Mijn droomhuis, de tuin

Mijn droomtuin, de laatste ‘ruimte’ uit de serie mijn droomhuis en één van de ruimtes waar ik het meest excited over ben. Wat een heerlijk vooruitzicht dat ik straks hele dagen in mijn zonovergoten tuin door kan brengen!

 

Ik droom van een echte tuin-tuin met veel planten en bloemen, een tuin die vriendelijk is voor vlinders, vogels en insecten. Natuurlijk moet er wel een pad naar het schuurtje komen en een terras voor wat stoelen. Ik houd van een combinatie van tegels en hout. Het allermooist vind ik de buitentegels van VTwonen met een patroon erop, maar deze zijn wel erg prijzig. Ik zou het leuk vinden als het terras van planken iets verhoogd is ten opzichte van de rest van de tuin.

Tuinen die vol liggen met tegels vind ik meer een kale parkeerplaats. Ze zijn vast heel onderhoudsvriendelijk, maar ik zou er niet blij van worden om straks vanuit mijn mooie tuindeuren naar een leeg vlak te kijken. Ik droom van een tuin met veel groen en allerlei verschillende planten. Die groene vingers komen vast vanzelf wel. Ik zou graag een vlinderstruik willen en een pergola waar witte regen overheen klimt en bloeit. Een pergola vind ik mooi, omdat je daarmee ook de hoogte in kan werken en ik vind ze erg sierlijk staan, sprookjesachtig. Een boom mag ook niet ontbreken in mijn tuin. Naast het pad wil ik graag verhoogde borders vol met allerlei planten, een beetje verwilderd. Ook een groepje potten bij elkaar vind ik leuk staan. De schutting zou ik een kleurtje willen geven zodat de planten daar mooi tegen uit komen, en misschien een stukje hekwerk met klimplanten om de schutting te onderbreken. Waar het terras moet komen laat ik afhangen van waar de zon valt. Ik hoop op een diervriendelijke tuin, met een vogelbadje, vogel- en insectenhuisjes en natuurlijk moet het ook katvriendelijk zijn voor Pip. Voor hem zou ik er wel een gave klimboom in willen maken. En als ik dan straks naar buiten kijk, hoop ik zoiets te zien als op de onderste foto, een oase van groen met de tuindeuren open!

Meer over mijn droomhuis:

Mijn droomhuisBadkamerKeukenSlaapkamer – Hal – Woonkamer
Of lees meer over de bouw van mijn huis.

Save

1 reactie

  1. Chantalle

    Jaaaa heel mooi! Tjonge, als je toch gewoon eens kon bestellen wat je mooi vond zonder daarbij rekening te hoeven houden met je financiële situatie… Ach… Wat zou die dan prachtig worden/zijn!!

    |

Comments are closed.