DIY: Paashangers maken van vilt

diy-paastak-hangers-van-vilt
Versieringen in huis, ik ben er gek op! Met Pasen houd ik het rustig, ik kocht een simpele witte paastak en hing er een aantal zelfgemaakte paashangers van vilt in. Vandaag laat ik zien hoe je zelf deze vilten paaseitjes kunt maken voor in de paastak. Het is heel simpel en snel klaar! Deze DIY kun je nog voor de Paasdagen maken voor wat extra paasversiering in huis.

pasen-diy-vilten-paasei-makenTijdsduur: ± 10 min.
Benodigdheden: Vilt, draad of lint en een schaar

Een stappenplan is eigenlijk overbodig, zo eenvoudig is deze zelfmaker:

  • Knip de vorm van een ei uit het vilt. Ik schetste voor het gemak even een ei-vorm op een stukje papier, die ik als mal gebruikte bij het knippen.
  • Steek daarna met de schaar voorzichtig een gaatje in de bovenkant van het vilten ei.
  • Rijg je draad door het gaatje en maak er een knoop in.
  • Je paashanger is klaar om opgehangen te worden in je paastak!

paastak-met-eitjes-van-viltpaasei-van-viltpaastak-simpel-vilten-hangersvilten-paashangerTip: Vilt vind je bij stoffenwinkels en hobbywinkels. Kun je zo snel niet aan vilt komen? Dan is deze DIY ook te maken met papier, gebruik bijvoorbeeld decoratief papier met een leuk patroon erop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties

  1. Wat een leuk idee, en zo gemakkelijk! Bovendien hou ik er van dat je niet voor standaard paas-kleuren hebt gekozen. Mooi :)

  2. Heel erg cute! Vind het zelf ook leuk om je paastak vol te hangen met chocolade eitjes, dan heb je erna ook nog iets lekkers om op te eten. ;)