Ondertussen met het klussen #2

ondertussenmethetklussen2
Sinds de vorige ‘ondertussen met het klussen‘ zijn we twaalf dagen verder. Twaalf dagen waarin er hard en veel is geklust en waarin het appartement steeds meer wordt hoe ik het hebben wil. Geen grijsblauw en viesgeel meer te bekennen, alles is helder wit! Dat verf zo’n verschil kan maken, ongelofelijk. Er is vooral heel veel geverfd, ik zocht de vloeren uit en kocht alvast wat meubels!

bouwmarktIk heb weer de nodige bouwmarkten bezocht, ik voel me er bijna thuis. Ik ben er wel achter dat een huis opknappen geen goedkope aangelegenheid is. Vooral muurverf is duur en je hebt altijd meer nodig dan je van tevoren denkt, van alles, schuurpapier, verf, afplaktape; het vliegt erdoor! Zodra de folders op de mat vallen spit ik deze dan ook door op kortingsacties!

washok voor naVier januari werd de vloer in het washok geëgaliseerd, je kunt het links achter zien, de vloer was daar voor een klein deel een centimeter lager. Niet echt handig als je daar een koelkast neer wilt zetten. Eigenlijk was de opdracht alleen dat kleine stukje te vullen, maar gelukkig kreeg ik de klusjesmannen zover om de hele vloer te egaliseren. Het washok is nu eigenlijk bijna helemaal klaar, de kozijnen, muren, plinten en buizen zijn geverfd. Alleen nog een vloer erin en plakplastic voor de ramen tegen inkijk vanaf de galerij.

voorna slaapkamerDe tweede slaapkamer, voor en na. Ik weet niet wie er bedacht heeft om een radiator donkerrood te verven, na de eerste laag wit werd hij natuurlijk mooi roze. Nog maar een keer erover dus! Ook deze kamer is bijna helemaal af! Het plafond was in deze kamer niet zo netjes geverfd, dus die hebben we zelf nog maar een keer gedaan.

kastjeklussenHet eerste meubel dat ik kocht was de buffetkast links, bij de kringloop (foto gemaakt met mobiel, daardoor niet heel scherp). Het meest kan ik genieten van het vinden van een oud meubel bij een kringloopwinkel. Dat voelt altijd een beetje als het vinden van een schat. Zulke kastjes vind je natuurlijk niet bij de Ikea, al ben ik daar ook dol op. (Hierover later meer, veel meer!) Zo’n ouder meubel heeft net even wat meer persoonlijkheid dan een rechttoe rechtaan massaproductie meubel. De buffetkast ga ik nog wit verven. Rechtsonder zie je de muur van de tweede slaapkamer (vorige foto). Er zitten zoveel gaatjes in! Na het verven lijkt dat alleen maar erger, je word eigenlijk gedwongen om de muren die van dit materiaal gemaakt zijn te behangen, want je krijgt het anders nooit netjes. Dat vind ik wel balen.

voor na schilderenIk ben gek op voor en na foto’s omdat het verschil tussen geel en wit zo duidelijk is.

verfvoornaAh wat een verschil! Alle deuren waren grijs, nu zijn ze allemaal wit. Alles lijkt nu veel ruimer en frisser.

schilderenMijn broer verfde alle radiatoren en buizen, rechts ben ik bezig om de buizen in het washok te verven. Normaal heb ik mijn haar in een staart tijdens het klussen en dat is ook wel nodig want ik heb al een paar keer verf in mijn haren gekregen.

IkeaVorige week zijn we een hele dag in Ikea geweest. Ik heb hier alle vloeren voor het huis uitgezocht, wat meubeltjes gekocht en andere kleine handigheidjes. Ik ben nog nooit zó lang in een Ikea geweest. Ik koos voor twee verschillende vloeren, Een grenen/antiek patroon voor de woonkamer, hal en keuken en grijs eikenpatroon voor de gang en alle slaapkamers.  Rechts zie je alle aankopen achter elkaar, van het karretje vooraan tot en met de gouden rollen (ondervloeren) is van mij. Alles bij elkaar een hele rij.

ikea bezorgingHet was teveel en te zwaar om zelf mee te nemen in m’n Aygo’tje, dus liet ik alle grote pakketten en de vloeren thuis bezorgen. Ik had wel een beetje medelijden met de mannen die de vloeren naar boven moesten brengen. Die pakketten wegen 15kg per stuk en ik had er nogal wat. En nu ben je vast heel benieuwd wat ik allemaal heb gekocht? Ik maakte een collage met de productfoto’s van de site, aangezien de dozen een beetje nietszeggend zijn.

Ikea aankopenWat heerlijk om dit uit te zoeken! De vloeren vond ik wel heel lastig. Er is niet zoveel keus bij Ikea, maar de prijs was zo gunstig dat ik hier veel goedkoper uit was dan bij andere winkels. Ik kon uiteindelijk niet kiezen, dus nam ik gewoon twee soorten :) Verder kocht ik kanten gordijntjes voor in de kleinste slaapkamer en veel voorraadpotten en opbergbakken voor in de keuken en bijkeuken. Voor in de douche het douchegordijn rechtsboven met grijze strepen. Een eettafel met schuine poten, deze tafel kun je ook uittrekken waardoor er meer mensen aan kunnen zitten, handig!  Een stellingkast voor in de bijkeuken, twee van die witte plankjes met rvs dragers voor in de keuken, die komen er in plaats van een keukenkastje. Het rode kastje had ik niet op mijn lijstje staan, ik zocht eigenlijk zo’n smal schoenenkastje, die ik allemaal toch niet zo mooi vond. In de winkel liep ik tegen dit kastje aan en ik was gelijk verkocht. Deze komt in de hal, waar ik er mijn schoenen, sjaals en dat soort dingen in wil opbergen. Ik heb normaal nooit wat met rood, maar soms trekt iets je gewoon aan? Ook kocht ik er nog een bureau, er stond een voorbeeld van in de winkel en ook dit was een ‘verkocht!’ item. Die pootjes!

schilderen2Een iets minder charmante foto van mij, ik ben de kozijnen in de woonkamer aan het verven, rechts mijn vader die de muur in de hal wit maakt. Deze dagen hebben we vooral veel geverfd.

gang voornaDe gang, voor en na het verven van muren, plinten en deuren. Geweldig niet? Het lijkt nu echt een stuk bewoonbaarder, zo zonder grijze betonnen muren. Op de achterwand komt nog een behangetje, om de lengte een beetje te breken en de gang wat gezelliger te maken. Hier komt hetzelfde behang met bloemenpatroon als in de woonkamer, dat ik de vorige keer liet zien. De muren en deuren zijn geverfd toen ik zelf aan het werk was, ik vind het heel jammer als ik er zelf niet bij kan zijn, maar je kunt moeilijk een maand vrij nemen van je werk. Het is wel heel gaaf om dan binnen te lopen en dit te zien, wat een verschil!

slaapkamer dichtHet raam en deur tussen de woonkamer en grootste slaapkamer zijn in de eerste week al dichtgemaakt, nu is het houtwerk ook in de grondverf gezet en zijn de randen afgewerkt met lijstjes. Aan de kant van de slaapkamer valt het een stukje in de muur, ik weet nog niet wat ik hiermee zou kunnen doen. Ik kijk op deze muur uit vanuit het bed, heeft iemand misschien een leuk idee om hier iets mee te doen?

Bijna al het verfwerk is klaar, een paar kleine dingetjes moeten nog voor een tweede keer geverfd worden en in de grootste kamer moet nog het meest gebeuren. Het is echt fijn dat alles nu zo opschiet. Halverwege deze week leek het allemaal veel langer te duren. Al het verfwerk dekte niet in één keer, dus alles moest nog een keer over. Je was een hele dag bezig, maar als je aan het eind opsomde wat je had gedaan was het niet zoveel. Maar al met al zijn we nu bijna zover dat de muren behangen kunnen worden en de vloer gelegd. Het duurt nu echt niet lang meer, ik ben dan ook benieuwd wat ik de volgende keer kan laten zien!

De klusupdates op een rijtje:

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

22 reacties

 1. Ziet er al aardig goed uit! :)

  |
 2. Wat veel werk, maar is het wel heel erg waard zo te zien.

  |
 3. Liliane

  Wauw, het schiet al op! Leuke spulletjes heb je ook gekocht :)
  De buffetkast begreep ik in eerste instantie niet, vond de houtkleur niet wat ik bij jou gedacht had. Maar toen las ik verder en begreep ik het ;)
  Zo’n glazen muur heeft mijn zus in het nieuwe huis ook. Aan een kant hebben ze ook een houten plank bevestigd maar aan de andere kant niet, dus dat hebben ze behangen over het glas heen (ya really).
  Wat we ermee gaan doen weet ik nog niet precies aangezien we er geen spijkertjes in kunnen slaan.
  Bij jou hangt het een beetje af hoe je de rest gaat inrichten. Ik zelf zou er mijn bureau neerzetten en op de muur een soort van prikbord maken. Of zonder bureau en dan ‘draadkunst’ maken met kleine spijkertjes. Of dit stukje muur behangen of een leuke kleur geven en er een plant voor zetten.
  Het is niet zo’n dikke plaat he? Dat maakt de opties wat kleiner.
  Veel succes met de laatste loodjes!

  |
  1. Haha, nee die donkere houtkleur is niet echt mijn ding, maar eenmaal wit is hij vast prachtig! Behangen over glas klinkt niet echt als een topidee, gekke keus. Een bureau gaat daar niet lukken, die muur zit tegenover het bed en dat neemt teveel ruimte in. Draadkunst vind ik wel erg mooi, maar durf ik ook niet te doen, want als ik het zat ben zitten er allemaal gaatjes in, dat vind ik zonde.

   |
 4. Inderdaad, wat verf toch al niet kan doen! Lekker fris! En die rode kast is inderdaad heel mooi! Succes nog even met klussen!

  |
 5. Wat heb je veel werk verricht! Gelukkig krijg je hulp.
  De nieuwe wand in de slaapkamer zou je een kleurtje kunnen geven, zodat het een kader vormt voor bijvoorbeeld een schilderij/ingelijste poster of een verzameling (bordjes?). Ik zie de oorspronkelijke kozijnen als een soort lijst, dus daar zou ik gebruik van maken. Je kunt er (als daar ruimte voor is) ook een mooie sidetable tegenaan zetten en de nieuwe wand behangen.
  Ik ben ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Heel veel succes verder!

  |
  1. Een sidetable of verzameling vind ik een leuk idee! Alleen even kijken of het wil qua loopruimte als het bed er staat. Bedankt voor de ideetjes!

   |
 6. Michelle

  Het ziet er heel mooi uit, echt gelijk al een stuk ruimer. Je hebt echt leuke en handige dingen gekocht bij de Ikea. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. X

  |
 7. Karin

  Leuk weer een update!!
  Verf maakt inderdaad een wereld van verschil, het is mooi geworden zeg!
  En leuke spulletjes heb je gezocht, die buffetkast is natuurlijk geweldig en dat kanten gordijntje is supersnoezig, de vloeren die je hebt uitgekozen zijn ook mooi!
  Goede keuze om dat raam dicht te maken, staat super!

  |
 8. Karin

  Ideetjes voor de muur in de slaapkamer: schouwtje, een mooi behangetje of een grote poster

  |
  1. Ohh een schouwtje is een leuk idee, alleen ik moet even kijken hoeveel loopruimte ik daar over houd als het bed er eenmaal staat! Ben ook erg blij met het eindresultaat en de keuze om het dicht te maken.

   |
 9. SanneWierda

  Spannend zeg! Het wordt echt al mooi! Ben benieuwd hoe het straks is als je het ingericht hebt. ;-)

  |
 10. Wat een werk he al dat schilderen, kan erover meepraten. maar het resultaat mag er zijn! En ja, het is allemaal super duur helaas.

  |
 11. Ahh leuk dit! Ik her-beleef gewoon m’n hele verhuizen ;) Die ‘donkere’ vloer hebben wij ook in de woonkamer liggen, ben er heel blij mee :D Ik wou in eerste instantie ook een lichte vloer, maar die smolt samen met de kleur op onze muur. Daarom maar een donkere gedaan.. Vind je buffetkast ook heeeeeel mooi! Ik had ook zo een gewild, maar paste niet meer in ons huisje! Ik heb nu een diepe variant van de billie boekenkast met deurtjes met half glas er voor.. Ook wel mooi geworden uiteindelijk :)

  ben heel benieuwd naar het eindresultaat :D

  |
  1. Goed om te horen dat de vloer je bevalt, ik ben er wel een beetje huiverig voor omdat het natuurlijk een goedkopere soort is. Dat van de buffetkast heb je zo te horen goed opgelost, soms moetje ook gewoon een beetje creatief zijn :D

   |
 12. In die inham kan een mooie passpiegel, misschien wat smalle plankjes voor makeup e.d., decoratie in de vorm van lichtslingers, een lichtkoof erin. Als er tegenover (het bed dus) ook licht hangt, heb je door de spiegeling extra licht. Het is maar een idee, hoor.

  |
  1. Ik ben bang dat ik mezelf steeds zal laten schikken met de reflectie van een spiegel, maar iets met een lichtslinger is wel een goed idee! Dankjewel :)

   |
 13. Wauw, wat ziet dat er gaaf uit zeg! Het is echt mooi opgeknapt, ik vind het heerlijk om al die verschillende ‘fases’ van je huis te zien. Het inrichten en uitzoeken van alle leuke spulletjes is zo leuk hè. Ik was dolgelukkig toen ik alle meubels en accessoires uit kon zoeken, wat een leuk werk is dat!
  Voor de muur bij je slaapkamer, misschien een heel grote foto op canvas erin hangen? Of een fotomuur/quotemuur lijkt me ook heel gaaf.

  liefs

  |
 14. oh boy! Wat veel werk!
  Ga je 1 gekleurd muurtje doen?
  Zodra de vloer erin zit lijkt het helemaal je huisje.
  Ik ben al benieuwd naar je volgende update!
  Succes!

  |
  1. Bepaalde muren krijgen een behangetje, maar voor de rest is alles wit. Alle muren in de woonkamer worden behangen, omdat de muren daar slecht zijn. Verder komt er nog behang op de muur waar mijn bed tegenaankomt, de muur achteraan het gangetje en nog een muur in een andere slaapkamer. Bedankt voor de succeswens! Ik kan ook haast niet wachtten tot de vloer erin zit, dan lijkt het gelijk heel anders denk ik!

   |
 15. Bertine

  Je kunt het beste die muur met de gaatjes laten stucadoren, dan strijken ze hem glad en heb je er geen last meer van. Wij hebben ook zo’n muur en laten hem ook stucadoren. En ik zou die muur in je slaapkamer glad trekken met de al bestaande muur, tenzij je iets wil doen met die 10 cm. Maar persoonlijk hou ik ook van strak, geen gekke dingen, haha.

  |
  1. Ja helemaal gelijk met de andere muur zou ik ook het mooiste vinden, maar qua budget geen optie. Een aantal muren hebben we ook zelf gestuukt (o.a. in de gang en grootste slaapkamer), maar het is zo’n grote klus dat we de rest maar gewoon behangen. Als ik het budget had huurde ik graag een stukadoor in, dat geeft een mooier resultaat inderdaad! Kijk, het is ook een huurhuis, dus ik wil er niet ál te veel al doen.

   |

Comments are closed.