Missie grote plant: geslaagd

grote-plant
Ik heb al wat kleine planten in huis, maar ik wilde ook graag een groter exemplaar. Op naar het tuincentrum dus, op zoek naar een grote plant. Na wat getwijfel en heen en weer gesleep met planten kan ik zeggen: missie geslaagd.

planthand-bladplant3plant-bovenafplant4ficus-bovenpotplant2pip-plantficus-bladMijn keuze viel op een ficus elastica of rubberboom (niet dat dat me iets zei, ik keek gewoon naar de vorm). Als je dit ook een mooie plant vindt, dan weet je hoe hij heet. De bladeren vind ik erg mooi, ze zijn donker van kleur en groter dan mijn handen! De plant heeft een beetje een retro-look. Wat ik eigenlijk nog lastiger vond dan de keuze van de plant, was het kiezen van een pot; te groot, te glanzend, te ruw van structuur, geen mooie kleur… Uiteindelijk viel ik voor het model van deze pot, een beetje toelopend naar boven toe en in een neutrale kleur. De plant staat op een kruk zodat de kat niet in de pot gaat graven, maar ik zoek hier nog een ander, kleiner (vintage?) krukje voor. De plant mag van mij nog wel wat groter groeien maar op het kaartje staat dat ze in het buitenland wel 15 meter kunnen worden, dus dat komt vast goed.

Edit: ik heb inmiddels een ander krukje gevonden, een oud model dat ik wit heb geverfd:

_MG_9579

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 reacties

 1. Prachtig! En inderdaad, 1 zo’n grote plant kan zo’n enorm effect hebben in huis! Ik wil ook een grote plant (waar ik weinig onderhoud aan heb) want al die kleine plantjes, het is wel leuk, maar ook een gedoe ;)

  1. Dat is waar, ik heb nu in totaal drie planten binnen en vind het zo ook wel even goed. Ik geef ze op een vaste dag in de week water zodat ik het minder snel vergeet.

 2. Wauw mooi! En ik moet eerlijk zeggen, ik vind dat krukje waar hij nu op staat prachtig! Hele mooie combinatie!

 3. Mooi! Grote ruimtes vragen om grote planten. Ik word altijd zo blij van groen in huis! Vind dit krukje trouwens heel mooi matchen :)

 4. Heel mooi!
  Ik ben nog op zoek naar een grote bananenplant, die vind ik ook zo mooi! Is alleen wat lastiger als je geen auto hebt ;)

  1. Dat is dan zeker lastiger, het was ook wel even passen en meten om hem in de auto mee te krijgen, ik heb zo’n kleine stadsauto haha

 5. Heel gaaf zo. Planten kunnen zoveel doen in een huis. Wij hebben ook een mooie grote plant staan waar ik erg blij mee ben.

 6. pur

  Staat mooi zo’n grote plant in je interieur! Zorg inderdaad wel dat de kat niet bij de bladeren komt, het sap van de bladeren is namelijk giftig. Geniet van de nieuwe aanwinst in je interieur. Ik geniet van je blog, elke keer weer nieuwe inspiratie. Bedankt!

  1. Oja? Op mijn ‘enge kattenplanten’ lijst staat alleen dat ze er wat jeuk van kunnen krijgen. Maar de kat komt nooit in de kamer als ik niet thuis ben, dus ik houd altijd een oogje in het zeil. Moet er niet aan denken dat er door zoiets iets fout gaat!

   1. pur

    Het sap schijnt de slijmvliezen en nieren aan te tasten. Maar volgens mij zijn bijna alle planten slecht voor katten dus het beste is inderdaad om de katten in de gaten te houden. ;)

 7. Mooi zeg! Vind het altijd prachtig zo’n grote plant in huis! Staat ook zeker op mijn verlanglijstje voor als we ooit gaan verhuizen, dan hebben we iets meer ruimte haha.

 8. Grappig, want deze plant hadden wij vroeger in huis en vond ik eigenlijk niet zo… Maar in jouw interieur ziet het er prachtig uit! En dat krukje zou ik juist houden, staat leuk zo.

  1. Ik heb al een ander krukje gekocht, al vond ik de groene ook niet gek staan. Ik zal eens een foto maken en hem bij deze post inzetten! Grappig hoe eenzelfde item, of dat nu een plant of een vaas o.i.d. is heel anders kan lijken in een andere omgeving he? Vind dat altijd erg leuk om te zien!