DIY glazen kerstballen vullen

Een DIY idee dat ik al jaren wilde uitvoeren, nadat ik het tegenkwam op Pinterest, is het zelf vullen van glazen kerstballen. Dit jaar maakte ik er eindelijk de tijd voor vrij. Ik had deze post eerder willen inplannen, maar kwam er met m’n werk en alle dingen die je zo last minute nog moet regelen voor de kerstdagen niet aan toe. Dus op het nippertje (ook zo zonde om te verplaatsen naar volgend jaar)! Ik koos voor een gouden en een wit thema.

diy-kerstballen-vullenDoor het vullen van kerstballen geef je ze een persoonlijk tintje en kun je de ballen aanpassen aan de kleuren die je gebruikt om de boom te versieren. Alles wat je nodig hebt zijn glazen kerstballen en verschillende soorten vulling. Ik kocht deze kerstballen bij Wibra en haalde de vulling die erin zat (papieren linten) eruit met behulp van een pincet. Belangrijk is dat de vulling van je keuze door de opening onder het kroontje van de kerstbal past.

kroontje-van-kerstbal-halenglazen-kerstballenDe simpelste manier om de kroontjes te verwijderen vond ik door simpelweg aan het lintje van het kroontje te trekken. Zo duwde ik niet per ongeluk het kroontje zelf in elkaar (oke, één keer dus wel, waarnaar ik over ging op de trekken-niet-duwen-methode).

gouden-vulling-kerstbalglazen-bal-vullen-kerststerren-kerstbal-glaszelfgevulde-kerstballenglazen-kerstballen-gevuld-goudVoor mijn gouden thema koos ik glitter lint, losse glitter sterren en een kralenslinger die je normaal in de kerstboom hangt. Het lint en de slinger laat je gewoonweg door de opening zakken tot de bal vol genoeg is, knip het daarna af. De sterren kun je makkelijk in de bal gieten door een papiertje dubbel te vouwen en ze daarmee in de bal te laten glijden, of kies voor nog meer gemak met een trechter.

witte-vulling-kerstbalglitterballtjes-kerstbalveren-in-kerstbal-glaskerstmis-glazen-kerstballenp-witglazen-kerstballen-gevuld-witAangezien mijn kerstboom dit jaar versiert is met witte kerstballen en versieringen ging ik ook voor een wit thema, zodat ik de ballen lekker in de boom kon laten hangen. Ik vulde de ballen met veren, nepsneeuw en een soort glitterballetjes die voor nepsneeuw door moesten gaan. Ook voor de nepsneeuw geldt: maak het jezelf gemakkelijk en gebruik een trechter. Zo voorkom je dat je hele huis onder de ‘sneeuw’ komt te liggen. Met zelf gevulde glazen ballen voeg je een persoonlijke touch toe aan je kerstboom. Ook leuk om cadeau te doen of als activiteit tussen de verschillende gangen tijdens het kerstdiner. Deze DIY is snel en gemakkelijk uit te voeren. En zolang je vulling niet te zwaar is en past door de opening van de kerstbal, zijn de mogelijkheden eindeloos!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

19 reacties

 1. Super leuk gedaan! Tof!

  |
 2. Dat is leuk! Zo heb je een hele persoonlijke kerstboom, maar het ziet er alsnog erg strak uit :).

  |
 3. Erg leuk gedaan! Ik had afgelopen week ook een artikel met een zo’n transparante kerstbal.

  |
 4. Curly Creative

  Leuk zeg! Dat wil ik ook nog eens doen maar het ontbreekt me echt aan tijd en er staat door klussen/verhuizen ook niets kerstigs in m’n huis ;)

  x

  |
  1. Goede reden om volgend jaar je huis dubbel zoveel te versieren ;)

   |
 5. Wat leuk!
  Prettige Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
  Maria

  |
 6. Maaike | Gekkiggeitje

  De veertjes vind ik het leukst! :D

  |
 7. Maaike | Gekkiggeitje

  Oeps, twee keer hetzelfde gepost… Sorry! :)

  |
  1. Geeft niks! Ik haal je dubbele reactie wel even weg. De bal met veren is ook mijn favoriet :)

   |
   1. Caroline

    Waar heb je die veertjes en die nepsneeuw gehaald? :)

    |
 8. Heel erg leuk! Die met de veer is mijn favoriet!

  |
 9. Geweldig leuke ideeën! Zeker iets om te onthouden voor volgend jaar :-)

  |
 10. Caroline

  Wat super leuk, vooral die met die gouden sterretjes! Fijne kerst!

  |
 11. Liliane

  Ook een DIY die ik dit jaar wilde uitproberen (en vorig jaar haha) maar gewoon te druk!
  Ik vind die met het veertje echt heel tof!

  |
  1. Ja ik wilde hem dus ook al jaren uitproberen, maar kon vorig jaar nergens glazen ballen vinden! Ik zag ze nu bij Xenos en Wibra, tip voor volgend jaar misschien :D

   |
 12. Eline

  Superleuk gedaan! ook leuk om met kinderen te doen, kunnen ze ieder jaar een persoonlijke bal maken!

  |
 13. Ik ga aankomende kerst mijn eerste echte kerstboom zo versieren. Superleuk idee! Ik vind vooral de witte versies heel goed geslaagd.

  |
 14. Pingback: DiscountOffers247 – Kerst decoratie tips

Comments are closed.