Persoonlijk

Ik ga verhuizen!

verhuizen
Je hebt het in de titel al gelezen, ik ga verhuizen! Lees verder voor het hele verhaal, want hier kan ik door mijn enthousiasme niet kort over zijn :) Op de foto’s: de keuken (dat rode aanrechtblad gaat ontzettend vloeken met mijn roze theedoeken), de woonkamer en een erg gele voordeur.

 

Twee jaar geleden heb ik zo’n anderhalf jaar anti-kraak gewoond vanwege een stage voor mijn studie. Hoewel ik in de weekenden nog naar huis ging (want geen wasmachine) heb ik toen ervaren hoe heerlijk het is om een eigen plekje te hebben. Vandaar dat ik me gelijk heb ingeschreven bij de woningstichting in de hoop op een eigen appartement waar ik niet zomaar uitgezet kon worden. Helaas gaat het verhuren van woningen op basis van puntenaantallen, hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer punten je hebt en hoe sneller je in aanmerking komt voor een woning.

 

Al een hele tijd ben ik bezig met het reageren op woningen, maar steeds eindigde ik te laag op de lijst. Ik had de hoop al een beetje opgegeven, maar deze week ging het ineens heel snel en kreeg ik een appartement toegewezen! Dat was nogal onverwachts en overdonderend, maar inmiddels kan ik alleen nog maar denken aan verhuizen. 27 december krijg ik de sleutels en kan het klussen beginnen. Er moet veel gebeuren in het huis, het is niet bijzonder netjes achtergelaten. Werkelijk al het schilderwerk moet overnieuw en de muren zijn alles behalve egaal. Het gaat dus wat tijd kosten, maar dan heb ik eindelijk weer een eigen plekje en deze keer voor zolang ik wil. Toen ik anti-kraak woonde heb ik alles zo min mogelijk en low budget ingericht als maar kan. Ik heb er ontzettend veel zin in om deze keer een woning in te richtten precies zoals ik het wil! Ik heb er dus ontzettend veel zin in! Nouja, het klussen ben ik denk ik na een dag wel zat, maar ik denk vooral aan het moment dat alles klaar is. Ik had niet verwacht dat het dit jaar nog zou gebeuren. Een mooi begin voor het nieuwe jaar!

 

Wat mijn verhuizing betekent voor Éénig Wonen kan ik nu nog niet zeggen. Als je wel eens verhuisd bent weet je dat het een tijdrovende klus is. Waarschijnlijk kan ik de tijd niet vinden om naast mijn werk en de verhuizing drie keer per week te bloggen, zoals nu het geval is. Wanneer het lukt zal ik updaten, maar dit zal minder frequent zijn, misschien wel helemaal niet. Op Twitter en Facebook heb ik gepeild of het leuk is om je op de hoogte te houden van het verhuizen en ik kreeg veel positieve reacties. Daarom zal ik af en toe bloggen en je zo op de hoogte houden van het verhuizen. Zelf lijkt het me ook erg leuk om zo de vorderingen vast te leggen! Zodra alles achter de rug is en ik gesetteld ben zal ik het bloggen gewoon weer oppakken zoals het nu gaat. Ik hoop dat je het leuk vindt om een stukje mee te kijken in mijn leven!

P.S. klus- en verhuistips zijn natuurlijk welkom :)