Mijn Huis

Missie grote plant: geslaagd

grote-plant
Ik heb al wat kleine planten in huis, maar ik wilde ook graag een groter exemplaar. Op naar het tuincentrum dus, op zoek naar een grote plant. Na wat getwijfel en heen en weer gesleep met planten kan ik zeggen: missie geslaagd.

planthand-bladplant3plant-bovenafplant4ficus-bovenpotplant2pip-plantficus-bladMijn keuze viel op een ficus elastica of rubberboom (niet dat dat me iets zei, ik keek gewoon naar de vorm). Als je dit ook een mooie plant vindt, dan weet je hoe hij heet. De bladeren vind ik erg mooi, ze zijn donker van kleur en groter dan mijn handen! De plant heeft een beetje een retro-look. Wat ik eigenlijk nog lastiger vond dan de keuze van de plant, was het kiezen van een pot; te groot, te glanzend, te ruw van structuur, geen mooie kleur… Uiteindelijk viel ik voor het model van deze pot, een beetje toelopend naar boven toe en in een neutrale kleur. De plant staat op een kruk zodat de kat niet in de pot gaat graven, maar ik zoek hier nog een ander, kleiner (vintage?) krukje voor. De plant mag van mij nog wel wat groter groeien maar op het kaartje staat dat ze in het buitenland wel 15 meter kunnen worden, dus dat komt vast goed.

Edit: ik heb inmiddels een ander krukje gevonden, een oud model dat ik wit heb geverfd:

_MG_9579