Ikea 2018, Hay, Piet Hein Eek en meer


Afgelopen donderdag bezocht ik het IKEA event, waar een deel van de collectie voor 2018 te zien was. Er zijn een paar mooie samenwerkingen met bekende ontwerpers en merken zoals Piet Hein Eek, Tom Dixon en HAY.  Het kleurenpalet bestond uit donkergroen, blauw, geel en messing of goud. Binnenkort krijg je de IKEA catalogus voor 2018 op de mat, maar je kunt hem ook al online doorbladeren.

Make room for life


Het event begon met bovenstaande video en het feit dat acht op de tien mensen wereldwijd heeft iets van IKEA in huis, een onvoorstelbaar groot aantal. IKEA zet daarom steeds meer in op duurzaamheid en producten die je zo mooi vind dat ze een leven lang mee kunnen gaan. De meest gebruikte ruimte in huis is de woonkamer, die tegenwoordig voor veel meer doeleinden wordt gebruikt dan vroeger. De bank aan de kant schuiven om plaats te maken voor je yogamatje bijvoorbeeld. Een hoofdrol speelden de nieuwe modulaire Vimle banken, die door de hele ruimte stonden opgesteld in verschillende settingen. De bank is een voorbeeld van een meubelstuk dat lang mee kan, omdat hij aan te passen is. Zo kun je hem gemakkelijk uitbreiden wanneer je gezinssituatie veranderd en kun je de hoezen aanpassen. Ik wil ooit graag een donkergroene bank.

Mijn lievelingsontwerpen

Van al het moois dat ik zag op het event, ging mijn hart sneller kloppen van kuipstoel Odger, gemaakt van een mix van hout en plastic, waarbij 50% van het plastic recycled is. En de grote staande lamp, waarvan ik de naam helaas nergens terug kan vinden. Deze zou ik graag een plekje in mijn huis willen geven!

Samenwerkingen

IKEA werkt graag samen met andere ontwerpers en daar word ik altijd blij van, want het levert vaak de mooiste producten op. Piet Hein Eek ontwierp de serie ‘INDUSTRIELL’, die vanaf februari 2018 in de winkels ligt. Een voorproefje van vazen, een stoel, tafel en bank waren te zien. Een andere toffe samenwerking is die met designmerk HAY, ‘YPPERLIG’ verkrijgbaar vanaf oktober dit jaar.  Daarnaast komt er ook een samenwerking met Tom Dixon die onder andere een bank ontwierp die helemaal naar je eigen smaak is aan te passen.

En meer

Er was nog veel meer moois te zien, maar het allerliefst snuffel ik toch rond in de winkel zelf. Op het event vind je een kleine selectie van de nieuwste artikelen, de hoogtepunten als het ware. Leuk om te zien, maar doe mij maar de volledige collectie die ik meteen in m’n winkelwagentje kan gooien ;)

Save

Save

Save

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

 1. Lesley

  Wat leuk dat je hier wat van laat zien! De groene kleur van de bank vind ik mooi. Ik vind de samenwerkingen erg tof, de eetkamerstoel van IKEA / Hay is mijn favoriet denk ik. Zouden de items van deze samenwerkingcollectie tijdelijk zijn denk je? (Ik denk aan jou vaas en de populariteit daarvan nu)

  Off topic: ik ben benieuwd hoe het met je studie interieurdesign gaat? Ga je ons daar meer over vertellen in blogs?

  1. Ik weet het niet zeker, maar ik denk wel dat het een tijdelijke collectie is ja, zolang de voorraad strekt. Dat zijn bijna alle samenwerkingen met ontwerpers.

 2. Marloes

  Is alles wat we zien op de fotos the koop bij ikea?
  Ik zie veers billeted mooie items die ik wel zou willen kopen;-)