DIY een kerstschaal maken

Voor kerst vulde ik een schaal met mos en maakte er een klein winterlandschap van. Een decoratieve aanvulling op je kerstversiering die snel gemaakt is.

benodigdheden-kerstschaal-makenDit heb je nodig voor het maken van een kerstschaal:

 • Een glazen schaal
 • Mos
 • Mini kerstboompjes
 • Kerstversiering
 • Lichtjes op batterij
 • Nep sneeuw
 • Eventueel; kaarsenhouders enwaxinelichtjes

kerstschaal-maken-1kerstschaal-maken-2Doe een beetje water in de schaal voor het mos en verdeel daarna het mos over de schaal. Decoreer het mos met de mini kerstboompjes en de andere kerstversieringen. Ik vond het leuk om een hertenbeeldje toe te voegen, zodat het meer een tafereeltje wordt. Verdeel de kerstlichtjes over de schaal, bestrooi met nep sneeuw en klaar is je mini winter-wonderland!

kerstschaal-3kerstschaal-4kerstschaal-6kerstschaal-maken-7kerstschaal-maken-8Ik vind het winter landschapje erg gezellig staan. Hoe meer lichtjes met kerst hoe beter toch? Ik had deze schaal in huis, maar je zou ook een hoge glazen pot of vaas kunnen gebruiken. Het voordeel daarvan is dat je dan meer de hoogte in kunt gaan, bijvoorbeeld met takken. Ik houd niet zo van de standaard kerststukjes, maar deze variant vind ik wel schattig. Vergeet niet om af en toe het mos wat nat te maken met een plantenspuit, zo heb je langer plezier van je kerst tafereel!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

7 reacties

 1. Echt heel leuk!

  |
 2. ziet er gezellig uit! wij moeten thuis nog de kerstboom opzetten OOPS!

  |
  1. Maar Sinterklaas is alláng het land uit :P Gekkigheid, maar ik kan niet zolang zonder boom!

   |
 3. Wat leuk gedaan! Ziet er echt heel leuk en uit en is nog heel simpel te maken! :-D

  |
 4. Wat staat dat leuk!

  |
 5. Anouk

  Super leuk! Ik heb mijn kerstboom en stukjes al staan, zo gezellig!!

  |

Comments are closed.