Persoonlijk

Ondertussen met het klussen #3

klussen3
Mijn appartement begint steeds meer vorm te krijgen. Bijna al het verf werk is klaar, het afwerken is begonnen. Er kwamen plankjes in de keuken en de buffetkast van de kringloop hebben we ook in de verf gezet. In het washok legden we een vloer en een aantal muren zijn zelfs al voorzien van een behangetje!


muur-geverfdDe laatste grote verf klus was het verven van deze muur in de slaapkamer. Het nisje valt door de witte verf veel minder op. Ik weet nog steeds niet precies wat ik ermee ga doen, ik wil even afwachten hoeveel ruimte er over blijft wanneer het bed er eenmaal staat. Ik ben ontzettend blij met al jullie ideeën over het nisje in de muur, ik heb ze allemaal op een lijstje geschreven zodat ik er makkelijk op terug kan kijken.

buffetkast2We besloten de buffetkast die ik kocht bij de kringloop alvast te schuren en te verven nu er nog schoongemaakt moet worden en de vloeren er nog niet in liggen. Ik was aanvankelijk van plan om het wit te verven, maar omdat alle muren in de keuken ook al wit zijn leek een kleurtje me ook wel leuk. In de bouwmarkt twijfelde ik tussen een roze tint en deze, ‘kiezel’ genaamd. Ik ben erg blij met deze kleur! Wat lijkt het kastje anders zo hé?

planken-keukenIn de keuken besloot ik al eerder om een keukenkastje weg te halen en te vervangen door een paar planken. Planken in de keuken vind ik namelijk veel gezelliger staan, het kastje hing ook schots en scheef dus die was ik liever kwijt dan rijk. Bij Ikea kochten we rvs plankendragers (past bij het fornuis) en planken. Helaas bleken de gekochte planken veel te smal voor de dragers, je kon je vinger er nog tussen steken, niet goed opgelet in de winkel! Bij de bouwmarkt lieten we twee planken op maat zagen. Eerst baalde ik dat de gekochte planken niet pasten, maar achteraf ben ik er blij mee want nu heb ik planken die van muur tot muur lopen, in plaats van kortere planken. Meer opbergruimte! Ook ziet het er mooier uit zo.

keukenHet resultaat met de planken.

stellingkastWe hebben alvast wat dingen in elkaar gezet, waaronder deze stellingkast voor in het washok. Ik heb gekozen om geen laminaat te leggen in het washok omdat de wasmachine hier komt te staan. Mocht er eens iets mis gaan en de boel onder water lopen, dan is het met deze vloer geen probleem. Dit is een soort plaklaminaat dat waterbestendig is.

IMG_5463En zo ziet het er dan ongeveer uit! Deze week hebben we ook plakplastic op de ramen geplakt in de kamers die uitkijken op de galerij, tegen de inkijk van voorbijgangers.

badkamerkastjeMijn douche is erg klein, er is eigenlijk geen enkele mogelijkheid tot opbergruimte. Om toch wat dingetjes kwijt te kunnen besloot ik een spiegelkastje te kopen. Stiekem vond ik de ronde spiegel met het plankje wat erin zat ook niet erg mooi, dus het was een goed excuus om hier wat anders voor in de plaats te hangen. Eerst dacht ik aan een gewone vierkante spiegel, maar toen kwam ik er achter dat er kastjes zijn waarvan de deuren voorzien zijn van spiegels. Twee in één, vierkant én opbergruimte; die ging mee. Ik kan best veel kwijt in het kastje, erg handig. Zo lijkt het straks ook minder rommelig dan wanneer je alles los op een plankje in het zicht hebt staan. Ik hoop dat ie het een beetje goed uithoud, de douche hangt er pal naast. Het is een badkamermeubel en dus er op gemaakt, hoop ik dan. Het is de ‘Lillången’ van Ikea, dus als iemand hier ervaring mee heeft?

behangen-slaapkamerDe muur in de slaapkamer is behangen, dat lijkt zo leuk nu. Dan pas wordt het echt een beetje van jezelf. Het behang is een beetje taupekleurig met daarop cirkels met een patroon van wit/zilverkleurige stipjes. Hieronder kun je het patroon beter zien.

slaapkamerbehangLinks het behangen van een kleine muur in de woonkamer, hier komt mijn eettafel tegenaan te staan. Rechts de achterkant van de gang. Hier heb ik nog geen eindfoto van omdat er nog een smal reepje behangen moet worden, dit gaan we morgen doen. Ik kan zelf echt niet behangen, gelukkig heb ik een handige moeder en broer (die kastjes in elkaar kan zetten, vloeren kan leggen en op patroon kan behangen!) Hieronder het eindresultaat van de muur in de woonkamer.

IMG_5489De foto is gemaakt toen het buiten al schemerig was, waardoor het geen scherpe foto werd, maar die houd je nog van me tegoed :) Ik kon het niet laten om het resultaat te laten zien, omdat ik zo blij ben dat we nu al aan het behangen toe zijn.

De afgelopen dagen hebben we ook veel tijd besteed aan schoonmaak werk, het lappen van de ramen aan de binnenkant, alle verf van de stopcontacten en metalen kozijnen die om veel deuren zit afschrapen (vreselijk). Dat kost veel tijd maar vond ik niet zo interessant voor de foto’s. Ook heb ik nog een dagje een meubelzaak bezocht, waar ik de lamp en het vloerkleed van mijn dromen kocht, die zal ik op de foto zetten wanneer alles af is. Het vloerkleed is een soort Perzisch tapijt, maar dan in roze en ik ben er helemaal verliefd op. Ik hoop dat jullie het volgen van het klussen nog steeds leuk vinden om te zien.

Nog even de vorige klusupdates op een rijtje: