Kunst in het kleinste kamertje

Bijna overal in mijn huis hangt kunst. Alleen al in de woonkamer tel ik acht fotolijsten, het kunstige bloemenbehang niet meegenomen. Een muur in mijn slaapkamer is een levensgroot schilderij en ook daar hangt een kleine collectie posters. De keuken is versierd met een aquarel en drie droogbloementafereeltjes. Een bloemenschilderij staat op het vintage ladenkastje in de hal en zelfs de overloop werd een kleine kunstgalerij. Alleen de badkamer en het toilet waren nog vrij van posters. Tot nu!

Kunst in het kleinste kamertje

Het is haast wonderlijk dat het toilet de enige ruimte in huis was waar geen kunst aan de muur hing. In de badkamer mist ook nog kunst, een poster in de badkamer vind ik niet heel praktisch vanwege het vocht. Daar zou ik ooit graag zo’n kunstige glasplaat willen. Maar het toilet, daar had ik  alwel over nagedacht natuurlijk. Geen verjaardagskalender voor mij. De toffe poster die ik ooit op een Amerikaanse site vond was perfect. Komt alles op de overloop ook vandaan. Maarja, dat was zo’n gedoe met importkosten en inches in plaats van centimeters, waardoor ik lijsten op maat moest laten maken.

Onlangs werd ik gemaild door Poster Store om een samenwerking aan te gaan. Toen zag ik haar weer. De poster die ik al tijden wilde, maar niet kocht vanwege bovenstaande redenen. De afbeelding heet ‘it’s called Pikapika’ van kunstenares Victoria Verbaan. Ik kan niet zeggen waarom deze poster me zo aanspreekt. Ik vind haar heel sereen. Anders dan het verder meer sensuele werk van Victoria (ook prachtig overigens). Ik houd van het effect van waterverf en van afbeeldingen met vrouwen in de hoofdrol. De kleuren uit dit schilderij leken me ook perfect passen bij de tegelvloer die in de wc ligt en ik had geen ongelijk. Om wat meer warmte te geven aan het toilet, koos ik voor een eikenhouten lijst.

Ik ben erg blij met deze mooie print! Naast dat ze perfect past bij de kleuren in de wc misstond ze ook niet op mijn dressoir tegen de groen/grijze muur. De print is van een hele mooie kwaliteit en het papier is dik en kwalitatief goed. Een aanrader. Ga ik nu opzoek naar een glasplaat voor de badkamer, die kan nu niet meer achterblijven als enige kamer zonder kunst!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

5 reacties

 1. Ik vind het altijd zo leuk als jij laat zien hoe één item op meerdere plekken tot zijn recht komt. Ik houd er namelijk ook van om af en toe iets te verplaatsen of te schuiven, maar ik doe het toch weinig. Ook is het een mooie manier om te veranderen zonder steeds maar iets nieuws te kopen en kijk je meteen weer met een andere blik naar je mooie spullen.

  |
  1. Dat is precies waarom ik het doe, zodat je af en toe dingen kunt veranderen zonder iets nieuws te kopen. Nu is dit natuurlijk wel een nieuw item in mijn interieur, maar ik koop altijd dingen die zeker weten heel lang mooi vind! Als je hetzelfde kleurenschema aanhoudt door je hele huis kun je alles verplaatsen en past het altijd :D

   |
 2. Karen

  Prachtig! Vraagje; waar heb je het wc rol mandje gekocht? :)

  |
  1. Karen

   En welke maat poster heb jij gekozen?

   |

Comments are closed.