Ondertussen met het klussen #1

klussennr1
De sleutels van mijn appartement heb ik nu een week. In die week hebben we al ontzettend veel geklust! Alle kozijnen, plinten, drempels en deuren zijn grijs/blauwig of viesgeel. Dat moet wit worden! Dat betekent: schuren, schuren en nog eens schuren. En dat hebben we dan ook veel gedaan de afgelopen dagen! Kijk verder voor foto’s van alle kamers in huis en alle klusperikelen. Ik heb zelfs al wat voor en na foto’s kunnen maken, het gaat allemaal best hard!

SAMSUNGDe woonkamer is lekker ruim met 28m². De donkere kozijnen hebben inmiddels al een laagje grondverf. Op de foto is het niet heel goed te zien, maar links zit een deur met raam die naar de slaapkamer leid, dat vond ik een beetje overbodig omdat er ook een deur naar de slaapkamer gaat via de hal. Ik hoef ook niet zo nodig uit te kijken op mijn bed vanuit de woonkamer, dus deze deur en het raam hebben we dichtgemaakt. Zo krijg ik ineens veel meer mogelijkheden om te schuiven met meubels, omdat er nu geen deuren meer in de weg zitten. Verder wil ik graag een ombouw om de radiator. Hieronder een voor en na foto van de woonkamer voor het dichtmaken en erna.

woonkamernakeuken2De keuken, ik ben niet zo blij met het steenrode aanrechtblad, dat gaat zo ontzettend vloeken met mijn roze thee- en handdoeken en mijn hardroze rolgordijnen (zie later). Ik hoorde van een buurvrouw dat er ook mensen zijn met een groen aanrechtblad, wat dat betreft valt het rood dan nog weer mee! Links komt mijn gasfornuis (met oven, yay!). Ik zit eraan te denken om het keukenkastje rechtsboven weg te halen en hier twee planken te bevestigen. De muren moeten nog gesaust, maar de kozijnen zijn al wit. Hieronder ben ik druk aan het verven, samen met mijn moeder.

schilderenvoorennaDit zijn de kozijnen in de keuken; links voor het verven, rechts erna. Zie je hoe links de radiator mooi wit lijkt en rechts juist gelig? Dat laat goed zien hoe viesgeel het houtwerk was voor het schilderen. Er moet nog wel een tweede laagje verf over en de radiator wordt ook nog friswit. Een plankje boven de radiator lijkt me ook nog leuk!

slaapkamerslaapkamersIk heb lekker de ruimte met maarliefst drie slaapkamers! In slaapkamer één ga ik slapen. Kamer drie ga ik denk ik gebruiken als een soort kantoortje en slaapkamer twee wordt mijn walk-in-closet/ rommel/ opbergkamer. Maar misschien denk ik daar later wel anders over. We zijn vooral aan het klussen geweest in kamer één, hier kun je de deur en het raam die naar de woonkamer leidden goed zien. Ook aan deze kant is dit dichtgemaakt, zie hieronder voor en na.

voornadiscokleurWe hebben een lamp mee die van kleuren kan veranderen, wat zoals je kunt zien een gaaf disco effect geeft. Natuurlijk hebben we hem gewoon op wit licht gezet, maar af en toe een kleurenspektakel houdt de kluszin hoog :)

schurenplamurenIk wist niet dat ik het in me had, maar ik begin me na al dat geklus al een ware expert te voelen op het gebied van schuren, plamuren, aftapen en verven! Schuren en aftapen vind ik de minst leuke klusjes. Plamuren is wel leuk, totdat je 100 gaatjes hebt gevuld en je er nog een flink aantal moet. Verven is gewoon tof, je ziet gelijk resultaat van je harde werk. Hierboven ben ik aan het plamuren in de gang en rechtsonder mijn hand onder het schuurstof (wat werkelijk overal gaat zitten).

voordeurDe voordeur was kanariegeel, maar nu heerlijk wit!

wcgangIn het toilet hoeft gelukkig weinig te gebeuren, de muren boven de tegels zijn wit gesaust en ik ga er een nieuwe toiletbril en toiletrolhouder in maken. (Dit is zo’n irritante houder met een los staafje dat dan steeds op de grond valt bij het wisselen van rol). Rechts een idee van de ruimte in de gang bij binnenkomst.

stukenDit is mijn handige broer die zich gestort heeft op het stuken van muren. Dat mag je namelijk helemaal zelf doen van de woningstichting, als je een muur wilt verven. Anders moet je werkelijk elke muur willen behangen vanwege alle gaatjes. De muren zijn van kaal gasbeton, dat wil zeggen dat er overal luchtbel gaatjes in zitten.

klussen2Bouwplaats :P

dictmaken raamEen oom van mij is timmerman en dus erg handig met klussen! Ik ben ontzettend blij met zijn hulp.

halwashokLinks is de hal die naar alle slaapkamers, de douche en het toilet loopt. Rechts zie je de bijkeuken, die naast de keuken zit. Rechts komt een wasmachine te staan, dus ik noem het maar gewoon een washok. Ik ga er nog een koelkast neerzetten en een stellingkast om een voorraadje boodschappen te kunnen bewaren.

schurenSchuren, schuren en nog eens schuren.

behangrolgordijnenEn het leukere werk, het uitzoeken van raambekleding, behang en andere alle dingen die een huis een thuis maken. De beige rolgordijnen komen in de woonkamer, de donkergrijze in de slaapkamer en de hardroze in de keuken. Ik twijfelde wel erg over de kleur voor in de keuken, had eerst een witte variant op het oog. Later dacht ik; ach wat maakt het ook uit, deze matchen met m’n theedoeken! Eigenlijk lijkt het me wel gaaf staan :D Rechts het behang dat ik heb uitgezocht voor in de woonkamer, het bloemenpatroon komt op de lange muur in de woonkamer en aan het einde van de hal, de egale kleur ernaast komt aan een kortere muur in de woonkamer waar de eettafel komt te staan.

Ik ben nog nooit zo vaak in een bouwmarkt geweest in mijn leven als de afgelopen week en ik zal er nog wel vaker naartoe moeten de komende tijd. Het is een enorme klus, maar ik vind dat we in de paar dagen dat we aan het klussen zijn al best ver zijn gekomen! Vandaag worden er wat kleine reparaties uitgevoerd en ga ik in m’n eentje nog wat tapen, verven en plamuren. Tot de volgende ‘ondertussen met het klussen’, ik hoop dat er dan meer te zien is dan kale ruimtes!

De klusupdates op een rijtje:

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

27 reacties

 1. Jeetje het begint al behoorlijk op te knappen! Echt super leuk! Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat. Wij zijn hier ook weer aan het klussen geslagen maar ik vind het verschrikkelijk haha! Moet je aanrechtblad zo blijven van de woningbouwvereniging? Anders zou je nog kunnen kijken of je hem een ander kleurtje kan geven met een primer als onderlaag? Nou heel veel succes nog en ik hoop dat het lekker snel zal verlopen en dat je snel aan de slag kan met het leukste: Inrichten!

  |
  1. Ik denk dat het aanrechtblad wel zo moet blijven, ach als alles klaar is wen ik er vast wel aan.

   |
 2. Ben heel benieuwd hoe het er uit komt te zien! Mijn zusje zit nu ook middenin een verhuizing, dus ik ben ook nog lekker aan het klussen! :)

  |
 3. Ziet er erg gezellig uit! Ben wel erg benieuwd hoe het gaat worden! Nog veel succes!

  |
 4. Marlies

  Wauw wat moet er een hoop gebeuren zeg! Maar leuk om te zien. Ben benieuwd naar de volgende ‘aflevering’ ;).

  |
 5. hilda

  Nou Karin, dat gaat mooi worden…ben zo benieuwd na het eind resultaat!!!!

  |
 6. Vera

  Het begint al wat te worden en handig dat je zo duidelijk weet wat je wil natuurlijk :)

  |
 7. Ik ga mijn kamer veranderen, verven etc.
  Nu ik dit zie komen de kriebels weer wat om hoog,
  want ik kijk uit naar het eindresultaat,
  maar de tijd, moeite en het werk wat erin gaat zitten maken me geeeeeeeeek.

  Liefs Marieke

  |
  1. Als je eenmaal bezig bent valt het best mee hoor! Je kunt vast hulp krijgen van familie. En het eindresultaat is wat je voor ogen moet houden, dat maakt het er naartoe werken minder erg :)

   |
 8. Bianca

  Ooh spannend! Wij moeten nog veel verbouwen (echt schouwen afbreken, nieuwe vloeren, plafond, elektriciteit vernieuwen, nieuwe keuken, badkamer betegelen) maar kijk er zo tegenop. In een huis waar ik moet wonen heb ik het graag netjes, maar klussen voor de verhuis was wegens het kostenplaatje niet mogelijk dusja.

  |
 9. Renate

  Wow, wat een enorme klus! Maar wat gaaf dat je dat gaat doen, ben heel erg benieuwd naar je eindresultaat! :) (ik volgde je altijd, maar was je uit het oog verloren, tof om te zien dat je nu een eigen huisje hebt gevonden)

  |
  1. Wat leuk dat je me teruggevonden hebt!

   |
 10. Foodloveandhappiness

  Zo er is al veel gedaan zo te zien! Succes met het klussen, ben benieuwd naar meer foto’s! =)

  |
 11. Bianca

  Wow wat een klus, en het schiet echt op zo. Voor je het weet, woon je er!

  Fijn weekend!

  |
 12. Zo spannend en leuk! Wat je keukenkastje betreft: ik zou er ook twee planken van maken! Daar kun je dan weckpotten met voorraad en je kookboeken op kwijt (of zo) en dat staat leuk!

  |
 13. Wow wat leuk! Ik hou wel van klussen :) Ben meerdere keren verhuisd, en elke keer is het leuk om alles opnieuw op te bouwen.
  Je huisje ziet er ook echt leuk uit! Ben benieuwd hoe het allemaal zal samenkomen, maar ben er zeker van dat het er erg mooi zal gaan uitzien :)

  |
 14. Ziet er heel leuk uit al!! Veel ruimte heb je daar!

  |
 15. Ik ben heel benieuwd hoe het er allemaal uitgaat zien.

  |
 16. Ik vind het zo leuk voor je! Als ik naar de foto’s kijk, krijg ik helemaal kluskriebels. Ohhhh, wat wil ik graag een appartementje vinden zodat we het helemaal naar onze smaak in kunnen richten. Lijkt me heerlijk! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat :)

  |
 17. Anneke

  Wat een leuk huis en wat wordt er hard gewerkt!
  Dat wordt echt een paleisje als het af is.
  Voordeel van al dit kluswerk: je ziet het onder je handen opknappen!
  Ben nu al benieuwd naar het resultaat. Veel succes, klus ze!

  |
  1. Het zorgt wel voor wat stress, maar inderdaad, dat je het ziet opknappen zorgt ervoor dat je het wel volhoudt!

   |
 18. Chantal

  Super spannend allemaal zeg! Ben ook heel benieuwd als strakkies alles klaar is. Veel succes en klusplezier nog! ;)

  |
 19. Wow, wat een ruimte! Whaaa, je moet dus nog veel gedaan worden!
  Maar binnenkort wordt je eigen nestje. Spannend!

  |
 20. Esmeralda0126

  Hoi hoi volgens mij mag je het aanrecht blad wel verwijderen hoor ik woon zelf ook in een huurhuis en heb dat ook gedaan voor de zekerheid staat het oude blad nog in de berging voor als ik ooit weg ga.

  |
 21. Liliane

  Leuk dat je ons op de hoogte houd van al het klusgeweld! :D
  En wat een onwijs geluk heb jij met zoveel ruimte.
  Ik moest even lachen om je wcrolhouder, herkenbaar ;)
  Ik kan niet wachten tot het kopje thee dat ik bij je kom nuttigen!

  |
 22. vrekdesiecle

  Wat ontzettend leuk dat je een huisje hebt gevonden en wow drie slaapkamers nog wel! :) Echt super.. nu is het even bikkelen maar gelukkig heb je een goed klus team zie ik! Succes en we zien het eindresultaat verschijnen!

  |

Comments are closed.