Éénige aankopen #14 Hout, print en poes

eenige-aankopen-14
Vier maanden geleden liet ik mijn aankopen zien, veel te lang geleden alweer! In die tijd zijn er heel wat nieuwe spullen mijn huis ingekomen (gelukkig gingen er ook genoeg spullen weer uit). Ik laat je de highlights van de afgelopen periode zien.

dromenvangerdromenvanger-2Ik zocht al een hele tijd naar een dromenvanger voor in de slaapkamer, ik wilde graag een dromenvanger zonder al te veel frutsels en extra’s, en het liefst helemaal wit. Een hele opgave zo bleek, want de meeste dromenvangers zijn voorzien van allerlei kralen, kleuren en extra mini dromenvangertjes aan de zijkant. Alles waar ik niet naar op zoek was. In de wereldwinkel zag ik naast al die frutselhangers deze rustige variant hangen, hebben! Deze dromenvanger is wit met een paar houten accenten, lekker neutraal en van natuurlijk ogende materialen. Ik ben een blij meisje.

plantIk was dol op mijn vorige plant, maar helaas liet hij jammerlijk snel bijna al zijn bladeren vallen. Tijd voor een nieuwe plant die wat beter tegen de schaduw kan, want op deze plek naast mijn kast komt niet veel licht. Ik heb deze geweldige gatenplant al een tijdje en hij doet het super! Er komen zo af en toe wat nieuwe bladeren aan (zie rechtsboven, waar zich een blaadje ontvouwt). Grote planten maken echt een verschil in de ruimte, tegen een lege pot aankijken maakte me sip. Ik denk dat ik straks in mijn nieuwe huis een mini jungle maak.

houstnijwerkdoosje-houtsnijwerkDit houten kistje is mijn laatste kringloopvondst. Ik was er tien minuten voor sluitingstijd en ging dus met een rotgang door de winkel, waar mijn oog meteen op dit kistje in een stelling viel. Ik had nog niet eens bedacht waar ik het neer zou zetten en of ik het wel echt nodig had (nee), maar ik vond het zo’n bijzonder ding dat ik hem snel afrekende zodat de kringloopmensen naar huis konden. Ik vind het houtsnijwerk heel erg mooi, dat zie je niet vaak. Ik vraag me dan altijd af hoe lang iemand daar wel niet mee bezig is geweest. De kleur is ook erg mooi, hij staat nu op mijn retro ladenkastje en de kleuren komen perfect met elkaar overeen. Volgens mij mist er wel iets op het knopje, maar ik ben toch erg blij met deze bijzondere vondst.

ylva-skarp-print-r-rustylvaskarp-rust-rOp pinterest kwam ik deze foto tegen en ik was op slag verliefd op de print, dat je iets ziet en wéét dat je dit heel mooi vind en dat nog jaren zal vinden. Dat had ik dus, alleen ik kon niet herleiden waar de print van was! Ik gooide een oproep op Twitter en lieve Sophie had voor mij het antwoord, waarvoor eeuwig dank. De print is van Ylva Skarp en heet ‘R Rust’. Het effect van waterverf vind ik prachtig. Hij is lekker groot en daar houd ik wel van, kleine lijstjes boven de bank maken het al snel onrustig is mijn ervaring. Deze print kocht ik met het oog op mijn nieuwe huis, waar ik graag een gallerijmuur wil maken met allemaal prints.

pipAls laatste dan nog een foto waarbij Pip even moest komen photobomben. Het gaat eigenlijk om het gebreide paarse kussen met schattige houten knoopjes. Maar voor deze keer mag de kat de show stelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

    1. Kan dat? Ik stel me nu een soort bos voor, waar je om bij de bank te komen, eerst wat takken en bladeren aan de kant moet duwen :P

  1. Leuke aankopen! Geeft weer inspiratie voor eigen ideeen. Planten bijvoorbeeld in huis. Daar moet ik ook eens wat mee gaan doen ;->>

    1. Ja doen! Ik dacht ook dat het niets voor mij zou zijn, maar ik houd ze al een aardige tijd in leven en het staat zo leuk :) Hop, naar het tuincentrum!