Persoonlijk

Een nieuw Eenig Wonen

veranderingen
Het is de laatste tijd wat rustiger op mijn blog, dat komt deels door mijn werk, alles wat ik daarnaast moet regelen voor m’n huis en door een winterdip, maar ook omdat ik het al maanden anders wil doen. Over nieuwe richtingen inslaan en veranderingen.

Over het begin en nu.

Ik ben een enorme piekeraar, maar ik heb de knoop doorgehakt, mede dankzij mijn nieuwe levensmotto Hoofd uit. Hart aan. Waar ik hier meer over vertel. Dit jaar is een jaar met grote veranderingen door de verhuizing die er aan zit te komen. Dat voelt als een nieuwe start en ook met mijn blog wil ik een andere richting inslaan. Het is nu ongeveer vier jaar geleden dat ik met eenigwonen.nl begon, ik woonde toen nog bij mijn ouders thuis, werkte 20 uur per week en zocht een hobby. Ik verzamelde al jaren foto’s van huizen met een mooie inrichting, online en uit tijdschriften. Ik vond het heerlijk om die mooie plaatjes te verzamelen en te dromen over een eigen huis en besloot die inspiratie online te delen.

De laatste maanden voel ik me er echter niet meer zo goed bij om foto’s te verzamelen en te delen. Ik haal er zelf minder inspiratie uit, want alles is al op 100 andere blogs te zien geweest. Er is Pinterest waar je gemakkelijk zelf je favoriete foto’s kunt verzamelen (en wat ik ook zal blijven doen). Het voelt meer en meer als een verspilling van mijn tijd. Ik heb ook met het idee gespeeld om er helemaal mee te stoppen. Het huis waar ik jaren geleden over droomde is binnen handbereik, in plaats van te zoeken naar een stijl, weet ik nu wat bij mij past. Ik ben niet meer op zoek. Nu ik fulltime werk heb ik minder tijd voor andere dingen. Ik vind het belangrijk om de tijd die ik wél in mijn kan blog steken, goed besteed is. Het urenlang zoeken naar foto’s geeft mij al lang geen voldoening meer. De laatste paar keer dat ik het probeerde gooide ik het mapje met foto’s meteen weer weg, want ik wilde het niet online plaatsen. Ik begon op te zien tegen bloggen. Liever één keer per week een post die eigen is, dan drie keer meer van hetzelfde.

1

Nieuwe richting.

Ik wil dat Eenig wonen meer persoonlijk is, een stukje van mij. Niet perse heel erg over mij, maar wel gevuld met dingen waar ik blij van word. Eigen foto’s, DIY’s, themaweken, samenwerkingen met merken, andere bloggers en met lezers. Hoe ik het precies vorm wil gaan geven, weet ik niet, al heb ik ideeën genoeg. Misschien wordt het meer Eenig wonen & leven. Wees niet bang dat ik nu elke dag zal bloggen over mijn kat, wonen zal altijd de focus blijven. Vier jaar geleden wilde ik absoluut niet herkenbaar bloggen, maar nu wil ik jullie met liefde meenemen in mijn leven, mijn nieuwe huis. Ik wil me vrolijk en trots voelen als ik aan mijn blog denk, in plaats van dat het soms als een last voelt.

Ik wil investeren in een goede camera en fotografie lessen, zodat ik zo veel mogelijk voor mijn eigen beeld kan zorgen. Ik zeg niet dat ik nooit meer ander beeld zal gebruiken, Ik maak de droomhuis serie af en zal het daarna alleen gebruiken als het iets is wat ik helemaal geweldig vind, of als inspiratie om vervolgens zelf op verder te borduren.

0

En nu.

Mijn muisknop hangt al een tijd boven ‘publish’. Zal ik wel, zal ik niet? Wat voor effect zal dit hebben, verlies ik nu heel veel lezers of hebben ze begrip? Zal ik wel genoeg onderwerpen vinden om over te bloggen of tevreden zijn met mijn ideeën? Maak ik het nu veel te groot en is dit zo onderhand niet een ontzettende zeik post? Ik vind dit een enge stap, maar zo doorgaan maakt me simpelweg niet meer blij. Ik lees zelf ook met meer plezier een persoonlijke blog, bekijk liever één nieuwe foto dan 15 bekende. Ik moet ophouden om mezelf te vergelijken met andere (woon)bloggers. Mijn foto’s zijn niet perfect en zullen dat misschien ook wel nooit worden. Ik kan niet super grappig schrijven en ik ben best wel groen bezig, maar red het milieu bij lange na niet. Ik ben een beetje huismusserig en leid geen superspannend enerverend leven en dat is allemaal oke. Ik wil het op een andere manier proberen en ik zie gaandeweg wel hoe het loopt. Voor nu laat ik bestaande posts online staan maar het zit er wel in dat ik over een tijd een grote schoonmaak houd of ze in een nieuw jasje giet. Ik weet nog niet zo goed welke richting ik nu op ga, maar ik hoop dat je deze nieuwe stap met mij wilt nemen!

Save