Koesteren in 2020

Het zoveelste jaaroverzicht, tja, ik vind het leuk om te lezen en op te tekenen, we zijn allemaal mensen van gewoontes toch? 2019 was het jaar van de liefde, van mijn werk omgooien om uiteindelijk weer terug te komen. Van nieuwe ervaringen en grote besluiten. Mijn woord voor dit jaar was ‘rust’. Dat is er niet erg van gekomen ;)

Koesteren

Sinds een paar jaar geef ik mezelf een woord voor het aankomende jaar. Niet met het idee dat daar de focus op moet liggen. Het is ook geen doel of goed voornemen. Meer een wens voor mezelf. Iets wat ik dat jaar hoop te vinden of ervaren. Genieten, vertrouwen en rust waren de woorden van de afgelopen jaren. Mijn woord/ wens voor 2020 is koesteren.

Verliefd

2019 heeft me veel moois gebracht. De liefde. Soms ontmoet je iemand, waarvan je weet dat jij en die persoon weleens bijzonder goed bij elkaar zouden kunnen passen. Er een klik is. Waarbij je jaren vriendschappelijk met elkaar omgaat. Dat je je gevoel op een gegeven moment uitspreekt, maar het toen nog niet de juiste tijd was. Dat je verder gaat en het dan ineens als een klap toch inslaat. Die klik wordt een vonk, wordt vuur. De man die dit jaar mijn vriend werd is het mooiste ooit. Na jaren verliefdheid is het daadwerkelijk samen zijn nog zoveel mooier, fijner en liefdevoller dan ik me ooit had voor kunnen stellen. Ik koester hem, ons. Samen aan 2020 beginnen met nog zoveel plannen samen in het vooruitzicht, is een rijkdom die ik koester.

Momenten met mensen

In 2019 deed ik veel nieuwe ervaringen op. Ons eerste weekendje weg waarbij we overnachtten in het Kurhaus, dat helemaal niet zo chique bleek te zijn op de imposante entree na. Ik ging voor het eerst in mijn leven op vakantie buiten Europa, met een groepje vriendinnen. Marrakech was de bestemming. Een stad om nooit te vergeten, een compleet andere cultuur ervaren maakt diepe indruk. Het was overweldigend en prachtig. Later in het jaar zocht ik de rust op met vriendinnen en bleef het dichterbij huis: Terschelling. Ook een plek waar ik nooit eerder kwam. Het eiland heeft me verrast en is zeker voor herhaling vatbaar. Onder de meest heldere sterrenhemel fietsen met teveel gin-tonics en drie lieve meiden is toch wel ultiem. In september ging ik voor het eerst op vakantie met mijn vriend. In Kroatië genoten we van het niets moeten, alles mogen en de prachtige natuur. Met hem bezocht ik voor het eerst een aantal techno festivals, Diynamic en Paradigm. Ik wist niet hoe fantastisch dat kon zijn. Dit jaar willen we graag naar een wat groter festival om helemaal los te gaan.

Allemaal mooie momenten met mensen die mij dierbaar zijn en voor wie ik dierbaar ben. Koesteren. Dat de mensen die mij aan het hart gaan ziektes en overlijden meemaakten met hun naasten, en bij mijn familie alles goed en wel is. Het leven kan zomaar een rare sprong maken, of voorbij zijn. Ik wil dit jaar mijn naasten daardoor, nog meer dan ik al deed, koesteren.

Werk wisselen

Na viereneenhalf jaar zegde ik mijn vaste baan bij het azc op om iets nieuws te proberen. In januari startte ik met een loopbaancoachingstraject en een paar maanden later dacht ik een baan gevonden te hebben die nog beter bij me zou passen. Helaas bleek dat niet het geval. Mistte ik mijn oude werk binnen no-time, raakte ik haast overspannen en zegde ik deze baan na heel veel twijfel en verdriet na vier maanden op. Een periode die veel energie kostte, maar waarvan ik blij ben dat ik mijn gevoel heb gevolgd en de stap durfde te nemen om er een punt achter te zetten. Voor jezelf kiezen en je hart volgen zoals ze dat zo mooi zeggen. Dat klinkt makkelijker dan het is, kan ik je vertellen. Aan jezelf toegeven dat iets niet is wat je ervan had verwacht en daarmee naar buiten treden is lastig. Dat ik mijn gevoel kon volgen en daardoor dit jaar op 6 januari weer mag beginnen op een ander azc, koester ik.

Blog bijzonderheden

Ik blogde minder, wilde zoveel mogelijk tijd doorbrengen met de liefste en dat hele gedoe met het werk hielp ook niet echt mee. Wel begon ik aan een nieuwsbrief, Eenig Woonnieuws, die ik ook wat beter bij zou moeten houden. Schrijf je vooral hier in om me een schop onder mijn kont te geven. Ik deed mee aan een binnenkijker met fotoshoot en interview dat in Wonen&Co verscheen. Een toffe ervaring en mijn huis was nog nooit zo opgeruimd en schoon. Een droom van mij is om ooit een eigen winkel vol vintage vondsten te hebben. Dat is natuurlijk verdomd lastig om waar te maken. Dit jaar begon ik in het klein. Op instagram. Ik opende de instashop Eenig Gevonden. Daar verkoop ik dingen die ik enig vind, en die jij nu een enig plekje in jouw interieur kunt geven. Dat ik zulke leuke dingen doe door mijn hobby, koesteren.

Ik hoop dat jij in 2019 ook veel lieve mensen, mooie momenten en ervaringen hebt gehad die je koestert en dat er nog veel meer zullen volgen in 2020.

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram, vind ik leuk!

4 reacties

 1. Ik vind het een mooi woord!!
  Ik wens je bij deze nog een mooi 2020, ééntje om te koesteren :-)

  |
  1. Dankjewel Alet, ik hoop het ook! :D

   |
 2. Leuk dat je iemand hebt ontmoet! Misschien off-topic, maar waar heb je die kurken bloempot gekocht? Ik vind die heel leuk, maar kan hem nergens vinden..

  Alvast bedankt!

  |
  1. Hij is niet van kurk maar van keramiek, en hij is te koop via mijn instashop @eeniggevonden

   |

Comments are closed.