Mijn Huis

Éénige aankopen #9

new-in
Ik had al een tijdje niets leuks meer gevonden bij de kringloop, maar de afgelopen weken vond ik er wél een paar hele mooie dingen. Een  juwelenkistje en een kastje van glas. En bij een woonwinkel vond ik een mooie vaas. Alweer.

glazen-doosjedoosje-glasglazen-doosje-kastwoonkamerDit glazen juwelendoosje moest mee, al eerder had ik een dergelijk kistje bij een kringloop gezien, toen nam ik het niet mee. Een dag later ging ik terug om hem toch te kopen en natuurlijk was hij toen helaas al verkocht. Sindsdien ben ik opzoek naar eenzelfde soort kistje en een tijdje terug vond ik hem dan eindelijk! Ik vind er alles mooi aan, de vorm, het geslepen glas, de ingegraveerde bloemen, het metaal en de schattige ronde pootjes.

vaas2vaas3Kijk, ik doe heel erg mijn best om geen vazen meer te kopen. Maar ik kán het gewoon niet! Ik lijk wel verslaafd aan vazen. Deze kwam ik tegen tijdens een dagje shoppen in Groningen en hij was voor de helft, dus je snapt dat ik hem niet kon laten staan. Hij is lekker groot en vooral de kleur en structuur spraken me zo aan. Ik kan niet goed zeggen wat voor kleur het nu precies is, maar brons komt het beste in de buurt. Ik ben de laatste tijd gek op alles wat koper, brons of goud is. Ik wil er nog een paar takken inzetten, al vind is het ook best een mooi object op zich.  (Vorige week bestelde ik zelfs nog een extra vaas via internet, als ik hem ergens deze week binnen heb zal ik daar nog over schrijven. Kan ik ergens afkicken?)

krukje-plantkrukjeDit is even een kleine update over mijn grote plant, ik vertelde toen al dat ik opzoek was naar een kleiner, mogelijk vintage krukje. Het leek me een moeilijke, lange zoektocht maar nog geen twee weken later kwam ik het perfecte krukje al tegen! Het krukje was van donker hout en bovenop zitten vier tegeltjes die bruin en beige waren. Eerlijk gezegd was het een lelijk ding. Maar ik viel voor de taps toelopende pootjes met metalen voetjes. Ik zag al helemaal voor me hoe hij zou worden in het wit. Ik ben zó blij met het eindresultaat!

vitrinekastjevitrinekastje3vitrinekastje2Dit kleine vitrinekastje kocht ik vorige week bij de kringloop. Ik wist nog niet precies wat ik ermee wilde doen maar ik vond het zo’ n geinig ding, zoiets had ik nog nooit eerder gezien. Omdat ik niet goed wist wat ik ermee wilde zette ik hem eerst terug, maar toen twee oudere dames hem pakten dacht ik ‘ neeeeee’, toen ze hem weer terugzetten nam ik hem daarom toch maar mee, dit is echt zoiets waar ik anders spijt van zou krijgen. Het kastje is helemaal van glas, de achterste wand en het onderste plankje zijn spiegels. Het leek me leuk om er sieraden in te leggen, maar daar heb ik ook al andere kistjes voor, dus besloot ik er uilenbeeldjes in te zetten, die ik eerder graag verzamelde. (Nu lijk ik dus onbewust vazen te verzamelen :P )