Lievelings interieuraankopen van 2019

Mensen denken vaak dat ik mijn interieur vaak verander, maar dat valt erg mee. Ik voeg soms iets kleins toe, zoal een nieuwe vaas. Echt grote veranderingen maak ik niet snel. Alles staat nu al zo’n drie jaar op dezelfde plaats, zo’n grote veranderdrang heb ik niet. Toch komen er elk jaar wel enkele woonaccessoires bij. Mijn lievelingsaankopen van 2019 wil ik graag met je delen.

Vaasjes en vazen

Deze roze vaas van Des Pots vroeg ik voor mijn verjaardag in 2019, dat is op 15 januari. De vaas kreeg ik van mijn broer en staat nu al een jaar op dezelfde plek. Ik vind hem erg mooi staan naast de glazen vaas, die ook een soort golven als textuur heeft. De roze kleur verbindt het roze eromheen, zoals je op deze instagram foto beter kunt zien. Volg je me daar al? Als je me al langer volgt weet je dat ik een zwak heb voor vazen en de kleur roze. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de meeste nieuwe aankopen daar iets mee te maken hebben ;)

Een vaas uit het verre Oosten

De vaas die je rechts onderin staat kocht ik als souvenir in Marrakech, Marokko. Daar was ik vorig jaar op vakantie en toen ik deze vaas zag moest ik hem hebben. De kleur en het patroon zijn al fantastisch, maar die bijzondere vorm trok me meteen over de streep! Als ik op vakantie ga naar het buitenland dan neem ik het liefst een woonaccesoire mee als aandenken. Iets dat goed in mijn interieur past zodat het mooi in het zicht kan staan. Natuurlijk gaat er ook weleens een magneet mee, maar het liefst koop ik iets waar ik met plezier naar kan kijken. Achteraf gezien had ik wel een heel servies mee willen nemen. Er is daar zoveel moois te krijgen in de souks, maar ik vond het heelhuids vervoeren van deze vaas al eng genoeg.

Nog één vaas dan & een lampenkap

De vaas die vooraan staat is van het merk HKliving. Ik houd van texturen en patronen en deze vaas was daarom perfect. Rondjes, vierkantjes, glad en allerlei kleuren die mooi in elkaar overlopen. De gebloemde lampenkap vond ik bij een kringloopwinkel en had ik eigenlijk gekocht voor Eenig Gevonden. Eenmaal thuis bleek hij qua kleur zo ontzettend goed te matchen met het groene vlak op de muur dat ik de vorige witte kap meteen verving. Het is nog altijd de mooiste lamp die ik in huis heb.

Kringloop kannetje

Het kannetje op rechts is nog zo’n fijne kringloopvondst. Sinds ik ben begonnen met Eenig Gevonden kom ik vaker in tweedehandswinkels en daar vind ik de mooiste dingen voor in huis. Dit bijzondere waterverfeffect kon ik niet weerstaan. Het kannetje past ook goed bij het schilderij en de roze muur in de hal. Het is geen vaas (toch? dus ik koop echt niet alleen maar vazen ^-^ )

Kringloop kunst

Deze aquarel van bloemen kocht ik ook tweedehands. Ik ben blij met alle tweedehands vondsten, maar als ik kringloop kunst vind ben ik het meest blij. Dat zijn namelijk altijd unieke stukken die iemand heeft geschilderd. Dat vind ik zo’n tof idee! Roze, groen, bloemen; het past perfect in mijn interieur. De roze velours gordijnen kreeg ik in 2019 cadeau van Veneta en daar ben ik nog wel het meest blij mee. De gordijnen geven zo veel meer sfeer en ’s avonds is het ook veel gezelliger met de gordijnen dicht dan alleen de plissés.

Kringloop kandelaar

Nog zo’n gouden vondst is deze driehoekige kandelaar. Ik zet eigenlijk nooit kaarsen in kandelaars, maar de vorm vind ik vaak wel erg mooi. Deze is modern door z’n driehoekige vorm en tegelijkertijd heel zacht door de afgebogen lijnen en ronde houders. En hij is goud. Daarmee matcht hij super bij de roze vaas met de gouden randjes.

Vintage bloempot

Tja, weinig vernieuwends hier. Nóg zo’n fijne vintage vondst is deze bloempot. Hij is een beetje oker/mosterdgeel en die kleur spreekt me de laatste tijd ontzettend aan. Een warme kleur, die het goed doet naast goud en roze waar ik ook al zo van houd. Het oneffen patroon en de witte lijnen maken hem bijzonder. Past hij niet goed bij de gouden kandelaar, en de gebloemde lampenkap?

& iets nieuws

Ik voegde voornamelijk tweedehands vazen items toe, maar bij Loods 5 kon ik deze waxinelichthouder niet laten staan. Een ronde marmeren voet met daarop een gouden cirkel, daar had ik meteen een plekje in huis voor bedacht. Ik ben benieuwd of ik dit jaar ook weer voornamelijk roze of gouden item zal toevoegen en of mijn lust naar vazen en bloempotten nog verder zal groeien. Vast wel <3 Ik ben ook heel benieuwd of jij vaak nieuwe grote of kleine aankopen voor je interieur doet en of je deze meestal nieuw of tweedehands koopt. Ik ben in ieder geval erg blij met alle tweedehandsliefde in mijn huis!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

3 reacties

 1. Ik koop bewust niet veel voor in huis, maar als ik het doe bijna altijd tweedehands. De topper van afgelopen jaar was de vintage schoenenkast, waardoor de open rekken de slaapkamer konden verlaten. Dit jaar is de de grote en nieuwe aankoop al gedaan, een nieuw bed. Duurt nog wel wat weekjes voor het komt, maar we verheugen ons vast lekker.

  |
  1. Oh ja, dat kannetje is echt zo’n mooie vondst voor jou in huis! Erg leuk artikel sowieso.

   |
  2. Oeh, een nieuw bed! dat staat hier ook op de planning. Kan niet wachten tot het geld bij elkaar is en het zo ver is. Vintage kasten zijn de beste, goede vondst!

   |

Comments are closed.