Zelf een kerstwindlicht maken met amaryllisbol

Voor kerst wilde ik graag een zelfmaakidee delen, dat ik al een tijdje in mijn hoofd had. Het gaat om een kerstwindlicht, waarbij meerdere DIY’s nodig zijn om tot één geheel te komen. Een kerstster van takken, een amaryllisbol en koekjesvormen omwikkelen met wol en op glas tekenen met een krijtstift. Ik deel stappenplannen zodat je dit windlicht zelf kunt maken, maar alle DIY-ideeën kun je ook los van elkaar gebruiken.

Kerstwindlicht maken, benodigdheden

Om het kerstwindlicht zoals op de bovenste foto te maken heb je het volgende nodig: een windlicht (ik gebruik ‘glassglad’ van Ikea), takken, een bol wol, een amaryllisbol, touw, een schaar, een krijtstift, sneeuwslingers en koekjesvormen.

Stap 1: Kerstster maken van takken

Meet hoe groot je ster ongeveer moet worden om hem bovenop het windlicht te laten liggen. Knip de takken in zes gelijke stukken. Met drie takken vorm je een driehoek, doe dit twee keer en maak de takken vast met touw waar ze elkaar kruisen. Leg de twee gelijke driehoeken op elkaar en maak ze aan elkaar vast met meer touw.
Ik gebruikte katjestakken omdat ik deze nog in huis had, maar dit kan met allerlei soorten takken, bamboe of bijvoorbeeld houten latjes. Dit is een kleine ster omdat hij anders niet op het windlicht blijft liggen, maar je kunt hem zo groot maken als je wilt. De ster is een losse DIY, die je als decoratie neer kunt zetten.

Stap 2: Amaryllisbol omwikkelen met wol

Trek de wortels van een amaryllisbol en omwikkel hem met wol. Ik kocht deze amaryllis bij action, waar je een stuk voordeliger uit bent dan bij de bloemist. Maak je geen zorgen over de wortels, de bol zelf bevat voldoende voedingstoffen om de bloem tot bloei te laten komen. Heb je ook een kat? Sluit hem dan even op, want wol en katten is: spelen, spelen, spelen!

Stap 3: Op glas tekenen met krijtstift

Teken figuren op het glas met een krijtstift. Ik tekende uit de losse pols wat simpele sterren en sneeuw, maar je kunt ook een ingewikkelder patroon uitprinten en overtrekken of een mal gebruiken. Deze losse DIY kun je op heel veel manieren gebruiken, teken op je kerstballen, je keukenraam, een spiegel. Alles wat je kunt tekenen en schrijven kun je maken met een krijtstift. (Je krijgt nu een setje gratis bij 2 vellen decemberzegels).

Stap 4: Sneeuwslinger aan ster hangen en koekjesvormen omwikkelen met wol

Omwikkel koekjesvormen met wol en hang ze aan de kerstster, samen met wat sneeuwslingers. Leg de ster met vormpjes en sneeuwslingers bovenop het windlicht, zorg dat alles binnen het glas hangt. Klaar! De koekjesvormen omwikkeld met wol kun je ook los gebruiken als kerstversiering in de kerstboom.

Ik ben benieuwd wat je van dit kerstwindlicht vindt, is het iets wat je na zou maken of kies je ervoor om alleen een kerstster te maken, op glas te tekenen of een amaryllisbol of koekjesvormen te omwikkelen met wol? Zin in meer kerst DIY-ideeën? Ik maakte eerder een kerstschaal met mos, kaarsjes en kerstfiguren, maar je kunt ook zelf glazen kerstballen vullen.

Save

Save

Save

Save

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

5 reacties

 1. Mirjam

  Ziet er leuk uit, ga ik zeker eens proberen!

  |
 2. Mirjam

  Ziet er leuk uit, ga ik zeker eens proberen!

  |
 3. Ellen

  Wat super gaaf!! Mooie kleurencombi ook. Past goed in je huisje.

  |
  1. Dat vond ik nou ook, echt een bol wol voor mij haha :D

   |

Comments are closed.