Manieren om kaarten op te hangen

Ik heb best een grote verzameling kaarten, een aantal stel ik tentoon in een kaartenrek. De rest ligt meestal te wachten in een lade totdat ik besluit mijn kaartenrek te veranderen. Ik houd van kaarten en ze mogen gezien worden, ik laat je verschillende manieren om kaarten op te hangen zien ter inspiratie.

kaarten-aan-de-muur kaarten-verticaal-horizontaalHorizontaal en verticaal: combineer kaarten die horizontaal en verticaal georiënteerd zijn, hang ze om en om in een rij op. Zorg ervoor dat er ongeveer evenveel ruimte zit tussen de kaarten en dat ze aan de onder- en bovenkant gelijk lopen voor het mooiste effect.

kaarten-verspringendVerspringen: neem enkel horizontale of verticale kaarten en laat ze licht van elkaar verspringen.

rij-kaarten kaarten-rijRij: hang een aantal kaarten in een rechte rij onder elkaar. Zorg dat ze parallel aan elkaar lopen.

kaarten-hoek-om kaarten-in-hoekDe hoek om: heb je ruimte over in een hoek van de kamer? Gebruik deze hoek dan om je collectie kaarten op een bijzondere manier op te hangen, door met je kaarten de hoek om te gaan.

kaarten-kleurrijkMolen: begin met het maken van een ‘molentje’ in het midden, door twee verticale en twee horizontale kaarten op te hangen. Maak het af met twee extra rechtopstaande kaarten die je schuin mee laat lopen.

kaarten-collage-muurLosjes: hang je kaarten op zonder er al te veel bij na te denken, combineer horizontaal en verticaal en verschillende formaten, zo krijg je een losjes geheel. Bij deze manier maakt het niet zo veel uit hoeveel ruimte er tussen de kaarten zit, als de kaarten maar enigszins bij elkaar passen.

Ik zie kaarten als kleine, betaalbare kunstwerkjes, waarmee je naar hartenlust kunt decoreren. Of je nu één, een paar of een hele collage aan de muur maakt, is aan jou. Er zijn nog zoveel andere manieren, je kunt op deze ideeën voortborduren door meer of minder kaarten te gebruiken. Een rechte rij kan ook een schuine rij worden of je kunt de kaarten in een vorm zoals een vierkant ophangen.

Algemene tips: ik heb alle kaarten opgehangen met washitape, deze tape van papier plakt prima, maar niet zo erg dat je er je muren of behang mee beschadigd. Deze tape is makkelijk te verwijderen en is verkrijgbaar in allerlei kleuren en prints. Je kunt de tape in het zicht laten, of dubbelvouwen en op de achterkant van de kaarten plakken. Het staat mooi als je een kleurencombinatie aanhoudt, bijvoorbeeld zwart/ wit of kleurrijk, of voer een bepaald thema door in de kaarten die je gebruikt zoals bloemen, hartjes of tekst. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de kaarten ongeveer gelijk is.

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

1 reactie

  1. Leuke variaties. Hier ga ik zeker iets mee doen.

    |

Comments are closed.