kerst bij mij thuis

Kerst bij mij thuis

kerst bij mij thuis
Ik houd van kerst, ik vind het nog leuker dan jarig zijn. Misschien omdat je er zo lekker lang naar uit kunt kijken en je eerst nog weken mag genieten van die gezellige lichtjes en kaarsen in huis, terwijl het buiten donker en koud is. Ik ben altijd al gek geweest op de kerstdagen en keek er dan ook erg naar uit om mijn eigen huis voor het eerst te versieren voor kerst. Ik ging los op mijn kerstboom, want more is more als het om kerst gaat!

kerstboom wit roodkerstboom detail detail-kerstboomkerstboomkerstboomdetail-kerstboom5kerstballendetail-kerstboom3kerst guirlande kastkerst guirlandekerst guirlandexmassneeuwvlokkenwoonkamer kerstdienblad kerstkaarsen kerstkaarsen kerstDe kerstboom stond er al voordat het Sinterklaas was, ik kon niet langer wachten! Ik houd van een volle kerstboom, hoe meer hoe beter. Vanuit huis was de kerstboom jaren traditioneel rood met goud, daarom wilde ik in mijn eigen huis graag iets anders. Het werd voornamelijk wit, met een beetje zilver en rood. Niet al te veel ballen maar vooral heel veel verschillende hangertjes. Je kunt van alles vinden in mijn boom; vogels, vlinders, kerstboompjes, sterren, hartjes, bellen, dennenappels, engeltjes, sneeuwvlokken, een hert, een zwaan, ijspegels en een paddenstoel. Een volle boom, maar doordat het meeste wit is vind ik het niet te druk ogen. Ik heb zelfs nog versiering over! Op tafel heb ik een dienblad gevuld met waxinelichtjes die ik al had, aangevuld met twee sterren en een lichtsnoertje op batterijen. Bovenop de kast ligt een guirlande met een slinger van witte sterretjes. Aan het raam naast één van de deuren hangen twee sneeuwvlokken, op de vensterbank staat een hert en op de fotorichel de tekst Xmas. Ik ben er helemaal blij mee en kan niet wachten om elk jaar iets anders toe te voegen aan de kerstboom. Fijne feestdagen!

P.s. Omdat ik kerst zo éénig vind, kun je vanaf nu vooral veel kerstposts verwachten op Éénig Wonen, hopelijk vind je dat leuk en anders is volgende maand alles weer normaal :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties

  1. De sneeuwvlokken kocht ik vorig jaar in een winkeltje waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Ik weet niet of ze van een bepaald merk zijn ofzo :(

 1. Wat een gezelligheid! Ik kan ook niet wachten om mijn huisje gezellig te maken voor kerstmis. Het is pas net een week van mij, maar de aller eerste aankoop die ik deed was: Een kerstboom! haha, heel logisch :P

 2. Jouw dienblaadje met waxinelichthouders e.d. vind ik echt zo mooi!
  Ik ben nog aan ’t wachten op mijn kerstboom, ik heb na veel wikken en wegen een kerstboom van hout (bij Kruidvat) gekocht. Maar hij is nog niet bezorgd, beetje jammer…

 3. SanneWierda

  Wat ziet het er heerlijk gezellig uit! En wat is die witte kast prachtig! Krijg helemaal zin om mijn kerstboom neer te zetten.
  Trouwens, hoe reageert Pip op je boom? Heeft hij er nog niet in gezeten?

  1. Pip is met periodes heel geïnteresseerd in de hangertjes, dan slaat hij er met z’n poot tegenaan, maar als ik nee zeg houd hij meestal wel op. Het is voor hem denk ik wel één groot speelparadijs haha. Maar tot nu toe is alles nog heel, gelukkig! Ik heb expres weinig en onbreekbare dingen onderin de boom gehangen.

 4. Heel mooi en gezellig allemaal! Ik heb nu net een kerstboom gekocht en morgen ga ik hem optuigen en de rest van het huis versieren.

 5. SwingNSmile

  Jaaa. . . . met verjaardagen en kerst:”More is even better!” ;-}
  Ik ga ook voor de 1e keer kerst vieren na de verhuizing.
  Bedankt voor je tips, mooie foto’s.