Fairytale Faro

Vorige week was ik een paar dagen in sprookjesachtig Faro, Portugal. Hoofdstad van de Algarve. Veel mensen komen aan op het vliegveld van Faro en reizen van daaruit verder, maar ik bleef in het stadje dat me verbaasde met zijn schoonheid. Ik bleef maar foto’s maken van alle muren, deuren en ramen. Van wat we in het gastenboek van onze airbnb schreven was niets gelogen: ‘Faro is like a fairytale.’

Samen met vijf andere meiden verbleef ik een aantal dagen in Faro. Een citytrip om nooit te vergeten. Faro is fantastisch, overal waar je kijkt is iets moois te zien. De straten van Faro bestaan uit kleine stenen, met her en der mooie patronen erin verwerkt. In de winkelstraten hangen zonneschermen en het groen bestaat hier uit palmbomen, sinaasappelbomen, cactussen en prachtige bomen die paars bloeiden toen wij er waren. De huizen zijn in allerlei stijlen gebouwd, nieuw en vervallen staan gemoedelijk naast elkaar. Het contrast is groot, maar prachtig. Van graffiti en afgebladerde verf naar Portugese tegels en strak stucwerk. De woningen zijn prachtig gekleurd en voorzien van deuren en ramen die je hier niet tegenkomt. Ooievaars vliegen er door de lucht en de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Ik heb een paar onvergetelijke dagen beleefd, waarbij alles even geweldig was.  Het slenteren door de straten, fietsen door de natuur, aan het strand liggen en schelpen zoeken op een ‘verlaten’ eiland, het eten, de sangria en het lachen met elkaar.

Save

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram, vind ik leuk!

7 reacties

 1. Ageeth

  Ziet er echt prachtig uit!

  |
 2. Lesley

  Heerlijk om er zo een paar dagen tussenuit te zijn zeg! Dat geeft zoveel energie vind ik. Je hebt mooie foto’s gemaakt.

  |
  1. Nou echt! Ik was al heel lang niet weggeweest, maar dit was zo fijn dat ik er absoluut vaker even tussenuit wil!

   |
 3. Ikke

  Mooie kleuren&sferen!

  |
 4. Marloes (Stijlinleven)

  Wauw Karin, wat een prachtige foto’s!! En wat heb je een prettige en leuke schrijfstijl!!
  Liefs, Marloes

  |
  1. Dankjewel Marloes, voor je lieve woorden! <3

   |
 5. Pingback: Vertrouwen in 2018 - Eenig Wonen

Comments are closed.