DIY: snijplank verven

Op sommige dingen die je al lang hebt, raak je op een gegeven moment uitgekeken. Dan is het tijd om het weg te gooien of op te leuken, bijvoorbeeld door het te verven. Waar mogelijk probeer ik het laatste te doen, zodat ik niet onnodig nieuwe spullen hoef te kopen. Met een likje verf geef je je spullen eenvoudig een nieuwe look.

voorkant-snijplankachterkant-snijplankDeze snijplank van HKliving vind ik nog steeds erg mooi, doordat hij aan twee kanten te gebruiken is. Je kunt variëren door hem om te draaien, een eenvoudige snelle stylingtip. Maar met de witte muren vond ik de witte kant té wit en de houten kant paste niet zo mooi bij het kookgerei. De keuken kan wel wat extra kleur gebruiken, dus besloot ik de snijplank gedeeltelijk te verven. Deze snelle DIY is in 10 minuten klaar!

Stappenplank snijplank verven

Benodigdheden: verf, roerstok, schilderstape en een kwast.

verven afplakkensnijplank-verven

Ga je hier nu echt een stappenplan voor maken? Ja. Ontvet je snijplank en schuur hem eventueel licht op. Plak af wat je wilt gaan schilderen, ik ging voor een simpele geometrische vorm maar je kunt alle kanten op. Roer de verf goed door en verf het oppervlak. Verwijder de schilderstape direct na het verven, laat de verf drogen en klaar ben je.

resultaat snijplank-geverfd na-verven resultaat-snijplank-vervenNa een likje verf ziet de snijplank er weer als nieuw uit én heeft de keuken een beetje meer kleur gekregen. Ik ben er weer helemaal blij mee! Dit is een heerlijk klein project dat zo klaar is, tenzij je voor een ingewikkeld patroon gaat. Mijn snijplank staat er alleen voor de sier, gebruik je hem om eten op te snijden, dan zou ik het verven beperken tot het handvat. Je kunt ook voor schoolbordverf kiezen, zodat je er met krijt een recept op kunt schrijven.

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

Save

1 reactie

  1. Leuk gedaan! Een kleine aanpassing kan een groot verschil maken.

    |

Comments are closed.