is dit?

    |
  2. Kim

    Leuk gedaan en originele ideeën. Ga ik mee aan de slag, dank voor de inspiratie!

    |

Comments are closed.