De eerste klussen in huis afvinken

Hoera, er zit schot in mijn klussenlijst! Het delen van de klussen die al te lang blijven liggen en die ik graag af wil werken bleef niet onopgemerkt bij familie en vrienden en zo zijn er al een aantal grote klussen afgevinkt. De trap is geschuurd en geverfd en mijn dressoir heeft een kleurtje. Er hangt een lamp boven mijn eettafel en de plinten zijn ook eindelijk wit-wit.

Dressoir verven

Bij de verhuizing nam ik mijn brocante kast mee, die je op de eerste foto naast het dressoir ziet staan. Maar in deze woonkamer, tegen zo’n lange muur vond ik hem te smal en zocht ik naar een andere kast. Dit dressoir van teakhout vond ik via marktplaats. Ik was meteen van plan om de kast te verven, het teakhout kleurde te donker bij de rest van mijn interieur en de lichte houtsoorten die ik verder in huis heb. Ik vond het eng om een kleur te kiezen, maar ik ben heel blij dat ik hem toch een kleurtje durfde te geven. De kleur is Gentle Green van de Gamma Wood&Wall collectie. Het is krijtverf waardoor het mooi mat is, de muur achter het dressoir krijgt dezelfde kleur op een volgende vrije dag. Daarna is dit project bijnaaaa klaar.

Lamp ophangen

Nu het dressoir op de goede plek staat, kon de eettafel ook verschoven worden naar een betere plaats. Toevallig bleek het lichtpunt precies op de juiste plek te zitten. De rieten hanglamp is van het merk HKliving. Er moet nog wel even een mooie lichtbron in, maar hé, voor het eerst heb ik licht boven de tafel. Ik had niet verwacht dat het ophangen van een lamp zoveel verschil zou maken, maar ik vind echt dat de lamp alles bij elkaar trekt en veel sfeer geeft.

Trap verven

In de klussenlijst schreef ik het volgende: ‘de trap is me een doorn in het oog, hij zit vol vlekken van het stucen, verven en alles wat ze tijdens de bouw hebben gedaan. De traptreden moeten kaalgeschuurd en dan wil ik er graag een soort loper op maken, door de zijkanten te verven en in het midden het hout zichtbaar te laten.’ Ik werd blij van wat er tevoorschijn kwam bij het schuren, totdat mijn broer (die deze mega klus deed) erachter kwam dat de stootborden niet van hout waren, maar van mdf. Wat baalde ik! Daar ging mijn idee van een houten loper. Ik vind het echt heel erg jammer, want het hout stond zo mooi als je van bovenaf naar beneden keek. Noodgedwongen is de hele trap dan maar wit geverfd en ga ik voor een loper van verf in een andere kleur. Hoewel ik er echt van baal dat een houten loper geen optie is, ben ik wel erg blij dat de trap zover klaar is, dit was de grootste klus op het lijstje naast de tuin aanplanten en één van de dingen waar ik me het meeste aan ergerde. Ik hoop je snel meer afgeronde klussen te kunnen laten zien!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

3 reacties

 1. Zo, je bent al flink opgeschoten! Ik hebmijn blog ook al meermaals gebruikt als stok achter de deur, echt een aanrader. Ik ben erg fan van de kleur van je dressoir trouwens, heel mooi subtiel.

  |
  1. Het werkt echt goed als stok achter de deur! Nog maar een paar dingen over, ik weet alleen niet of het leuk is voor lezers. Hmm

   |
 2. Woonfan

  Heel erg mooi geworden! Ik hou wel van zo’n licht en ruimtelijk interieur.

  |

Comments are closed.