Van keukenmuur naar kasteelmuur

Een tijdje geleden werd ik benaderd voor een binnenkijker met fotograaf en interview voor Wonen&Co. Vandaag is mijn interieur te zien in Dagblad van het Noorden en morgen online. Supertof!  Al heel lang wilde ik een keukenmuur in huis een andere kleur geven. Dat het donkergroen moest worden wist ik ook al geruime tijd. Maar precies dié kleur die je in je hoofd hebt vinden bleek lastig!

Zoeken naar meer groen in huis

Eindeloos veel kleurkaartjes en kleine verfrollertjes om kleuren mee te testen gingen mee vanuit de bouwmarkt. Maar het was het steeds net niet. Te licht, te grijs, te fel, je kent het wel. Deze muur moest natuurlijk klaar zijn voordat Wonen&Co langskwam. In mijn hoofd was die muur namelijk al maanden de perfecte kleur groen. Met deze deadline in mijn rug kwam ik op een geniaal idee. Ik besloot te zoeken naar iets in huis met de kleur die ik zocht; de plant die langs de keukenkast hangt. Met een afgescheurd blaadje ging ik voor de zoveelste keer op weg naar de verfafdeling. Toen kwam ik ineens met wel drie kleuren thuis. Uiteindelijk viel de keuze op ‘Kasteel’. (Gamma, ik liet de kleur mengen in muurverf van Histor).

Contrast en verbinding

Toen ik op een avond aan het werk was hebben mijn ouders als verrassing de muur geverfd, iets waar ik eindeloos tegenop kan zien. Ze zijn de liefste. Ik hoefde niet eens te wennen aan de nieuwe kleur die veel donkerder is dan stralend wit. Misschien doordat ik het me al maanden inbeeldde? De donkergroene tint geeft zoveel sfeer. Het maakt de keuken echt af en verbind hem meer met de woonkamer. Het zorgt voor contrast in mijn interieur, dat vooral bestaat uit wit en lichte roze- en groentinten. Alles is nu stukken beter in balans met elkaar.

Volg jij Eenig wonen al?

Ben je hier terecht komen via Dagblad van het Noorden of Wonen&Co? Welkom! Leuk dat je er bent :D Of bezoek je eenigwonen.nl al langer en wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram, waar ik bijna dagelijks een foto van mijn interieur deel. Wil je meer weten over mij, Karin? De schrijfster van deze persoonlijke woonblog? Op mijn contactpagina lees je meer.

Meer kasteel in huis

Dezelfde kleur wil ik ook nog graag terugbrengen in mijn slaapkamer. Alleen nog even weer de moed verzamelen om een hele kastenwand van de muur te trekken. Er moet toch iets blijven om naar uit te kijken?

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

4 reacties

 1. Het pakt inderdaad erg mooi uit. En wat lief van je ouders! Wij willen ook een groene muur in de studeerkamer. Ik denk nét iets grijzer dan dit, maar ik houd hem in gedachte om eens te vergelijken.

  |
  1. M’n ouders zijn de beste. Altijd van dit soort verrassingen <3 Groen is een goede kleur voor een studeerkamer!

   |
 2. Lesley

  Het is prachtig geworden!

  |
  1. Dankjewel, ben er elke keer als ik er naar kijk blij mee!

   |

Comments are closed.