Mijn droomhuis, de badkamer

De ruimte die ik al bijna helemaal uitgedacht heb voor mijn nieuwe huis is de badkamer. Ik kocht mijn huis inclusief standaard badkamer (tegels, wastafel, toilet, spiegel e.d.) maar na één blik op wat deze ‘standaard’ dan inhield wist ik, dit wordt hem écht niet. Dus besloot ik gelijk maar andere tegels uit te kiezen en ben ik me aan het orïenteren op de rest. Benieuwd hoe mijn droombadkamer eruit ziet? Ik laat het je zien.

Klik op de foto’s voor de bron.

Kleuren en materialen

De standaard badkamer bestond uit tegels van 15x15cm in zwart of grijs op de vloer en 15x20cm op de muur in een paar wittinten. De tegels heb ik al zo goed als uitgezocht en ik ga voor grote tegels van 60x60cm op de vloer (minder voegen om schoon te maken, yay!) in een donkere taupe kleurige tint en langwerpige mat witte tegels op de muren. Ik ga dus voor een rustige basis in wit en taupe, en wil deze kleurstelling eigenlijk in het hele huis doortrekken. Qua materialen wil ik meer met hout gaan werken en verschillende texturen en afwerkingen, misschien een hoogglans meubel tegen de matte tegels? In de badkamerzaak is er een 3D ontwerp gemaakt van hoe de badkamer er ongeveer uit komt te zien, zo gaaf! Je koopt iets vanaf een plattegrond en het is erg lastig om dan in te schatten hoe groot de ruimte eigenlijk is, nu is het allemaal meer inzichtelijk en echter en kan ik lekker losgaan met het nadenken over mijn droombadkamer.

Een nisje

Het eerste wat ik riep was ‘ik wil een nisje!’ Het lijkt me zo ontzettend praktisch om een nisje in de douchemuur te verwerken voor douchespullen, ik vind het veel mooier staan dan een los plankje aan de muur, waar ik me toch telkens tegenaan stoot. Een nisje is geweldig en ik wil het. Een badkamer zat dus eigenlijk totaal niet in de financiële planning (dag geld), dus ik weet nog niet precies wat ik wel of niet kan waarmaken van mijn badkamerdromen, maar dat nisje dat moet en dat zal er komen :)

Een raam en een kraan

Het huis waar ik nu woon is vrij donker, de zon schijnt er maar kort op en de badkamer het douchehok is inpandig, een raam is dan ook een must in mijn droombadkamer. Gelukkig heeft mijn nieuwe huis een raam in de badkamer en best groot ook, hallo daglicht! Als geld geen rol speelde ging ik los met een toffe kraan in koper, messing, goud of zwart. Op pinterest heb ik ook bijna alleen maar van die aparte kranen gepind. Als ze ook nog eens in de muur zijn weggewerkt vind ik het helemaal prachtig. Helaas kwam ik er in de winkels wel achter dat kranen met een kleurtje niet normaal duur zijn, maar ik vind die glanzende chromen kranen gewoon niet mooi. Ik denk niet dat ik er aan kan ontkomen, maar oh wat zou ik graag voor wat anders kiezen.

Douche en wastafel

Ook voor de douche zou ik graag een aparte kleur kiezen, zoals matzwart, maar als je dacht dat een kraan duur was, dan sla je helemaal stijl achterover van de prijs van een zwarte douche. Die kan dus gelijk weer van de wishlist af, maar ooit koop ik zo’n ding. Mijn droombadkamer heeft geen bad, maar wel een lekkere ruime inloopdouche, het liefst met zo’n grote regendouchekop. Ik heb nog nooit onder een regendouche gestaan, maar het lijkt me heerlijk. Niet zo vriendelijk voor het milieu helaas. Ik kijk er heel erg naar uit om mijn douchegordijn te vervangen voor een glazen wand, mooi strak en modern en het oogt zo lekker ruim doordat je erdoorheen kunt kijken. Ik heb een beetje een zwak voor ronde vormen, zo ook voor ronde wastafels, ik weet niet of ze wel handig in gebruik zijn, maar mooi vind ik het wel.

Gezelligheid

Omdat mijn badkamer straks een raam heeft, zou ik het heel leuk vinden om er een plantje neer te zetten. Zo’n doorleefd houten krukje staat ook op mijn wensenlijstje, verder kan ik niet wachten om los te gaan op accessoires, zoals handdoeken, mandjes en mooi gevormde zeeppompjes. Iets geks zoals het vloerkleed op de foto of aparte verlichting vind ik ook grappig om toe te voegen, daar maak je het weer net wat meer eigen mee dan alleen tegels en een wasmeubel. Ik ben ontzettend blij dat ik een grotere ruimte krijg waarin ik alles zelf kan bepalen (betalen, au). Het mooist lijk me het moment waarop ik de sleutel krijg, de badkamer inloop en zie dat de basis goed is en me dan helemaal uit kan leven op de aankleding ervan!

 

Meer over mijn droomhuis:

Mijn droomhuisKeukenSlaapkamer – Hal – Woonkamer
Of lees meer overde bouw van mijn huis.

24 reacties

 1. Kim

  Oh wauw, zo veel inspiratie…

  |
 2. Zo leuk om je ‘dromen’ al gedeeltelijk om te kunnen zetten naar ‘plannen’! Wij gaan ook een huis bouwen, maar het duurt nog wel even voordat we echt de details kunnen gaan uitzoeken. In de tussentijd pin ik lekker verder op Pinterest ;)

  Trouwens, zo’n regendouche vind ik heel vervelend, ik heb er eens zo eentje op vakantie gehad… Je krijgt van recht boven je een enorme plons water, en dat valt zowel op je hoofd als je lichaam. Dus van de ene kant heb je het gevoel dat je verzuipt (da’s overdreven hoor), en als je je hoofd uit de straal wilt laten, moet je heel raar staan want anders wordt je lichaam niet meer nat. Dus ik zou er wel eentje eerst uitproberen voordat je hem in je huis installeert!

  Een putje in het midden van de badkamervloer vind ik ook heel fijn, als er dan gespetterd is of je hebt gedweild, kan het zo in het putje :)

  |
  1. Oh en ik <3 de nisjes! Ook bij de WC (ingebouwde wc bak), zo leuk om daar plantjes of kaarsjes neer te zetten :)

   |
  2. Wat is Pinterest dan heerlijk he? Ik ga ook helemaal los daar haha. Ik weet ook niet of een regendouche wel een optie is met de boiler die ik krijg, maar het klinkt zo lekker.

   |
 3. Marinke

  Heel mooi! Zo’n regendouche is overigens wel een aanrader, wij hebben er nu zins kort ook 1 en hij is zo fijn! Hebben er wel een aparte normale douchekop bij (zoals je gewend bent), die tevens een massagefunctie heeft. :D

  |
  1. Klinkt fantastisch, ik weet nog niet of een regendouche wel kan met de boiler, maar ik zou er dan ook graag een aparte douchekop bij willen inderdaad!

   |
 4. Rosy

  Ik heb bij de bouwmarkten wel zwarte kranen gespot, die helemaal niet zo duur waren! Zeker als je ook nog eens de kortingen in de gaten houd!

  |
 5. Desiré

  Leuk en wat veel keuzes he! Inderdaad jammer dat de prijzen zo uiteenlopen pff…
  mijn droombadkamer heeft ook een ruime inloopdouche (met mega nis!) en ook zo’n soort bankje (gewoon vast ingemetseld net als die nis)
  Verder wil ik graag zo’n keien vloer (net als op foto 3) en verder lichte tegels met aqua blauw/teal accenten. En idd een raam! dat heb ik nu ook niet. En een dubbele wasbak met een grote spiegel. Een langwerpige opbergkast onder de wastafels (die helemaal dicht is, ik kom er nu achter hoe lastig open kastjes zijn want stof!) en ik wil een bidet. En geen wc op de badkamer (moet echt apart) en ook geen badkuip. Ja ook ik heb een lekker lijstje met eisen haha!
  Succes met je badkamer, gaat vast lukken! en net als met die kraan; die komt er dan later nog wel ;)

  |
  1. Oja zo’n vast bankje ben ik ook al tegengekomen, erg leuk, maar daar heb ik dan weer geen ruimte voor. Je hebt je droombadkamer al goed in gedachten :D Zo’n vloer met keien vind ik ook leuk staan, maar lijkt me zo lastig om schoon te houden?

   |
 6. Maaike | Gekkiggeitje

  Wat heerlijk om even weg te dromen bij al die mooie badkamers…. Ik kijk nu dagelijks tegen rare gele tegels aan. Maar ja, zoals je zelf al zegt: Money money money…. ;)

  |
 7. Leuke inspiratie en zo’n nis lijkt mij echt ideaal. Ik zou echt erg lastig vinden om een badkamer in te richten, want er is zoveel keus.

  |
 8. Nicole

  Wauw! Doe mij ook maar zo’n badkamer. ;)

  |
 9. Ilse

  Wat een heerlijke plaatjes! Mijn droombadkamer is ook een combinatie van ruig/stoer en strak wit. En een raam is een absolute must! In mijn huidige inpandige badkamer is vocht een serieus probleem, daar ben ik wel een beetje klaar mee!

  |
 10. Oh hier kan ik me helemaal in vinden! Mooie smaak heb je.

  |
 11. Oh deze inspi is héél erg mooi! Er zitten dingen in die ik ook wel in mijn droomhuis zou willen :D

  |
 12. Elise

  Wat een mooie badkamers allemaal! Ik heb misschien een tip voor je als een messing kraan wilt. Was er zelf ook naar een op zoek voor de keuken, maar oh oh wat zijn die dingen indd duur zeg! Na wat googlen kwam ik de kranen tegen van zeromix. Dit zijn speciale loodvrije kranen, maar ze hebben dus ook een glanzende messing variant! Heb hem besteld en vandaag kwam hij binnen. Hij is gaaf! En helemaal niet zo (heel erg) duur!

  |
 13. Janny

  Voor een regendouche moet je je goed laten informeren, want niet iedere boiler kan het aan. En een handdouche bij een regendouche is zeker een aanrader. We wonen net 2 weken in ons nieuwbouw en voor ons viel de montage kosten nogal tegen. Als je voor €9000,- aan materiaal kwijt ben, dan ben je voor montage ongeveer €6000,- kwijt, mits je het uitbesteedt.

  Wij hebben kiezels op de vloer en dat voelt lekker aan de voetjes:). Alleen voor de douchehoek hebben we iets anders gekozen, we waren toch bang voor al het kalkaanslag. Verder is de vloer behandeld met iets wat vuil afstoot. We zijn benieuwd hoe het over paar jaar eruit ziet.

  |
 14. Wauw, wat een prachtige inspiratie is dit zeg! <3

  |
 15. Wauw, wat een prachtige inspiratie is dit zeg! <3

  |
 16. Ron

  Leuke foto’s! ik vind de koperen kraan vooral erg mooi.

  |
 17. Wat een heerlijke badkamer, precies hetzelfde als mijn stijl. Dit maakt je huis echt helemaal af.

  |
 18. Als je nou een wateropvangbak neemt in combinatie met de regendouche (het weggespoelde water hergebruik je om de wc door te spoelen), dan is het wel weer milieuvriendelijk verantwoord!
  Het ligt er ook maar net aan hoe hard je de kraan opendraait en voor hoelang…
  Het ziet er allemaal erg mooi uit. Vooral met planten!

  |
  1. Een regendouche vind ik prachtig, maar ik heb al te horen gekregen dat dat er niet in zit, omdat de boiler het niet aan kan. Dus ik houd het milieuvriendelijk :) Maar inderdaad een goed idee om water op te vangen om te hergebruiken!

   |

Comments are closed.