Mijn Huis

Een kijkje in mijn woonkamer

woonkamer
Op Instagram deel ik regelmatig kleine kijkjes in mijn huis. Daarop krijg ik steevast de vraag ‘waar blijft de rest? Meer foto’s?’ ‘Ik ben zo benieuwd’. Bij deze lieve kijkbuiskinderen. Mijn nieuwe interieur in mijn nieuwe huis, laten we beginnen met een kijkje in de woonkamer, waar ik steeds iets aan toevoeg en die steeds dichter in de buurt van mijn gedroomde interieur komt.

Lekker foto’s kijken, daarna vertel ik je meer over mijn woonkamer

P1060240schilderij woonkamer-tvmeubelkussens-bankmonsteramand Hay Eetkamer-hay-eamesbloem Vitrinekast-woonkamer vaasjes-vitrinekast plantentafeltje doorkijkje-vitrinekastIk nam alle meubels uit mijn vorige huis mee, maar heb ook veel nieuwe dingen toegevoegd. Zoals het kleed, dat ik van een plaatje via internet kocht. Zoiets heb ik nog nooit online gekocht, sommige dingen wil je liever eerst in het echt zien. gelukkig stelde het vloerkleed in het echt niet teleur. Met pijn in mijn hart gaat mijn hardroze kleed dan ook weg, in deze lichte basis is hij te hard van kleur. Het grappige is dat ik een beetje uitgekeken was op het koperen bijzettafeltje, maar hij past zo goed bij de kleuren in dit kleed dat ik er een hernieuwde liefde voor heb gevonden. Het tv meubel bestaat uit Ikea Besta kastjes, die ik ook al deels had, met witte deurtjes kregen ze een nieuw leven. De bank werd voorzien van andere kussens en na een bezoekje aan Cilo had ik ineens per ongeluk een nieuwe design stoel achter in de auto liggen.

About a chair van Hay, de stoel die al minstens 3 jaar op mijn wishlist staat, maar toch wel erg duur. En welke kleur? Hij stond ineens voor mijn neus als showroom model, in de sale, in precies de meest perfecte kleur voor dit huis. Ik zat er op, ik keek ernaar, ik twijfelde zo. Het stond niet echt op de planning om een nog steeds wel prijzige stoel te kopen, in mijn hoofd zat ook nog de Mosquito chair. Maar ik weet niet hoe die echt zit, ik wilde vooral wat hout toevoegen aan het huis, deze stoel doet dat ook prima. Eenmaal in de auto zei ik ‘als ik iets zou kopen van wat we vandaag gezien hebben, is het die stoel van Hay’. Dus gingen we terug. Ik zat en keek nog een keer en sleepte hem door de winkel om te kijken hoe ie zou staan bij een ronde tafel en de stoelen die ik al had. Het was prachtig en hij staat zo goed!

Een andere aankoop waar ik helemaal verliefd op ben is de vitrinekast van HK living, veel en veel te duur, maar elke cent waard. De kast maakt een geheel van de woonkamer en keuken, net dat beetje extra hout wat nodig is. Maar wel lekker luchtig door het glas. Ik heb hem pas een dag staan en ben nog lekker aan het schuiven en inrichten. Hier kan ik een hele verzameling vaasjes in kwijt, stof vrij, maar mooi in het zicht. Hier zal ik later vast nog eens over schrijven.

De woonkamer is al grotendeels naar mijn zin, toch blijf ik wensen houden, dingen die ik anders zou willen, toe zou willen voegen of vervangen. Alles op zijn tijd, voor nu ben ik heel tevreden met mijn paleisje in wit, hout en een beetje roze. Wanneer de andere ruimtes in huis ook wat meer naar mijn zin zijn, is het tijd voor andere kijkjes in mijn huis. Ik ben benieuwd wat je van mijn woonkamer vindt!

Save

Save