Fotolijsten op de vloer

Fotolijsten hangen meestal aan de muur, maar op de vloer doen ze het ook erg goed! Lijsten op de vloer zetten is handig wanneer je geen gaten in de muur mag of wilt boren, of omdat je er nog niet over uit bent waar je ze op wilt hangen. Zo trekken je prints en schilderijen op een heel andere manier de aandacht.

Fotolijsten op de vloer

lijsten-op-vloerlijsten-op-de-grondIn mijn pas gestucte en geverfde muren durf ik nog lang geen gaten te boren die niet strikt noodzakelijk zijn. Wel vind ik het zonde om al mijn mooie prints en posters zolang maar op te bergen. Daarom haalde ik ze na een paar weken van hun opbergplek en zette ik ze her en deer neer op de vloer. De muren zijn allemaal wit, prachtig licht maar ook een tikje saai. De fotolijsten op de vloer doorbreken het wit een beetje en natuurlijk geven alle prints ook wat meer sfeer.

Dingen toevoegen aan je fotolijsten

schilderijen-op-de-grond lijsten-op-de-vloerlijsten-grond-vloer metalen-schaal-memobordHeb je meerdere fotolijsten? Dan kun je ze elkaar laten overlappen of juist naast elkaar op een rij neerzetten. Het is mooi als je prints of foto’s allemaal dezelfde soort lijst hebben, in mijn geval een smalle zwarte lijst. Hoewel de prints allemaal een heel andere stijl en onderwerp hebben, maken dezelfde lijsten het tot een geheel. De kleuren die gebruikt worden in de afbeeldingen komen ook met elkaar overeen, waardoor deze verzameling bij elkaar past.

Misschien heb je andere items die je (nog) niet aan de muur wilt hangen, zo had ik nog een spiegel die ook prima tussen de lijsten op de vloer kan staan. Of leef je uit en voeg andere spullen toe, zoals een grote vaas die op de vloer niet in het niet valt. Elk object dat redelijk plat is kan een leuke toevoeging zijn. Zo vond ik deze metalen schaal qua kleur mooi bij de prints passen, om het vlak te doorbreken voegde ik een magneetclip en wat kaarten toe. Je kunt dit met allerlei items doen. Lekker schuiven, dingen toevoegen en weer weghalen totdat het naar je zin is.

1 lijst geeft ook effect!

fotolijst-op-de-vloer lijst-op-de-grond fotolijst-op-de-grondWanneer je meerdere fotolijsten hebt kun je ze elkaar speels laten overlappen of juist netjes op een rijtje zetten. Maar zelfs (of juist) met één enkele lijst op de vloer bereik je een gaaf effect. Een lijst op de vloer staat heel anders dan aan de muur! Voor meer inspiratie bekijk je mijn pinterest board over fotolijsten.

Voordelen van fotolijsten op de vloer

  • Je hoeft geen gaten in de muur te boren.
  • Je kunt makkelijk afwisselen: een andere lijst, nieuwe plek, meer of minder lijsten. Het is in een handomdraai veranderd.
  • Het is een creatieve manier om je foto’s, posters en schilderijen te laten zien.
  • Mooi met een verzameling fotolijsten, maar ook als je slechts één lijst op de vloer neerzet creëer je dit speelse effect.
  • Je kunt er dingen mee verbergen, zoals lelijke stopcontacten:

verbergen-stopcontact-met-lijst

Save

Save

Save

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

1 reactie

  1. Laila

    Wat mooi! Vooral om de lelijke stopcontacten te verbergen!

    |

Comments are closed.