Een nieuw Eenig Wonen

veranderingen
Het is de laatste tijd wat rustiger op mijn blog, dat komt deels door mijn werk, alles wat ik daarnaast moet regelen voor m’n huis en door een winterdip, maar ook omdat ik het al maanden anders wil doen. Over nieuwe richtingen inslaan en veranderingen.

Over het begin en nu.

Ik ben een enorme piekeraar, maar ik heb de knoop doorgehakt, mede dankzij mijn nieuwe levensmotto Hoofd uit. Hart aan. Waar ik hier meer over vertel. Dit jaar is een jaar met grote veranderingen door de verhuizing die er aan zit te komen. Dat voelt als een nieuwe start en ook met mijn blog wil ik een andere richting inslaan. Het is nu ongeveer vier jaar geleden dat ik met eenigwonen.nl begon, ik woonde toen nog bij mijn ouders thuis, werkte 20 uur per week en zocht een hobby. Ik verzamelde al jaren foto’s van huizen met een mooie inrichting, online en uit tijdschriften. Ik vond het heerlijk om die mooie plaatjes te verzamelen en te dromen over een eigen huis en besloot die inspiratie online te delen.

De laatste maanden voel ik me er echter niet meer zo goed bij om foto’s te verzamelen en te delen. Ik haal er zelf minder inspiratie uit, want alles is al op 100 andere blogs te zien geweest. Er is Pinterest waar je gemakkelijk zelf je favoriete foto’s kunt verzamelen (en wat ik ook zal blijven doen). Het voelt meer en meer als een verspilling van mijn tijd. Ik heb ook met het idee gespeeld om er helemaal mee te stoppen. Het huis waar ik jaren geleden over droomde is binnen handbereik, in plaats van te zoeken naar een stijl, weet ik nu wat bij mij past. Ik ben niet meer op zoek. Nu ik fulltime werk heb ik minder tijd voor andere dingen. Ik vind het belangrijk om de tijd die ik wél in mijn kan blog steken, goed besteed is. Het urenlang zoeken naar foto’s geeft mij al lang geen voldoening meer. De laatste paar keer dat ik het probeerde gooide ik het mapje met foto’s meteen weer weg, want ik wilde het niet online plaatsen. Ik begon op te zien tegen bloggen. Liever één keer per week een post die eigen is, dan drie keer meer van hetzelfde.

1

Nieuwe richting.

Ik wil dat Eenig wonen meer persoonlijk is, een stukje van mij. Niet perse heel erg over mij, maar wel gevuld met dingen waar ik blij van word. Eigen foto’s, DIY’s, themaweken, samenwerkingen met merken, andere bloggers en met lezers. Hoe ik het precies vorm wil gaan geven, weet ik niet, al heb ik ideeën genoeg. Misschien wordt het meer Eenig wonen & leven. Wees niet bang dat ik nu elke dag zal bloggen over mijn kat, wonen zal altijd de focus blijven. Vier jaar geleden wilde ik absoluut niet herkenbaar bloggen, maar nu wil ik jullie met liefde meenemen in mijn leven, mijn nieuwe huis. Ik wil me vrolijk en trots voelen als ik aan mijn blog denk, in plaats van dat het soms als een last voelt.

Ik wil investeren in een goede camera en fotografie lessen, zodat ik zo veel mogelijk voor mijn eigen beeld kan zorgen. Ik zeg niet dat ik nooit meer ander beeld zal gebruiken, Ik maak de droomhuis serie af en zal het daarna alleen gebruiken als het iets is wat ik helemaal geweldig vind, of als inspiratie om vervolgens zelf op verder te borduren.

0

En nu.

Mijn muisknop hangt al een tijd boven ‘publish’. Zal ik wel, zal ik niet? Wat voor effect zal dit hebben, verlies ik nu heel veel lezers of hebben ze begrip? Zal ik wel genoeg onderwerpen vinden om over te bloggen of tevreden zijn met mijn ideeën? Maak ik het nu veel te groot en is dit zo onderhand niet een ontzettende zeik post? Ik vind dit een enge stap, maar zo doorgaan maakt me simpelweg niet meer blij. Ik lees zelf ook met meer plezier een persoonlijke blog, bekijk liever één nieuwe foto dan 15 bekende. Ik moet ophouden om mezelf te vergelijken met andere (woon)bloggers. Mijn foto’s zijn niet perfect en zullen dat misschien ook wel nooit worden. Ik kan niet super grappig schrijven en ik ben best wel groen bezig, maar red het milieu bij lange na niet. Ik ben een beetje huismusserig en leid geen superspannend enerverend leven en dat is allemaal oke. Ik wil het op een andere manier proberen en ik zie gaandeweg wel hoe het loopt. Voor nu laat ik bestaande posts online staan maar het zit er wel in dat ik over een tijd een grote schoonmaak houd of ze in een nieuw jasje giet. Ik weet nog niet zo goed welke richting ik nu op ga, maar ik hoop dat je deze nieuwe stap met mij wilt nemen!

Save

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

43 reacties

 1. Jaaa wat leuk en wat goed! Ik ben super benieuwd naar je nieuwe artikelen. Tussen de regels door voel ik je (hervonden) enthousiasme. Morgen alles vertellen :)

 2. claudia

  ik ben heel benieuwd! Vind het persoonlijke deel op blogs juist vaak heel mooi! En volgens mij heb je genoeg leuke ideeën, ik ga je blog zeker blijven volgen!

  1. Dankjewel Claudia, fijn om te horen, ik heb namelijk geen idee hoe mensen mijn persoonlijke stukjes ervaren, dus jouw reactie maakt me blij!

 3. Hallooooo inderdaad echt van een mug een mammoet maken hoor. Juist hartstikke fijn dat je de knoop hebt doorgehakt voor jezelf!

 4. Ik ben benieuwd Karin! Komt vast helemaal goed. Het belangrijkste is dat jij het leuk vind. En dan blijven die lezers heus wel, want dat merken ze!

  1. Mooie woorden, ik denk dat je gelijk hebt. Hoe het je het zelf ervaart komt inderdaad terug in wat je doet. Van jouw eigenheid word ik ook zo blij, dat wil ik hier ook!

 5. sjoukje

  Je hebt in 4 jaar al heel veel stappen gezet, van thuis wonen naar huren, van part time naar full time, van huren naar kopen, need I see more? Met deze stap gaat het ook goed, daar mag je rustig van uit gaan. Ik bllijf je volgen hoor.

 6. Ik lees je stukjes lang niet altijd, maar juist ALS je persoonlijk over je huis, leven en inrichting gaat schrijven kan ik daar nu al van genieten. Dat zijn de stukjes die ik graag wil lezen en ik heb ook niets tegen het bloggen over katten hoor. Ik heb toch ook een kind waar ik wel eens iets over schrijf ;)

 7. Chantallex0

  Ook ik volg je al jaren maar heb eigenlijk nooit een comment achter gelaten, ben erg benieuwd naar de verandering in je blog en vind juist dat persoonlijke echt een meerwaarde!! Je hebt een hele leuke style en ben dan ook ontzettend benieuwd naar wat komen gaat!! Alvast veel plezier in je prachtige huisje ❤️

  1. Bedankt voor je mooie compliment Chantal! En wat lief dat je nu de tijd neemt om een reactie achter te laten, dat betekent echt veel voor me!

 8. Laila

  Juist je persoonlijke artikelen zijn zo leuk! Ben benieuwd naar je toekomstige artikelen!!

 9. Anna

  Ik lees juist alleen de blogposts die persoonlijk zijn. Ik ben blij met de verandering die je wilt maken!

  1. Ik ben zo blij dat ik dit vaker teruglees in de reacties, ik had namelijk het idee dat veel persoonlijkere posts minder goed gelezen werden, maar het tegendeel is waar :D

 10. Paula

  Ik volg je al geruime tijd en lees graag je blog. Maar nu je er je persoonlijke ‘touch’ aan gaat geven, ben ik reuze benieuwd. Ik denk juist door meer je eigen ding te doen je juist jezelf onderscheidt. Heel veel succes en geniet vooral weer van het posten. Ik blijf je zeker volgen.

 11. Sonja Jansen

  Heel goed dat je je gevoel volgt! Ik lees en bekijk je blogs altijd en heb nooit gereageerd maar vind ze altijd erg leuk! Ik hou zelf ook erg van styling en iedereen zegt dat ik er iets mee moet doen maar durf niet zelf iets te beginnen maar door jou krijg ik meer moed….ga zo door en heel veel succes met wat je gaat doen! XX Sonja

  1. Dan moet je dat zeker doen Sonja, gewoon beginnen en proberen, ik vond het ook heel eng in het begin, maar de eerste stap is altijd het moeilijkst, daarna gaat het vanzelf :)

 12. Marianne

  Velen willen graag met je de ( ver ) nieuwe(nde) stap nemen, dat blijkt wel uit het feit hoeveel reacties er al gepost zijn. Een ieder is nieuwsgierig en vind het spannend wat er gaat komen, bloggen met andere ideeën op een andere manier is als zijnde opnieuw je huis willen inrichten, stylen, en aangezien je met 4 jaar ( toch ? )
  al een schat van ervaring hebt opgebouwd , zal het zeker goed komen, laat je leiden door je intuïtie.
  Uiteraard sluit ik me aan bij je volgers, deed ik al en blijf ik doen,.
  Hoe is het met de bouw ? Vordert het gestaag ?
  O en als ik je nog een tip mag geven, ik weet niet wie de betegeling verzorgd in je huis, als het tijdens de bouw betegeld wordt door de aannemer van de bouw zelf of een onderaannemer die het tegelwerk verzorgd, kijk dan of je er bij aanwezig mag zijn, anders zou het wel eens kunnen dat het niet naar jouw zin is en dat zou zo jammer zijn. Ik ben inmiddels door ervaring wat wijzer geworden in deze.
  Ik kijk uit naar je volgende post over jouw eigen eenigwonen en meer.

  1. De bouw gaat goed, het dak zit er bijna op! De badkamer en het toilet worden tijdens de bouw betegeld, ik heb al gevraagd of ik erbij mag zijn bij het tegelen van de vloer van het toilet omdat het patroontegels zijn, maar ik weet niet of ik ook bij de rest mag zijn. Bedankt voor de tip!

 13. Rebecca

  Ik schrok even! Ik dacht dat je ons ging verlaten!
  Super mooi puur bericht wat je hebt geschreven.
  Ik sta vierkant achter je!! Big love

 14. ikkie

  Ik blijf je volgen…Doe waar je jezelf goed bij voel!

  Vindt juist jouw persoonlijke mening erg interessant. En over hoe je in het leven staat. Zoals de artikelen over je werk in het azc… Maar daar mag je misschien niet over schrijven vanwege privacy.

  Succes!

  1. Over mijn werk kan ik inderdaad niet veel kwijt door de privacy, maar het lijkt me leuk om af en toe een kijkje in mijn leven te geven.

 15. goed artikel! je verwoordt het heel mooi. knap! ik blijf je zeker volgen! je hebt helemaal gelijk over fotos delen. er is teveel aanbod waardoor alles dubbel te zien is. leuk om straks een persoonlijker kijkje te kunnen nemen! succes met het opstarten met het nieuwe plan!

 16. Karin

  Je schrijft erg leuk, hebt een erg leuke stijl en met meer eigen foto’s wordt het vast nog extra bijzonder! Succes!!

 17. Karin

  Ik volg je ook al een hele tijd, maar heb niet eerder een reactie achtergelaten… Ik ga de komende tijd aan de slag met een huur- en daarna nieuwbouwhuis, en ga daarover bloggen. Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen!

  1. Wat leuk, gefeliciteerd! Ik vind het ook erg leuk om verhalen van anderen die bezig zijn met verhuizen/ bouwen/ verbouwen te volgen!

 18. Marije

  Ik ging jou ook volgen toen we een huis hadden gekocht. Nu we bijna klaar zijn, merk ik dat ik ook steeds minder de behoefte heb om dingen op te zoeken. Je hebt een idee en als het is uitgevoerd, is het klaar en je wilt het natuurlijk ook voor lange tijd goed doen. Dus ik herken je gevoel (denk ik)
  Ik ben juist heeel benieuwd naar meer persoonlijkheid! Word er helemaal enthousiast van :)

  1. Ja precies dat, ik blijf natuurlijk graag inspiratie opdoen, maar niet meer zo uitgebreid ofzo? Ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan, ik merk in ieder geval dat ik zelf ook weer vol enthousiasme zit terwijl ik er bijna geen zin meer in had!

 19. Sonja

  Ga vooral zo door, ik ben zelf ook in blijde verwachting van mijn eerste koopwoning=nieuwbouwhuis. Jouw verhaal is zo vergelijkbaar, en je stijl zo leuk, het is heel fijn om mee te lezen met je belevenissen