Flip Vase: vaasjes van papier

Onlangs ging ik een dagje shoppen in Utrecht. Op weg naar huis liep ik door het station en zag ik in een etalage zoiets leuks staan dat ik het meteen kocht. Deze vondst wil ik je niet onthouden. Mijn hart gaat altijd sneller kloppen van vaasjes en dit zijn er zeven in één. Een tof cadeau voor je moeder (of voor jezelf natuurlijk!)

Flip Vase

Helaas weet ik de naam van het winkeltje op het station in Utrecht niet meer, maar gelukkig vond ik het merk online wel terug. Ik vind dit zo’n tof idee, het heet Flip Vase en is een soort kalender, maar dan leuk. Het doet me denken aan een flipover bord in het klein. Aan de binnenkant zit een klein kunststof vaasje verstopt, door het uitgestanste deel in het papier komt de bovenkant van het vaasje naar buiten zodat je er een bloemetje in kunt zetten.  De Flip Vase heeft afbeeldingen van zeven verschillende vaasjes, die getekend zijn met zwarte lijnen en versierd met gouden en koperen accenten. Er was ook een variant met neon kleuraccenten. Ik mag van mezelf eigenlijk geen vaasjes meer kopen omdat ik er al zoveel heb, maar dit is gemaakt van papier en dus telt het niet, toch? Wat een ingenieus idee om in één keer zeven nieuwe vaasjes aan mijn collectie toe te voegen zonder dat ze veel ruimte innemen :D

Ik vroeg bij de bloemist om afgeknapte bloemen, omdat het een klein vaasje is passen er alleen smalle en korte stelen in. De bloemetjes op de laatste foto plukte ik uit eigen tuin. Ik vulde het vaasje met bloemen, maar ook een takje met bladeren, bessen of droogbloemen zullen prachtig staan in dit kleine kunstwerk. Je hebt maar één bloem nodig, die eruit zal zien als een heel boeket door de mooie vaasjestekeningen. De bloem komt goed tot zijn recht door de witte achtergrond. Een leuk idee als cadeautje voor Moederdag! Niet voor mijn moeder, want deze houd ik zelf, sorry mam. Gelukkig was mijn moeder erbij toen ik deze kocht, dus ze weet hoe enthousiast ik over dit ding ben :D Na het maken van de foto’s had ik genoeg bloemen voor een miniboeketje, soms mooier dan een groot boeket.

Dit is geen artikel in opdracht, maar gewoon een bijzondere en kunstige vondst die ik aan het einde van een dagje shoppen tegenkwam en waar ik meteen zo enthousiast als een kind over was. Wat geef jij je moeder voor Moederdag? (ik heb natuurlijk een nieuw idee nodig).

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

5 reacties

 1. Dit ziet er echt zó leuk uit! Hoe origineel ook? Leuke nieuwe inspiratie.

  |
  1. Leuk hè? Ik was meteen verkocht! Een combinatie van papier, vaasjes en bloemen: alles waar ik van houd

   |
 2. Lesley

  Wat een tof ding zeg! Ik snap zeker dat je hier enthousiast van word.
  Moederdagcadeau, ik geef vaak wat lekkere luxe chocolaatjes, wordt altijd gewaardeerd :)

  |
 3. Je moet er maar opkomen! Heel erg leuk dit! Thanks for sharing.

  |
 4. Pingback: Mijn lievelings interieur aankopen in 2017 - Eenig Wonen

Comments are closed.