Ik ga verhuizen!

verhuizen
Je hebt het in de titel al gelezen, ik ga verhuizen! Lees verder voor het hele verhaal, want hier kan ik door mijn enthousiasme niet kort over zijn :) Op de foto’s: de keuken (dat rode aanrechtblad gaat ontzettend vloeken met mijn roze theedoeken), de woonkamer en een erg gele voordeur.

 

Twee jaar geleden heb ik zo’n anderhalf jaar anti-kraak gewoond vanwege een stage voor mijn studie. Hoewel ik in de weekenden nog naar huis ging (want geen wasmachine) heb ik toen ervaren hoe heerlijk het is om een eigen plekje te hebben. Vandaar dat ik me gelijk heb ingeschreven bij de woningstichting in de hoop op een eigen appartement waar ik niet zomaar uitgezet kon worden. Helaas gaat het verhuren van woningen op basis van puntenaantallen, hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer punten je hebt en hoe sneller je in aanmerking komt voor een woning.

 

Al een hele tijd ben ik bezig met het reageren op woningen, maar steeds eindigde ik te laag op de lijst. Ik had de hoop al een beetje opgegeven, maar deze week ging het ineens heel snel en kreeg ik een appartement toegewezen! Dat was nogal onverwachts en overdonderend, maar inmiddels kan ik alleen nog maar denken aan verhuizen. 27 december krijg ik de sleutels en kan het klussen beginnen. Er moet veel gebeuren in het huis, het is niet bijzonder netjes achtergelaten. Werkelijk al het schilderwerk moet overnieuw en de muren zijn alles behalve egaal. Het gaat dus wat tijd kosten, maar dan heb ik eindelijk weer een eigen plekje en deze keer voor zolang ik wil. Toen ik anti-kraak woonde heb ik alles zo min mogelijk en low budget ingericht als maar kan. Ik heb er ontzettend veel zin in om deze keer een woning in te richtten precies zoals ik het wil! Ik heb er dus ontzettend veel zin in! Nouja, het klussen ben ik denk ik na een dag wel zat, maar ik denk vooral aan het moment dat alles klaar is. Ik had niet verwacht dat het dit jaar nog zou gebeuren. Een mooi begin voor het nieuwe jaar!

 

Wat mijn verhuizing betekent voor Éénig Wonen kan ik nu nog niet zeggen. Als je wel eens verhuisd bent weet je dat het een tijdrovende klus is. Waarschijnlijk kan ik de tijd niet vinden om naast mijn werk en de verhuizing drie keer per week te bloggen, zoals nu het geval is. Wanneer het lukt zal ik updaten, maar dit zal minder frequent zijn, misschien wel helemaal niet. Op Twitter en Facebook heb ik gepeild of het leuk is om je op de hoogte te houden van het verhuizen en ik kreeg veel positieve reacties. Daarom zal ik af en toe bloggen en je zo op de hoogte houden van het verhuizen. Zelf lijkt het me ook erg leuk om zo de vorderingen vast te leggen! Zodra alles achter de rug is en ik gesetteld ben zal ik het bloggen gewoon weer oppakken zoals het nu gaat. Ik hoop dat je het leuk vindt om een stukje mee te kijken in mijn leven!

P.S. klus- en verhuistips zijn natuurlijk welkom :)

De klusupdates op een rijtje:

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

31 reacties

 1. Curly Creative

  Ik wil je heel veel geluk toewensen in je nieuwe huisje.
  Ik weet zeker dat je er iets prachtigs van zult maken

  <3

  |
 2. Dewi

  Wat ontzettend leuk voor je, een fijn kerstcadeautje zo op de valreep.

  |
  1. Ik zie het ook echt als een cadeau, ik had de hoop al een beetje opgegeven en dacht dat het nog wel minstens een jaar zou duren!

   |
 3. Veel succes! Verhuizen vind ik altijd zo spannend :)

  |
 4. Wat leuk!! Succes en heel veel plezier in en met je nieuwe huisje :)

  |
 5. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Heel veel succes gewenst met het klussen. Bij mij hielp het om het einddoel (wat ik in mijn hoofd had) goed in de gaten te houden. En wij deden ruimte voor ruimte, want dan kun je tussentijds genieten van een behaald resultaat.

  |
  1. Het ruimte voor ruimte aanpakken is wel een goed idee, dan blijf je ook gemotiveerd denk ik, bedankt voor de tip!

   |
 6. Wat leuk! Gefeliciteerd met je nieuwe huisje, en succes met verhuizen! Ben benieuwd naar de ontwikkelingen, zou het leuk vinden als je hier af en toe foto’s plaatst!

  |
  1. Dankje! Ik zal af en toe een post plaatsen met foto’s om iedereen op de hoogte te houden :)

   |
 7. Desiré

  Gefeliciteerd met je nieuwe huisje en veel succes met klussen! :)

  |
 8. Gefeliciteerd!! :-D Wat ontzettend gaaf dat je je eigen huisje hebt gekregen. Veel succes met klussen en geniet ook van het proces!

  |
 9. Gefeliciteerd echt wat leuk! Gefeliciteerd!

  |
 10. Janine

  Leuk voor je! Wat helpt.. Zorg dat je leuke muziek hebt of een tv als je aan het texen bent, want het is zo saaai..! Wat ik ook wel belangrijk vond is dat je gewoon om 12 of 13 uur gaat lunchen, als je eenmaal bezig bent heb je al snel de neiging door te werken, maar dan word je om 15 uur zooo chagrijnig en als je dan nog gaat eten, heb je geen zin meer om door te gaan..

  Ik betrap je bijna nooit op spelfoutjes trouwens, maar in de zin “Als je wel eens verhuist bent..” moet verhuist volgens mij verhuisd zijn, met een -d dus.

  |
  1. Goed idee om voor muziek te zorgen! Ik zet t op m’n lijstje. En inderdaad, gewoon lunchen, ik word heel chagrijnig als ik niet op tijd eet. Bedankt voor het spotten van een spelfout, ik twijfel altijd tussen -d en -t.

   |
 11. Wat leuk!!! Nu mag je eindelijk een muur verven in de kleur die jij wilt, een schilderij ophangen, de afwas een keer laten staan, niet gecontroleerd worden door een medewerker van de anti-kraak, feestjes geven wanneer je wilt!
  Niet overwerken, neem de tijd en ik ben benieuwd naar het eindresultaat! Succes!

  |
  1. Nou inderdaad! Eindelijk een spijkertje in de muur slaan, weg met de kneedgum haha!

   |
 12. Gefeliciteerd! Met een woonblog kan een eigen huisje natuurlijk niet ontbreken en wat zal jou huis tof worden met alle spullen die ik hier voorbij zie komen. Verftip: Action, goedkope verf maar zeker niet minder dan alle duurdere merken (‘gewone’ verf dan van de muurverf weet ik het niet). Ik haal daar ook altijd alle andere verfmeuk vandaan zoals kwasten e.d. Hou sowieso alle bouwmarkt folders in de gaten, er zijn altijd wel ergens acties en dat kan zo enorm veel geld schelen.

  |
  1. Ik neem denk ik verf van de Action voor alle kozijnen, scheelt inderdaad een hoop!

   |
 13. Veel succes met klussen en verhuizen! Wij zitten ook volop in onze verhuis, tegelijk heel stresserend en toch superleuk!

  |
 14. Brenda

  Wat leuk, heel veel klusplezier! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Klein tipje…kozijnen schilderen. Vooral het afplakken is een tijdrovens klusje. Ik gebruik altijd een pleisterspaan en hou die tegen de overgang muur/kozijn. Hartstikke strak, en geen gedoe met afplakken.
  Plasticfolie over je verfbakje. Andere kleur verf…folie eruit en je hebt een schoon bakje.
  Niet besparen op goede kwasten…scheelt een hoop ergernis van loslatende haren op je mooie verfwerk.
  Kwasten na het verven in alu folie rollen en in de koelkast leggen. Scheelt schoonmaken, en je kan de volgende dag weer met dezelfde kwasten aan de slag.

  Krijg zelf gewoon zin om te gaan klussen haha!

  |
  1. Bedankt voor de tip! Het zijn nogal wat kozijnen dus je tip kan ik goed gebruiken :D Ik heb een hekel aan van die kwasten haartjes inderdaad, zo zonde! Als je wilt, mag je wel komen klussen hoor ;)

   |
 15. Bianca

  Gefeliciteerd! Blog vooral over je huisje, met foto’s van de vorderingen, altijd leuk om te zien :)

  |
 16. Gefeliciteerd!!! Veel geluk in je nieuwe huisje!!

  |
 17. marjan

  de tip van de goede kwasten staat er al in, want dat is echt zo; niet op besparen! mijn tip zou wel zijn om het zo ver mogelijk af te maken voordat je verhuist, als je er eenmaal woont, doe je niet zoveel meer (dat is in ieder geval mijn ervaring!) veel plezier!

  |
 18. Karin

  Klussen hoort erbij, maar wat vervelend dat de muren niet egaal zijn!
  In onze regio is het een taak van de woningstichting om het huis met egale muren op te leveren.
  Als dat niet het geval is kun je dat aanvragen zodat het alsnog gebeurt.
  Misschien een idee om eens bij de woningstichting te informeren wat er mogelijk is.

  |
 19. Gefeliciteerd!
  Succes met klussen!

  |
 20. Bertine

  Mijn vriend en ik hebben ook een huis gekocht en hebben nu bijna een maand onze sleutel. Wanneer jij de sleutel krijgt, precies een maand. Het hele huis moet van binnen gestript worden, alle elektra en installatie moet opnieuw, nieuw gestukadoord worden, geverfd. Echt alles moet gedaan worden. Ook de badkamer eigenlijk, maar dat gaat onze portomonee waarschijnlijk niet leuk vinden. Dus wij zijn nu ook druk bezig met klussen en ik kan je vertellen, als je eenmaal aan het klussen bent, heb je voor de rest nergens meer tijd voor. Je leven bestaat dan uit slapen, werken en klussen. Haha, maar het resultaat mag er dan zijn!
  In tegenstelling tot Inge doen wij alles tegelijk. Mijn vriend doet bijvoorbeeld in het hele huis de stopcontacten naar 30 cm boven de grond doen (die zitten nu 105 cm van de grond), we vinden het onzin om dat per ruimte te doen, als je begrijpt wat ik bedoel. En straks ga ik niet eerst de ene ruimte behangen en schilderen, maar eerst alles behangen en daarna het hele huis schilderen.

  |
  1. Ik heb geen koophuis, maar huur het appartement via de woningstichting, daardoor wil ik er ook niet té veel aan besteden. Ik zie er wel tegenop ja, al dat klussen. Het zal best zo zijn dat je verder nergens tijd voor hebt behalve werken en klussen. Ik denk dat ik de grote dingen wel tegelijk doe, zoals schuren en verven, maar het echt afwerken en inrichten wel per kamer. Wel heel fijn dat je zoals jullie zelf kunt bepalen hoe je alles hebben wilt omdat het een koophuis is, dan kun je het echt helemaal naar je eigen zin maken!

   |
 21. Tamára

  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Lijkt me erg leuk om er verschillende blogposts van te zien :).

  |
 22. Wat leuk! Gefeliciteerd! Geniet er van, het inrichten en zelfs gewoon de plannen maken zijn zooo leuk!

  |

Comments are closed.