Mijn droomhuis, de woonkamer

De plek in huis waar ik het meeste tijd doorbreng is de woonkamer. Ik hoop dat mijn woonkamer straks vooral mooi licht en ruimtelijk is. Maar ik vind het moeilijk om me er een goed beeld van te vormen.

Klik op de foto’s voor de bron.

Wit, wit, wit

De woonkamer wordt vooral licht en wit. Met een witte vloer en overwegend witte muren. Het sfeertje uit bovenstaande foto’s spreekt me enorm aan, wat een licht, ruimte en rust! Ondanks al het wit voelt het niet koud of sfeerloos aan. Ook de raambekleding vind ik erg mooi, maar ik weet niet of shutters een goede keuze zijn voor mijn ramen, die tot op de grond komen.

Bank middenin

Weet je wat gek is? Juist van de woonkamer heb ik nog helemaal geen goed idee over hoe ik het precies hebben wil, dat komt omdat ik me de ruimte moeilijk voor kan stellen. Ik weet dat de woonkamer breder is dan wat ik nu heb, waardoor ik de bank waarschijnlijk meer in het midden van de kamer kan zetten, maar hoeveel ruimte daaromheen over blijft is me echt een raadsel. Ik neem alle meubels mee die ik nu heb, waardoor de woonkamer ongeveer hetzelfde zal worden als nu qua stijl, maar dan anders? Ik vind het echt lastig! Het gevoel zal anders zijn omdat de vloer wit wordt, en de woonkamer overgaat in de open keuken. Het enige wat ik echt héél graag zou willen is:

Een inbouwmuur

In de woonkamer zou ik graag in de ruimte tussen twee muren een soort enorme inbouw vakkenkast willen. Met onderaan deurtjes om spullen in op te bergen en daarboven ruimte om mijn hele vazenverzameling uit te stallen. In het midden wil ik grotere vakken, met plaats voor een tv (liefst afsluitbaar, zodat hij uit het zicht kan) en helemaal gaaf zou het zijn als daaronder een (nep)haard zou komen. Hier tegenover komt dan een groot vloerkleed en de hoekbank. Zo kan ik een grote nis in de woonkamer strak trekken en eindeloos variëren met vazen, plantjes, lampen, boeken en meer. Waarschijnlijk is dit wel een duur grapje, dus of ik dit gelijk uit zal kunnen voeren weet ik nog niet, maar dit staat hoog op mijn wensenlijstje! In de woonkamer zitten twee openslaande tuindeuren en daarnaast nog ramen tot aan de grond, waardoor ik geen vensterbanken meer heb om spulletjes op te zetten, het lijkt me heel leuk om alles op deze manier toch kwijt te kunnen.

Deur met glas

Vanuit de hal loop je de woonkamer in, om het zo licht mogelijk te maken wil ik graag dat de deur tussen de hal en de woonkamer zoiets als die hierboven wordt. Een deur met glas erin, zodat er geen natuurlijk licht tegengehouden kan worden. Dat is iets wat ik ontzettend mis in dit huis.

Voor de mooi

Ik ben gek op hangstoelen, ik hoop dan ook dat er straks een mooi plekje in de woonkamer is voor een hangstoel. Ze geven meteen sfeer en blijven luchtig van uiterlijk. Ik kan het nooit weerstaan om even in een hangstoel te gaan zitten als ik er één in een winkel zie. Zo lekker geborgen en een beetje speels omdat je ermee kunt bewegen. In de woonkamer wil ik een plek vinden voor mijn posters en lijsten, het liefst allemaal bij elkaar zodat er een soort galerij muur ontstaat. En verder hoop ik een minijungle te maken van de woonkamer. Ook al heb ik niet echt groene vingers, ik ben dol op planten, ze brengen zoveel sfeer in een huis! Dat ik regelmatig nieuwe zal moeten kopen omdat ik er per ongeluk weer een vermoord heb neem ik dan maar op de koop toe. Zoals je kunt lezen twijfel ik over de woonkamer nog het meest, ik weet niet zo goed wat een goede indeling zal zijn, maar als ik er eenmaal woon zal het vast duidelijker worden wat ik met deze ruimte in huis wil en kan doen.

Meer over mijn droomhuis:

Mijn droomhuisBadkamerKeukenSlaapkamer
Of lees meer over de bouw van mijn huis.

Save

8 reacties

 1. Ooooh ik vind die hangstoelen ook zo ongelooflijk mooi! <3

  |
  1. Als ik er geen plek voor heb in de woonkamer, komt er hopelijk ergens anders in huis een hangstoel!

   |
 2. Die vakkenkasten zijn wel heel gaaf en vooral hoe jij het omschrijft!

  |
 3. Mooie sfeer foto’s! Komt in de buurt van mijn droom huiskamer

  |
 4. Laila

  Heel mooi! Een witte vloerheeft echt een mooie en rustige uitstraling

  |
 5. M.de.P.

  Jaaa, liefde voor ingebouwde kasten! In ons nieuwe huis krijgen wij ook een nis, met in het middel een kachel en een strakke schouw, beneden deurtjes en daarboven planken/vakken met een mooi behang daarachter. Ik denk dat het een nieuwbouwhuis echt sfeer geeft, omdat nieuwbouwhuizen vaak best strak zijn.

  |
  1. Oh dat klinkt echt prachtig. Leuk idee ook om er behang achter te doen!

   |
 6. Erg mooie boekenkast, geeft heel veel sfeer!

  |

Comments are closed.