Mijn ronde eettafel

eettafel-rond-persoonlijk
Naast nieuwe stoelen heb ik laatst een andere eettafel gekocht, mijn eethoek is nu helemaal af! Ik ben echt verliefd op deze ronde eettafel die ik vond via Marktplaats, na een dagje schuren en verven is het echt een beauty geworden. Voordat ik dit huis kreeg zag ik al vaker oude ronde eettafels staan bij de kringloop, waar ik dan verliefd op was, maar die ik natuurlijk nergens kwijt kon. Daardoor ging het idee van een ronde tafel weer uit mijn gedachten. Al snel had ik spijt van mijn vorige, rechthoekige eettafel, met deze tafel ben ik helemaal happy!

ronde-eettafel-barokeettafel-rond-barokeettafel-rond-bovenaftafel-pipEen ronde tafel past veel beter in de ruimte dan de rechthoekige tafel van eerst. Ook is het een stuk praktischer omdat ik nu achter de tafel langs kan lopen, dat is handig omdat er twee deuren naast zitten. Toen ik dit huis net kreeg heb ik in één keer heel veel spullen gekocht, waaronder mijn vorige eettafel, waar ik achteraf wel spijt van heb. Pas als je ergens woont merk en zie je wat er goed in de ruimte en bij je overige meubels past. Al snel wist ik dat ik een ronde tafel wilde in plaats van een rechthoekige en lette ik er telkens op bij kringloopwinkels. Ik wist precies wat ik wilde, zo’n oude barokke tafel met een geschulpte rand aan het tafelblad.

geschulpte-rand-tafeltafelpoottafelpoot-barokeettafel-doorkijkje-woonkamerDeze tafel heeft alles wat ik wilde, prachtig houtsnijwerk, een sierlijke poot en zo’n mooie geschulpte rand. De stijl van de tafel past erg goed bij de kast die ik al had, waardoor de woonkamer en het eetgedeelte nu veel meer één geheel zijn. Ik kwam de tafel maar niet tegen bij de kringloop en kocht hem uiteindelijk via Marktplaats. Ik liet de tafel thuisbezorgen via HubHub*, echt een uitkomst omdat ik zo veel verder kon zoeken, deze tafel komt van de andere kant van het land!

ronde-eettafel-pipdienblad-kopereettafel-spiegeleettafel-woonkamerIk vind dat de lamp en de stoelen ook veel beter uitkomen bij deze tafel, ze staan in een andere positie en omdat de tafel nu ook wit is in plaats van houtkleurig, is het meer een eenheid. Omdat ik het wat kaal vond ogen met al dat wit koos ik voor koperen accesoires als accentkleur. De spiegel had ik al en spoot ik koper met spuitverf, de schaal kocht ik nieuw. Ik ben zo blij met deze tafel en de nieuwe accessoires, mijn huis wordt steeds meer mijn paleisje.

*Ik kreeg de kosten voor het bezorgen via hubhub cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties

 1. Ik hou helemaal niet van ronde tafels, maar deze is echt heel mooi! De tafel en de stoelen vullen elkaar ook erg mooi aan inderdaad, het geheel is heel modern en “luchtig” :)

  1. Ik vind de combinatie tussen nieuw/modern en oud altijd erg mooi, wat leuk om te lezen dat je er eigenlijk niet van houdt maar het toch mooi vindt staan :)

 2. Ohh hij is echt prachtig!! Ik zoek ook al heel lang een mooie ronde tafel, vind het veel gezelliger staan :) Super mooi!

 3. Nien

  Wat een geweldige tafel, staat echt heel mooi. Stoelen passen er ook zo goed bij.
  Leuk artikel :)

 4. Mooie tafel, past idd goed bij de kast :) Zo handig Hubhub, ik raak ook nooit zelf aan vervoer voor zulke grote stukken..

 5. Mirjam

  Ik ben verliefd op die tafelpoot! Erg mooi.
  Ronde tafels vind ik altijd juist lastig in kamers
  juist door het gemis van hoeken, maar zo zie je
  maar weer dat rond bij jou juist een praktische
  uitkomst biedt.

  Ik ben fan van modern-klassiek gemixt.
  Modern-modern en klassiek-klassiek kan
  soms heel saai en degelijk worden.
  Jouw eames stoeltjes stroomlijnen door de kleur
  en de vormgeving van de zitting mooi bij de
  tafel.

  1. Mischien dat de tafel in een volgend huis weer niet praktisch is, maar hier past hij erg goed. En ik kan niet meer tegen de tafelhoeken aanlopen :P

 6. Tam

  Prachtig! Echt heel mooi! Precies de tafel waar ik ook verliefd op ben, past helaas niet in mijn huis.. ooooit! Goh, ik ben een tijd uit blogwereld geweest en wat is je huis in het laatste jaar, anderhalf jaar zo erg mooi geworden!