Interieurdingen waar ik blij van word

Ik word altijd blij van de lijstjes die bloggers weleens plaatsen over de 50 dingen die ze gelukkig maken. Daar wilde ik ook iets mee doen. Ik word van veel dingen vrolijk maar de meeste blije momenten heb ik thuis. Waar ik lekker kan huismussen zoveel als ik wil.

Ik word blij van de natuur in het algemeen en in huis geniet ik er ook van. Van het uitzoeken van een mooi boeket of door een paar losse bloemen te kiezen die ik het meest bijzonder vind. Zo lang mogelijk doen met een bos bloemen door de bloemen die lang goed blijven te verdelen over kleinere vaasjes, of eens een overgebleven bloem in de keuken of badkamer te zetten. Op het moment koop ik steeds nieuwe voorjaarsbollen; hyacinten, witte druifjes, alvast een beetje lente in huis. Ik word blij van mijn planten, wanneer er een nieuw blad aan een plant groeit voel ik me een hele goede plantenmoeder. Ik heb dan wel een cactus vermoord maar mijn moeilijke kamerlinde groeit elke dag!

Iets nieuws kopen voor in huis en daar een plekje voor vinden. Het meest blij word ik van een nieuw vaasje. Of schatzoeken in een kringloopwinkel en daar iets vinden dat voor mijn interieur gemaakt lijkt te zijn. En daarna dat nieuwe oude ding schoonmaken en door het hele huis slepen voor de beste plek. Marktplaats afstruinen naar een nieuwe liefde. Een kastje vol interieuraccessoires om mee af te wisselen. En nog een bak en nog een kast.

Een klus in huis afmaken. Een DIY-idee dat lukt. Plannen maken over dingen die ik graag nog wil veranderen of aanpakken in huis. Dromen over een huis dat helemaal af is en over de items die nog op mijn wensenlijstje staan. Nieuwe dingen toevoegen aan mijn wishlist. Beter nog: wanneer een item van dat lijstje niet langer een wens is maar werkelijkheid.

Met een zacht plaid om op de bank zitten en naar de regen buiten staren. Binnen zitten als het buiten koud is en grijs. Alles binnen handbereik vanaf die bank: drinken en lekkers, afstandsbediening, laptop en telefoon. Mijn fort op de bank. Kat op schoot, klaar. Ik houd van liggend lezen op de bank, of een film kijken. Precies in het hoekje. Kijken naar Nederland verhuist en VT wonen op de bank. Foto’s bewerken en blogs schrijven vanaf de bank. Jullie reacties lezen vanaf de bank.

Stofzuigen en hoe netjes alles dan ineens lijkt. Schoonmaken of opruimen met mijn favoriete muziek hard aan. Dansen door de kamer met een stofdoek in m’n hand of met de kat in mijn armen.

Een vers opgemaakt bed. Is er iets heerlijkers dan tussen knisperende lakens te kruipen en de geur van wasverzachter op te snuiven? En het staat ook zo mooi, zo’n opgemaakt en nog onbeslapen bed.

Aanrommelen in huis, dat vaasje hier, nee toch daar. Om het eigenlijk altijd weer te laten bij hoe het in eerste instantie al stond. De kussens op de bank opschudden, de planten water geven. ’s Avonds de kaarsjes aansteken. Een poging tot opruimen doen maar bijna nergens afscheid van kunnen nemen en alles weer terugzetten. Daarna op de bank met een kop thee en iets lekkers van mooi servies.

Dingen die roze zijn, het blijft al jaren een favoriete kleur. Verschillende structuren en patronen combineren en dat het dan nog goed bij elkaar matcht ook. Ook alles wat rond is vind je in mijn huis: tafeltjes, vazen, krukjes, manden, spiegels. De laatste tien dingen die ik in huis haalde waren rond van vorm.

Een mooi plaatje stylen voor de foto (en dan niet achterom kijken waar het vervolgens een dikke bende is).

De kat. Pip is dan misschien niet echt een onderdeel van mijn interieur, maar hij leukt de boel op en matcht ook nog eens met mijn spullen. Ik word blij als hij op schoot komt slapen (elke dag minstens vier keer) en lach me dood als hij los gaat op een speeltje. Ik kan uren naar hem kijken. Een spinnende kat is het beste geluid ooit. Dit huis zou geen thuis zijn zonder Pip.

Van welke interieur dingen word jij blij?

Save

Save

Save

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

9 reacties

 1. Dat tapijt is echt een plaatje!

  |
  1. Dankjewel, ook zo’n ding waar ik elke dag blij van word!

   |
 2. Anna

  Daar ben ik het helemaal mee eens! Wat een mooi tapijt! Mag ik vragen waar je die hebt gekocht? Ik zou ook graag zo’n soort tapijt willen.

  |
  1. Dankjewel Anna, het tapijt kocht ik online via rugvista.nl

   |
 3. Ik word blij van een nieuwe bos bloemen en mijn tekeningen van Anna’s illustrations ????

  |
  1. Leuk! Van prints en kunst kan ik ook heel blij worden!

   |
 4. Lesley

  Wat een leuk artikel weer! Ik word heel blij van een groot kunstwerk van Paulus Noomen in onze woonkamer. En ook van mijn Iitala vaasjes en muuto waxinelichtje -de laatste, zo klein maar perfect design in mijn ogen-

  |
  1. De kleinere dingen zijn soms het meest bijzonder!

   |
 5. Betsy

  Je hebt roze eetkamerstoeltjes op je site staan. Waar heb je die gekocht?

  |

Comments are closed.