Ik-hou-van-meuk Tag

ik-hou-van-meuk-tag
Op veel blogs zie je regelmatig Tags voorbijkomen, altijd leuk om te lezen omdat je door deze vragenlijstjes meer over iemand te weten komt. Maar juist door de vaak persoonlijke inslag vind ik ze minder goed op mijn eigen blog passen. Nu kwam ik een tag tegen die perfect bij mij past! De ’Ik-hou-van-meuk tag’. Bedacht door Laura, over één van mijn favoriete bezigheden: kringlopen!

tweedehands-1Hoe vaak ga je naar de kringloop?
Eerder ging ik bijna wekelijks naar de kringloop, met een eerste woning heb je namelijk heel wat spullen nodig. Nog steeds is het één van mijn favoriete uitstapjes, als ik een tijd niet heb kunnen kringlopen dan mis ik het echt. Meestal maak ik gelijk een ronde langs alle kringloopwinkels in de buurt. Ik merk wel dat ik nu minder vaak ga, eerder maandelijks. Deels doordat ik bijna alles in huis heb wat ik graag wil en ook omdat ik er soms gewoon de tijd niet voor weet te vinden.

Wat is je favoriete kringloop?
Ik word altijd blij in winkels van Het Goed, waar alles netjes gesorteerd is op kleur en soort. Goede winkels als je nieuw bent in het kringlopen. Ik ben één keer bij De Waar in Emmen geweest, een enorm pand en zó netjes. Nog nooit zag ik zo’n nette kringloopwinkel. Ook een favoriet is de De kring in Meppel. Ik kom er niet vaak, maar als ik toevallig in de buurt ben vind ik er meestal wel iets leuks. Maar stiekem doe ik de beste vondsten toch in de wat viezige en rommelige kringloopwinkels in achterafstraatjes.

tweedehands-2Wat is je grootste tweedehands aankoop?
Ik denk de brocante eettafel die ik via Marktplaats kocht, of de buffetkast in de keuken. Bijna al mijn kasten zijn tweedehands. Maar ik neem werkelijk van alles mee, misschien is het leuk om eens een post te maken met ál mijn tweedehands aankopen? 

eettafelOp welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?
Ik ben erg blij met mijn verzameling van bloemen schilderijtjes, het is zo moeilijk om schilderijen te vinden die echt geverfd zijn i.p.v. een print. Meestal zijn echte schilderijen te duur, al mijn schilderijtjes hadden een schappelijk prijsje, waardoor ik er extra blij mee ben!

Show hier je ‘trots’ : 

schilderijen-1 schilderijen-2Wat was het beste koopje ooit?
Ik doe heel vaak goede koopjes, omdat ik weiger te veel te betalen voor dingen die tweede (derde, vierde) hands zijn. Ook vind ik vaak goedkope items in dorpen. Het beste koopje ooit is ongetwijfeld mijn retro tv-meubel. Ik vind hem eruit zien als top design, maar hij was maar vijf euro! Deze gaat nooit meer weg.

tv-meubel-retroBeste koop met mijn liefste tweedehandsje, Pip

Wat was je slechtste koop ooit?
Er schiet me eigenlijk niets te binnen. Natuurlijk doe ik wel eens een miskoop, maar dat zijn meestal kleine dingen en ik ben daar nooit rouwig om. Als ik het zat ben gaat het gewoon weer terug naar de kringloop. Omdat ik mijn huis zo langzamerhand wel ‘af’ vind, denk ik ook wat langer na of ik iets mee neem. Ik maak denk ik vaker miskopen met nieuwe dingen, dan met tweedehandse.

Wil je deze tag ook invullen? Vergeet dan niet terug te linken naar Laura.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties

  1. Wat een leuke tag! Ik hou ook enorm van kringloopwinkels, lekker struinen en vaak nog de mooiste dingetjes kunnen vinden ook! Die tv-meubel is inderdaad erg mooi!

  2. Wat een onwijs mooie kasten heb je staan! Ik ben ook nog steeds elke kringloopwinkel aan het afstruinen op zoek naar de perfecte kast. Het huis staat nu nog vol met Ikeakasten (overblijfselen van mijn studententijd), dus ik hoop ooit zulke mooie kasten te vinden.

    1. Kasten van Ikea zijn wel handig, past over het algemeen lekker veel in. Ik wil later best een inloopkast met allemaal pax kasten, maar voor in de woonkamer vind ik het fijn om tweedehands kasten te hebben. Nieuwe vind ik eigenlijk nooit mooi. Ben erg blij met al mijn kasten!

  3. Laura

    Wat een leuke tag is dit toch ook! Ik heb hem nu al een paar gezien en besloten hem ook maar eens te gaan invullen. Dus de mijne komt binnenkort ook online :)!