Mijn nieuwe Eames eetkamerstoelen

eetkamer-stoelen-eames
Een tijdje geleden besloot ik dat ik mijn eetkamer stoelen langzaam aan wilde vervangen voor Eames stoelen. Ik dacht dit jaar één of twee te kopen en volgend jaar nog eens. Maar toen zag ik in de krant dat een winkel korting gaf, ik dacht niet lang na en besloot deze kans te grijpen en alle stoelen in één keer te vervangen. Het was even wachten, maar ze zijn er!

eames-tafeleetkamer-eameseames-achterkanteettafel-eamesIk had twee stoelen van de kringloop en twee plastic klapstoelen rond de tafel staan. Daar keek ik al een half jaar tegen aan, de klapstoeltjes waren me echt een doorn in het oog. Stoelen van Eames stonden al jaren op mijn wishlist, maar ik wilde ze eigenlijk geleidelijk aanschaffen vanwege de hoge prijs. Maar toen bleek dat de winkel waar ik ze kocht tijdelijk korting gaf vanwege een fusie en korting op deze designstoelen komt normaal nooit voor. Ik kocht een showroom model en bestelde er gelijk nog drie bij. Ik kreeg 20% korting waardoor ze nieuw dezelfde prijs kregen als tweedehands stoelen. (Alsnog een rib uit m’n lijf, maar leve de eindejaarsuitkering!) Na een levertijd van zes weken kreeg ik ze eergisteren binnen! Ik ben er zo blij mee, het geheel is nu veel rustiger en strakker.tafelpip-eameseames-kuipeameseames-onderstelZe zijn prachtig en zitten ook heerlijk. Kater Pip heeft de stoelen ook goedgekeurd, hij heeft een nieuw favoriet slaapplekje. Ik ben ook erg blij dat deze stoelen kat-proof zijn, geen stof waar hij z’n nagels in kan zetten haha. Alles aan deze stoelen vind ik mooi, maar de eyecatcher is toch wel het prachtige metalen onderstel. Samen met de Eames kuipstoel die ik won op de woonbeurs is het ook een plaatje, maar die staat normaal bij de bank. Ik ben ontzettend blij met m’n nieuwe stoelen en weet zeker dat ze altijd mee zullen verhuizen, ik kan me niet voorstellen dat ik er ooit uitgekeken op raak.

13 reacties

 1. Wauw, ik vind dit altijd zulke mooie stoelen. Goede keus ;)

  |
 2. Mooi! Staat ook goed bij de rest van het interieur!

  |
 3. Wauw!! :)

  |
 4. Anneke

  Dat onderstel is prachtig! En wat een mooie combinatie met je tafel. Ik ben jaloers… ;-)

  |
 5. Saskia

  Dit zijn ook mijn favoriete stoelen. Ik vind de lamp boven je eettafel ook prachtig! Mag ik vragen waar je die gekocht hebt?

  |
  1. Ik kocht de lamp bij Boer Staphorst. Het is een look alike van het merk Zuiver ‘cable drop’. De lampen van Zuiver zijn wel een stuk duurder. Maar ik weet niet meer of deze van een bepaald ander merk was.

   |
 6. Flavia

  Mooi! Mag ik vragen wat is the kleur van uw muur ( tussen deuren)??? (I cant speak dutch, sorry…)

  |
  1. De muur is niet geverfd, maar behangen met een taupe kleurig behang.
   It’s taupe-colored wallpaper.

   |
 7. Ze zijn zo mooi, inderdaad een rip uit je lijf, maar je hebt ze nu wel :D

  |
 8. Ziet er heel mooi uit!

  |
 9. SanneWierda

  Waaaauw, wat zijn ze mooi!

  |
 10. Pingback: De woonkamer metamorfose | IKBENIRISNIET

Comments are closed.